onsdag 24 juni 2015

På (betydligt) säkrare markEfter en utsökt lunch med favo kollegan Eva på familjerestaurangen Xi’an upptäckte vi ett fikaställe vi inte lagt märke till förut - Alter Ego. Bara inredningen (minus tapetmönstret) gör ju att man blir glad. Observera att alla mina favo kulörer finns representerade på Alter Ego. En vacker miljö - helt befriad från mygg;-)Eftersom jag är väldigt svag för byggkranar är den här utsikten från köksfönstret en ögonfröjd för mig. Jag menar oväntat besök av en "krangiraff" och hans kompisar får man ju inte varje dag. Garanterat myggfritt dessutom!

För det första vill jag tacka er så hemskt mycket för alla era kommentarer – som mest uttryckte överraskning och förvåning – till gårdagens ”lantliga” inlägg. För det andra vill jag gärna påpeka att jag visst sett en robotgräsklippare förut. Vi har ju faktiskt Clas Ohlson i vårt fina centrum! Men jag hade aldrig sett en sådan i aktion på en gräsmatta – tills igår alltså.

Bullar
För det tredje vill jag gärna berätta att jag vaknade med två bullar i morse. Den ena satt högst upp på mitt huvud, kliade och kan endast beskrivas som ett myggbett – med 99 procents säkerhet förorsakat av gårdagens besök på ”landet”. Den andra bullen är en svullen lymfkörtel vid halsen som är en direkt följd av myggbettet. Senast jag råkade ut för en likadan åkomma var i Umeå, där jag tittade på en ungdomsfotbollsturnering någonstans i skogen efter klockan 18:00. Hur dum får en asfaltbonde vara - egentligen!? Den gången fick jag åka in till akuten med två lymfkörtlar som liknade golfbollar. Det struntade jag i idag – åka till sjukan alltså - utan valde att röra mig på betydligt säkrare och garanterat myggfri mark. En som jag är van vid om ni förstår vad jag menar. Kolla bilderna bara så slipper jag förklara närmare;-)

PS. Nu uppladdning inför U21 Euro i Tjeckien och matchen Portugal-Sverige. Hoppas det svenska laget lyckas ta sig till semifinal och därmed även säkra en OS biljett till Rio nästa år. Fotbollssverige behöver en framgång just nu tycker jag. DS.

18 kommentarer:

Olga T sa...

Då vet jag att du sett en sådan gräsklippare tidigare :)
Aj då, inte roligt att få bett. I år trivs mygg, knott och sniglar alldeles utmärkt, tyvärr. Vi behöver sol och värme!!!!!!!!!!!

Susjos sa...

Skönt att se dig i ditt rätta element! Såg direkt att det var dina färger :-). Hoppas myggbetten/bulorna ger med sig utan problem!

Å Heja Sverige!!

Steve sa...

"Svensk fotboll behöver en riktig framgång" skrev jag nyss i en kommentar på min blogg. Där är vi m a o överens.
Som du vet bor jag på det riktiga "landet". Ja, bonnvischan.
Här finns inga färgglada fik, inga byggkranar och dessutom är här garanterat myggfritt. Vår 8:e sommar här och aldrig har vi besvärats av mygg.De du!

Stare Ström sa...

Oj vad det hinner hända mycket hos dig! Förirrat dig ut på landet??? Då förstår jag att du behöver vila upp dig på caféer och beundra lyftkranar!

Ama de casa sa...

Vådan med att ge sig ut på landet... Hoppas lymfkörteln har lugnat sig och att du slipper sjukan. Där är det inte särskilt kul, faktiskt...


Ha en trevlig fotbollskväll! Hoppas det går bra :-)

Eva Trillian sa...

Snygg logga för Alter Ego :) alltid trevligt att upptäcka nya, mysiga, ställen :)

Mias Mix sa...

Du skulle inte klara dig länge i "min" ridskog. Hndratals myggor som anfaller både mig o hästen varje dag. Hoppas lymfkörteln lägger sig. Håll dig i stan du. Lyftkranar och lime/orange möbler - förstår att du trivs!! Hu, spännande med fotbollen. Portugal är vassa. Men Italien verkar ju hjälpa oss lite i alla fall.

KajsaLisa sa...

Att det var myggfritt kanske beror på tapeterna, dom tappade aptiten på blod när dom såg dom. Har du kollat om giraffkranen på beckholmen står kvar? Själv har jag inte tänkt på det. Du borde få en bra bildvinkel från Djurgårdsfärjan.

FREEDOMtravel sa...

Älskar inredningen och tapeterna på caféet! Fint med lite färg, det behövs för att lysa upp Sverige (som jag hört är lite grått...)!

Monica sa...

Härligt att du hittat hem till betongen igen;-)
Byggkranar gillas ej eftersom dom
står för förtätning.
Frågan är hur E18 och 276:an ska
kunna svälja all trafik som kommer
till när man bygger ut i en rasande takt.
HAHA dagens negativa kommentar från en som
snart är rättshaverist;-)
Ha en bra dag

Anki sa...

Oj... vilken läskig reaktion på myggbettet! Hoppas det är bättre nu - och det är nog bäst du stannar i civilisationen, som förhoppningsvis är myggfri :)

LissenTo sa...

Åh vilket härligt fikaställe. Och jag gillar den häftiga tapeten också :-)

cat sa...

Oj din stackare som råkar så illa ut av myggbett. Hoppas att de inte blir golfbollsstora lymfor den här gången.
Intressant inredning på nyupptäckta caféet. Tapeten lämnar mig lite övrigt att önska.
Jag har en krangiraff ca 30 m från mitt kontorsfönster. Tittar ut på den ibland.

Rantamor sa...

Hej Bp nu har jag läst ikapp mig hos dig, och sett att du vågat dig ut i vildmarken och blivit anfallen av dom elaka myggen.
Dom hade inte kläckts i fjällen ännu det var nog för mycket snö uppe på fjällen ännu, alla renar var kvar runtom i Borgafjäll, och där gick stora renflockar å betade på alla gräsmattor, så dom hade också självgående gräsklippare i massor.
Och jag gissar att det blev gödslat också.
Men vi hade en tokvärme där och så vackert.

Tjingelingen från Rantamor, Rantafar och Colin.

Anni sa...

Matchen var härlig har jag förstått, men kan inte låta bli att undra om det som såldes på fiket var av samma kvalitet som inredningen?

Marina sa...

Skönt att du hittat hem igen ;) Visst blev det en bra match också - spännande ända in till slutet (de sista tre tilläggsminuterna borträknade!)

Ama de casa sa...

Det gick ju bättre för U21 är för dom svenska damerna kan man säga... ;-)

sv: Diana brukar ge Batman såna fula solglasögon - jag tyckte mina var fräsigare ;-)

cissi sa...

Opps, inte kul att vara så känslig mot myggbett! Särskilt inte när det verkar finnas så mycket av dem i år.....här är dom till och med randiga....har fått för mej jag läste om den arten förra året. De kallas översvämningsmygg och är helt tysta, man har inte ens någon chans att hinna slå ihjäl dem innan de sticker.
Ha det fint!