fredag 2 juli 2021

Fem en fredag: Vecka 26 – "Sommartider"1. Vad är det längsta du reser i sommar?
Ingen aning. Kanske en snabbis till Vaxholm och/eller Norrtälje. 

2. Hur spenderar du en regnig sommardag?
Framför datorn. Läser tidningar och bloggar. Nu har det inte regnat på riktigt under hela juni, men om vädret skulle ändra sig har jag ju fortfarande fotbolls-EM och OS att tillgå. Å damlandslaget i fotboll deltar ju i OS. Så sommaren är räddad – om det skulle bli regniga dagar alltså. 

3. Vilken är din bästa spontana utflykt?
Är rätt dåligt på det där med utflykter. Men en spontan  tripp till Viggbyholms Stationscafé är rätt så given. 

4. Hur svalkar du dig på bästa sätt?
Behöver sällan svalka mig utvärtes då jag är rätt frusen. Men invärtes sitter det alltid fint med antingen en Mojito eller en iskall Corona med lime. 

5. Har du något smultronställe där du bor?
I Täby finns sju friluftsbad, ett hundbad, en simhall och en tempererad utomhusbassäng som håller öppet under sommaren. Inte illa! Sedan har vi ju också Rönninge by. Säkert smultronställen för många men inte riktigt mitt stuk. 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilden jag lägger upp har definitivt nåt med inlägget att göra. Den här stora födelsedagsfesten som ägde rum igår är definitivt en del av sommartider:-) DS

15 kommentarer:

Robert W sa...

Riktig mojito har jag nog inte druckit sen jag var på Kuba. Den verkade vara en vanlig dryck där :)

Hanneles bokparadis sa...

kul med alla gamla fina stationshus som används, Mojito rumstempererad Corona utan lime är gott, men inte för mycket av den varan för mig.

femfemman sa...

Ser härligt ut med sommarfest utomhus. Trivs man inte, så går det ju alltid att dra sig en bit bort.
Rönninge by, det låter som ett bra utflyktsmål!-för en lantis som jag.
Det var inga långa utflykter. Gott med folk som är nöjda med det man har.
Och nu är det ju fotboll hela kvällen. Hoppas på ett genombrott för Schweiz..men det tycks sitta långt inne. Ha det gott!

LillaSyster sa...

Vilken fest de ställt till med och det verkar som om de sitter familjevis i små grupper allt enligt den tid vi lever i. Har aldrig testat mojjito, men idag tog jag en iskall alkoholfri öl till lunch. Nu ikväll blev det ett glas rosévin. Ha det gott och vi hoppas på att solen fortsätter visa sig från sin bästa sida!

Bokdamen sa...

Viggbyholm stationshus låter trevligt. Mojito har jag inte testat, känner igen namnet men dålig koll på innehållet. ;) Norrtälje minns jag som fint, länge sen jag var där.

Paula sa...

Kikade in på kommunens sida och det fanns massor av naturupplevelser, ekbackar och vandringsleder och allt möjligt som jag skulle älska att utforska.Allmänna bad är jag inte så pigg på det brukar vara rätt stökigt med skrikiga ungar, andra som spelar boll, trångt, nej usch, jag vill ha min egen lilla vik jag! Nu fick jag svar på OS-fotbollen också, Sveriges tjejer är med, kul! Det vore väl sjutton om jag inte satt och tittade på en av matcherna, minst!

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar. Och vad gäller både Täby och Stockholm finns det ju mycket av det mesta om nu lusten faller på. Några utomhusbad i Sverige skulle jag inte heller ta mig an men när döttrarna var små åkte vi ofta till Kvarnbadet i Vallentuna. (Ett stort bassänngbad)
Vaxholm och Norrtälje är ju alltid säkra kort.
Har just sett matchen Spanien - Schweiz - En rysare. Nu dags för nästa.
Trevlig kväll-

Geddfish ♥ sa...

Ja, i storstan finns det väl alltid att göra, har jag förstått på alla bilder. Det där födelsekalaset var ju inte illa, verkligen sommartider!

Jag gjorde faktiskt en spontan utflykt efter det att jag bloggat i morse. Se så kan det gå!

Susjos sa...

Sommartider hej hej sommartider! Finns det någon bättre årstid? En corona med lime, jatack gott gott! Inte dumt med en god Mojito heller.
Mitt humör blir verkligen bättre med sol och värme!
Ha en fin lördag!

Lillian "sognafaret" sa...

Kos med litt impulsive opplevelser, de kan man leve lenge på i etterkant. God helg!

Tony sa...

En härlig sommar då med andra ord. Skall bli kul med OS, fast jag följer fortfarande EM-fotbollen. Orkade dock inte se hela den fartfyllda matchen Belgien - Italien.

Ama de casa sa...

Jag tycker att du glömde ett smultronställe - din innergård! Där händer det alltid en massa roliga och spännande saker som ger perfekt bloggfoder :-D

Vi gör en del spontana utflykter, fast dom flesta är planerade i förväg både korta som långa :-)

Klimakteriehäxan sa...

Både Vxholm och Norrtälje är perfekta utflyktsmål!

nalta norrland sa...

Sommartider hej hej 👋
Äntligen har sommaren kommit och vi har varmt sol och blå himmel å nix jag klagar inte.
Elin & Brisa är på Stamsjön å J är ute å leker med traktorn.
Jag å Frost chillar inne… kollar Blogglandia innan vi går ut, jag behöver vila mig i form denna dag, dagen efter igår då jag, min mor och Elin var på den årliga traditionella utflykten, vi drog till fjället 😁
🤗

Karoleen sa...

EN syrlig Mojito är bland det godaste som finns! Riktigt bra törstsläckare och det är härligt att man kan göra en liknande utan alkohol om det skulle behövas. En Corona med Lime är ju väldigt bra också!