lördag 10 juli 2021

Bokmärke och några svarIdag visar jag upp senaste ”fyndet” på bokmärksfronten. Visserligen ett fejkat bokmärke igen, men åtminstone ett högaktuellt sådant. Det är ju finalen kvar i Euro 2020 imorgon. England möter Italien och tvärtemot alla jag har pratat med är det bara min fotbollstokiga husläkare och jag som tror på England, så vi får väl se om jag kan skriva ett segerbidrag till ”Glad måndag”;-)

Nu till några av Orsakullans frågor:

Det här är riktigt ungdomligt. Jo, fotbollsshortsen jag köpte. De följde alltså med bokmärket på bilden;-)

Det här är riktigt gammalmodigt. Handarbete. Då menar jag inte stickning och virkning utan knyppling och broderi.

Fotbollshuliganer är något som jag hatar. Tycker det har lugnat ned sig på den fronten avsevärt de senaste decenniet. 

Med karta och kompass… är maken utrustad för det mesta. Ärligt talat vet jag inte ens hur en kompass fungerar – oooooops. Däremot är jag rätt duktig på ”innerstadsorientering” med hjälp av en karta, men "ute i det fria" är maken betydligt skickligare. 

Jag har hittat temat bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat. 

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”Juli 31 dagar”.

13 kommentarer:

Paula Merio sa...

Jag hoppas du får rätt och England vinner! Själv har jag fullt upp med fri-idrotten, ett par medaljer har regnat ner idag också.
Kompass lärde jag mig att använda i plugget då vi skulle ut i skogen o orientera! Sen tog jag skepparexamen för hundra år sedan och fick god repetition och lärde mig navigera på sjön, alltid bra att kunna. Men för att hitta i Falun har jag ju GPS i telefon ifall jag verkligen skulle irra bort mig! Ha en fin lördagskväll

Geddfish ♥ sa...

Bra bokmärke där! Fotbollsshorts har jag aldrig ägt, men Adidas sportshorts har jag haft.
Jodå, jag kan allt kompassen, men som du, så är jag bäst i "stan" med kartan.
Ha det så gott, här är en egen fiskgryta på gång.

Guldkryckan sa...

Huliganismen tycks ha dalat i popularitet, inte mig emot.

Nånstans hoppas jag väl på en engelsk seger, Italien i all ära men jag har varit i England, har inte varit i Italien och på den vägen är det ;)
Lärde mig använda kompass i scouterna en gång i tiden, inte för att det hjälper idag, den där visaren snurrar ju helt obegripligt åt alla håll ;)

Ha nu en fin kväll Bp och så håller vi på England imorgon.


Hanneles bokparadis sa...

Riktigt passande bokmärke för dig.

Musikanta sa...

Jag har köpt ett antal s.k. cykelbyxor som är helt underbara att sova i och att ha som shorts. Nästan inga sömmar alls - perfekta i hettan. Fanns på Dollarstore för 60 kr styck! Någon sorts material som är töjbart och som är lätt att bara skölja upp.

Ser fram emot finalen i morgon. Jag tycker båda lagen är ungefär lika duktiga så det är väl bara tur eller otur som avgör. Italien brukar dock spela tråkigare fotboll - spelar mer defensivt än England tycker jag - så jag håller väl på England också då.
Ingrid

nalta norrland sa...

Som bokmärke passar det mesta 😀
Jo jag gillar ju Ann Rosman och jag kan noll om segling aldrig satt fåten i en segelbåt å det närmaste västkusten jag vart är Halmstad och Tylösand 😃 men jag tycker Rosman skriver lite som Ann Cleeves 📕 något jag läste månadstidningen från Bonniers Bokklubb är att Ihre’n även skrivit en barn/ungdomsbok typ deckare i Smögen 😄
Kanske är det inkomstbringande att skriva barn/ungdomsböcker det gör ju även Anna Jansson oxå Du vet Maria Wern författare. Och även då en deckare på Gotland.

Ditte sa...

Absolut ett passande bokmärke denna vecka. Ja, en spännande final blir det men vem som vinner vet jag inte. Hugget som stucket. Och oavgjort kan det ju inte bli.
Shotrtsen ser jättesnygga ut och färgerna piggar upp. SEn har jag svårt för vad som är ungdomligt eller inte.
Vad gäller karta och kompass ka det vara riktigt bra att ha med sig. Förutsättning att man kan läsa och förstå en karta förstås. Jga klarar mig bra både till sjöss, då med sjökort och "kompass" , i skogen med karta och kompass och så även i städer där jag inte varit. Men bra lokalsinne har jag och det har hjälpt mig många gånger.

Susjos sa...

Snacka om ett bokmärke som passar dej perfekt!
Är också dålig på att använda kompass, men precis som din make så är min man också duktig på att använda kompass! Men finns det en karta så kan jag klara mej hjälpligt!
Ja, i morrn är det final, hejar nog lite mer på Italien, men England har som sagt inte vunnit nåt mästerskap sedan 60-talet, så visst!

Tack för fina kommentarer på min blogg!
Ha en fin söndag!

Ama de casa sa...

Det var verkligen ett väldans aktuellt bokmärke :-)

Jag tyckte det var kul med knyppling i slöjden, men det gick såååå långsamt! Då var makramé mer effektivt med dom tjockare snörena. Jag var en fena på att brodera med korsstygn också. Fick beröm av fröken för att avigsidan (!) var så snygg :-D

Kompass är nog bra - om man begriper sig på den ;-)

Gunnel sa...

Ett perfekt bokmärke till dig! Det stämmer nog att man hör mindre talas om fotbollshuliganer nu. Förhoppningsvis fortsätter det så. Ha en fin söndag, och hoppas "rätt" lag vinner

LillaSyster sa...

Nästan för fint för att tjänstgöra som bokmärke.... Ha ett härligt slut på fotbollsyran =)

Klimakteriehäxan sa...

Mer vältajmat bokmärke blir svårt att hitta.

Anita-Malta sa...

Att det står mellan England och Italien idag har inte ens den som inte är det minsta intresserad av fotboll kunnat missa. Fotbollsyra råder här på ön vilket ju är ett trevligt avbrott i pandemin:)

Ett perfekt passande bokmärke för BP!