onsdag 7 juli 2021

Rolig onsdagsmix


Mitt under matchen Italien-Spanien såg jag något i ögonvrån. Två varmluftsballonger flög över huset. Årets första faktiskt.

Idag är första gången det regnat på riktigt hela dagen sedan den 28 maj. Helt okej, även om det var rejält klibbigt när termometern ändå visade 24 grader. Det kraftigt decimerade boulegänget träffades ändå, men spelade inte.


Nu är det bara två matcher kvar i fotbolls-EM – semi #2 mellan England och Danmark samt finalen på söndag. Kan lugnt säga att jag njutit så här långt och har för avsikt att fortsätta med det tills vinnaren av EM koras på söndag. Här kommer några (typiska) BP-iakttagelser från bland annat semi #1 som Italien vann med 4-2 efter straffläggning:-) 

Luis Enrique Spaniens Janne Andersson är inte bara skitsnygg, han bär världens läckraste (märkes-)jeans också. Han slår faktiskt Italiens förbundskapten Roberto Mancini både vad gäller utseende och klädval;-) 

- Att Kim Källström är en levande katastrof både som kommentator och som expert i studion fick jag bekräftat igår. Eller vad sägs om den här kommentaren:

- Målvakten spelar en otroligt stor roll vid straffläggningar.

Nej men, säger du det?!!!! Det hade jag då aldrig gissat…

- Den ukrainska spelaren Artem Dovbyk som gjorde segermålet 2-1 efter 120 minuter(!) mot Sverige firade sitt mål genom att ta av sig tröjan och visa upp en sport-bh. Den reklamkuppen kan inte ha varit billigt – för företaget Statsports alltså.

- Englands lagkapten Harry Kane har hittat (mål-)formen lagom till slutspelet. Jättekul, för killen ger ett  väldigt sympatiskt intryck. Enligt initierade källor är han en av få spelare som är "otatuerad". Dessutom tar han inte av sig vigselringen under matcherna utan nöjer sig med att tejpa ringen. Eloge x 2:-)

- Vem håller jag på ikväll då? Kan man hålla på båda lagen? Jo, det kan man (läs: jag);-) 

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. De är tagna igår kväll (mitt under matchen Italien-Spanien) respektive idag. DS.

16 kommentarer:

LillaSyster sa...

Mycket nöje i TV soffan!

Geddfish ♥ sa...

Ja, ha det så himla gott i soffan! Jag har en TVfötålj och min soffa står vid andra väggen och den är bäddbar men inte TVvänlig.
Inget regn hos mig.

Guldkryckan sa...

Har inte sett några luftballonger än i år tyvärr, en mäktig upplevelse att bli passerade av dem på låg höjd.
Källström där, haha, helt underbart ju, tackar för den kommentaren Bp, den gjorde min kväll :)

Ha en fin avslutning på denna kväll Bp.

femfemman sa...

Skulle kunna tänka mig en ballongfärd! Borde vara bra utsikt från korgen.
Ja, du har koll på utseenden du! Det har jag absolut inte.
Vägra tatueringar, det är värt en eloge!
Men då vinner du ju, hur det än blir med kvällens resultat.
Kan hålla med dej! England är också värda att vinna. Liksom Danmark!
Tycker att det är skönt att allsvenskan är igång igen. Känns hemland att se Elfsborgs( oftast) gulsvarta matchdräkt där på tv-skärmen.
Där tog Danmark ledningen ! Få se om det håller ! På Wembley!

Susjos sa...

Det är nåt speciellt med luftballonger, fint att se där i luften! Kul att boulegänget trotsade regnet, fast de inte spelade boule. Ja, regnet idag, trodde jag skulle kunna gå ut på en promenad idag, men hoppade över det, för mycket regn.
Tack för info om fotbollen ,intressant det där med Kane, ingen tatuering (eloge) och tejpad vigselring!
Visst ser Spaniens tränare trevlig ut, jag missade dock hans märkesjeans.
Men en sympatisk och även snygg tränare är ju Danmarks Kasper Hjulmand, och just nu leder Danmark efter en fantastisk frispark ( va jag kan va!)
Min man hejar faktiskt på England, de har visst inte vunnit nåt stort mästerskap sedan 60-talet.
Ha en fin fotbollskväll!

Paula sa...

När jag tittade in här insåg jag att jag inte kollat vem som vann! Och det var England! för första gången tydligen, så grattis till dem!
Avis på dina varmluftsballonger, finns inga här uppe i norr!

Klimakteriehäxan sa...

Jag höll på Danmark men det hjälpte inte ...
Vi brukar också bli överflugna av varmluftballonger, men det händer väldigt sällan numera. En vacker syn - och det är ett häftigt sätt att förflytta sig, jag har prövat!

Ditte sa...

Kul med luftballongerna! Skön sommarkänsla när de kommer. Vi såg några här i slutet av maj och början av juni och kanske blir det nu fler.
Kul med boulegänget som träffades med paraplyer men utan bouleklot. I alla väder!
Jag gillar verkligen dina fotbollsiakttagelser och läser dem så gärna. Har ju sett nästan alla matcher så viss koll har jag.
Ja, Spaniens Janne Andersson har liksom en annan stil än de flesta. Men tyvärr hjälpte inte detta spelarna. Inte denna gång.
Nu ser det ju ut som England vinner med 2-1. Final England - Italien. Blir spännande.

Stefan Karlsson sa...

Jaha, nu har vi facit. England och Italien i final. Knappast något jag tippade innan EM, men nu får det bli ett par tummar på britterna.
En stor hyllning till Danmark. De har gjort ett fantastiskt mästerskap, spelat kul fotboll och visat att laget är bättre än jaget. De ska vara stolta.

Ama de casa sa...

Haha! Ibland begriper till och med jag när kommentatorernas kommentarer är helt uppåt väggarna :-)

Spännande match igår! Synd att det gick som det gick... Fast ser man det krasst så gjorde ju Danmark fler mål än England ;-) Men du får ju din drömfinal som du skrev om för några dagar sen. Min drömfinal gick åt pipsvängen. Jag ska absolut sluta upp med att heja på nåt lag, det går alltid dåligt för det laget.

Du som vet allt om fotboll - varför blir det ingen bronsmatch? Tänker på Sverige som spelade hem bronset i USA... Nåt av "mina" lag kunde ju få en bronspeng tycker jag. Kanske får båda lagen brons? Eller???

Gunnel sa...

Av din bild att döma som togs under fotbollsmatchen är det mer än jag som inte tycker fotboll är så viktigt...men sitta ute i regn gör jag förstås inte för att slippa se. Igår hände det !!! Jag såg en hel match. Jag hejade på Danmark, men tyvärr hjälpte inte det.

nalta norrland sa...

Luftballongsfärd skulle jag inte tacka nej till 😀
Fotbollen ⚽️ jag höll på Danmark 🇩🇰 så nu blev jag less 😢
Sport-bh jo yes det såg jag med å funderade på VARFÖR 🤔
Sedan så måste jag ju säga att det är mer vanligt med väldigt tatuerade än icke tatuerade och det är synd… jag har svårt för alltför tatuerade kroppar - nån liten är okey men inte överallt.

Eva sa...

Tack för alla roliga och intressanta kommentarer om fotbollen. Håller inte med dig i allt, men har stor behållning av att läsa om dina åsikter och vilka karlar du tycker är snyggast. Blir riktigt spännande på söndag där mina favoriter är italienarna men med all respekt för engelsmännen.
Det som jag upplevt väldigt jobbigt denna gång är alla TV-studior och deras expertkommentarer. Naturligtvis är det frivilligt att lyssna på dom. De är för många, för stöddiga, för gapiga och snackar för mycket.
Då föredrar jag att läsa Erik Nivas reportage om t ex Italien-Spanienmatchen. Så j-a bra! https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/o6LzMB/niva-en-fullkaratig-javla-klassiker

Tony sa...

Visst är det mycket plattityder inom sportkommentatorer, men Kim tog sig nog upp på topp 5 inom den genren. :-)

christian sa...

Har visserligen sett så gott som alla matcher men inte lagt märke till varken klädstil eller utseende...kan det vara könsbetingat tro?!? :)

byblixtra sa...

I går kom ett åskoväder med störtregn och ishagel i storleken som stenkulor och mindre studsbollar. Det small bra när de landade på takplåten och jag tänkte på mina växter som fick ta emot iskulorna. Men de ser ut att ha klarat sig rätt bra.