torsdag 1 juli 2021

Tråktorsdag
Smällen hördes kan jag säga! Killarna försökte inte att backa med bilen/släpvagnen utan släppte ut luft ur de bakre däcken. Smart! Sedan kunde de "befria" bilen och släpvagnen. Å skadan på taket - inte sååååå farligt. Undrar hur undersidan av balkongräcket ser ut...


Bilderna jag lägger upp passar perfekt in på Tråktorsdag, fast i ärlighetens namn togs dom i tisdags när Sverige kämpade för sin överlevnad i detta fotbolls-EM mot Ukraina. Det var ungefär vid samma tidpunkt som Ukraina gjorde 1-0 mot Sverige när jag hörde ett rätt så bekant oljud från innergården. 

Tråkigt
För det var inte första och lär definitivt inte vara sista gången som ”några” missbedömer höjden av balkongerna på första våningen. Den här gången var det ett släp. Förra gången det hände var det en husbil. Gissar att försäkring ingår i den av OKQ8 hyrda släpvagnen. Tråkigt när sånt händer. 

Åter till fotboll

Ingen fotboll igår och idag, tråkigt för en fotbollsfreak som mig. Imorgon börjar kvartsfinalerna som jag ser mycket fram emot. Har sett de flesta matcher och måste säga att vissa upphaussade spelare har varit riktiga besvikelser i mina ögon. 

Riktiga besvikelser
Här några exempel: Gareth Bale, Wales, var en skugga av sitt forna jag. Han är visserligen söt men spelade bedrövligt i alla matcher.

Harry Kane, England nickade i och för sig in det avgörande 2-0 målet mot Tyskland, men han var ändå väldigt blek i Englands alla matcher.

Thomas Müller som tagits till nåder efter flera år utanför det tyska landslaget. Okej, killen är en målskytt av rang i sitt Bayern München och har så varit även i landslaget, men under detta EM var han en stor besvikelse.

Kylian Mbappé, Frankrike. Hjälten från VM 2018 fick inte till det i någon av matcherna under EM, och då tänker jag inte i första hand på den missade sista straffen mot Schweiz.

Men visst är det här inlägget ett tråkigt sådant!? Perfekt till KajsaLisas Tråktorsdag som levererade 30 grader och strålande sol:-) 

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

13 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Hoppsan, ja, så kan det ju gå ibland, tur det finns försäkringar att nyttja då.
Tråkigt vet jag ju inte om inlägget var, min fotbollsrapport fanns ju med, tackar för det.

Blåst här idag, liiite regn också men det var på arbetstid så det gjorde inget ;)
Ganska skönt när man utför kroppsarbete trots allt.

Ha nu en fin kväll Bp.

Geddfish ♥ sa...

Nej, jag kan absolut inte tycka att torsdagar är tråkiga, men om man vill, så kan man ju pysa ut veckans besvikelser just denna dag.
Jag gjorde ett tråkinlägg och fick ytterligare en tråknyget men den reder opp sig, som så mycket annat, så.
Jag såg att grännen plockat ned sin sverigehandduk från balkongen...

LillaSyster sa...

Balkongen klarade sig säkert bra, de körde väl inte så fort. Nästan så att det borde finnas en skylt på balkongerna som talar om den fria höjden om det ni är ett vanligt fenomen hos dig. Lite tråkväder på förmiddagen/sen lunch men strax efter kl 16 kom solen =)

Ditte sa...

Trist var det ju för killarna även om det var i tisdags. Och visst är det lätt att missbedöma avstånd. Smart att de släppte ut luften ur däcket och kunde komma loss.
Visst var det trist att Sverige inte gick vidare men de var ju inte ensamma om att inte vara det bättre laget i en match. Kul nu med kvartsfinalerna. Instämmer helt i att en del spelare lever mer på namnet än prestationen i detta EM.

femfemman sa...

Medger...Kunde lika gärna öäst fotbollssidorna i tidningen! 🙂🙂🙂Synd om den som hyrt släpet.

Susjos sa...

Smarta killar som hyrt släpet att släppa ut luft ur hjulen!
Spännande att höra om dina besvikelser, kollade in länkarna och kände ju igen både Gareth Bale, som är söt ja, och Harry Kane är också bekant. Thomas Muller är inte bekant, men Mbappé har jag ju inte missat!

Tråktorsdag är det verkligen för mej, men det finns inget alternativ än sjukskrivning just nu.
Ha det gott!
I morgon är det fotboll igen!

Susjos sa...

Bara jag igen...tusen tack för din fina hälsning från Täby, du har helt rätt, borde ha sjukskrivit mej mycket tidigare! Nu får vi se vad som kommer att hända!
Varm Kram

Paula sa...

Oops, tur att skadan inte blev värre. Är betydligt obehagligare när bussar och lastbilar kapar halva taket i tunnlar som dom inte får plats i!
Tråktorsdag? Inte alls, först invigning av byns nya allmänna dass, med pompa och ståt, sedan fri-idrott från Oslo i Bislett games. Hur spännande som helst, börjar tro på att OS verkligen ska bli av! Spelar dom inte fotboll också, i OS?

KajsaLisa sa...

Snyggt fångat, undrar om dom berättar det där för OK när dom lämnar tillbaka den :) Det lär ju inte synas när dom går runt och besiktigar den.
Eftersom jag är totalt ointresserad av fotboll så får jag ha Tråktorsdag över mer triviala saker.
Tack för länken.

Anni sa...

Så, nu äntligen tittar jag in och läser bakåt i alla dina inlägg. De fotbollsrelaterade (och det är ju i stort sett alla) vill jag inte missa! Håller helt med dig vad gäller abstinensen de fotbollsfria dagarna, kommentatorerna (och speciellt Hasse Backe som jag skällde på under Polen-matchen, utan att han brydde sig det minsta) och de oväntade och roliga resultaten i flera matcher. Kvällen med två förlängningar var en helt magisk afton! Nu hoppas jag på två härliga kvällar med fin fotboll igen. Har dock missat om du har favoriter av de alg som är kvar? Anar England för familjefriden? Jag tycker att Italien spelat fantastisk fotboll (bortsett från en match), håller envist på spanjorerna men vill också att danskarna ska gå långt ...

Ama de casa sa...

Ajdå... Osis, men bra att grabbarna var fiffiga och släppte ur luften.

Dom allra flesta fotbollsspelare har jag nollkoll på, har liksom fullt sjå med att åtminstone hålla koll på lagen :-D

Idag får jag hålla på Spanien såklart, fast lite kul vore det ändå och Schweiz tog sig vidare :-)

christian sa...

Tråkigt om man sparat in på försäkringen av släpet, den är frivillig att pröjsa.....fast sen är det ju frågan hur ärlig hyraren är...
Bale söt?!?!?
för övrigt instämmer jag helt å fullt i analysen, även om man skulle kunna lägga till en handfull spelare ...minst

Carita Liljendahl sa...

Här fick du till det med en spännande bildserie!
Jag undrade vad som pågick och fick förklaringen med sista bilden :-)