tisdag 30 juni 2015

Delad uppfattning

Det är inte ofta jag deltar i fotoutmaningen ”Tisdagstema”, men idag gör jag det. Temat är nämligen ”delad” och det stötte jag på två gånger idag på två olika ställen och faktiskt innan jag läste om ämnet. Å japp, man kan absolut ha delad uppfattning om tatueringar.

Tatueringar
Nu är det ju sommar och då blir tatueringar på alla möjliga (och även omöjliga) kroppsdelar väldigt synliga. Ibland föredrar jag faktiskt långbyxor och långärmade tröjor. Men bara för att jag inte är en fan av stora ”blaffor” kan jag ju inte kräva att människor sätter på sig vinterkläder när det är 20 grader ute;-)

I spärren

Här är både pappan med barnvagnen och jag på språng genom en tunnelbanaspärr. Ja, ni ser ju själva hur en tatuering – speciellt den på högra sidan – kan se ut när det tillhörande benet är i rörelse. Man kan ju fundera på om killen har råkat ut för en spikbomb eller om han har lekt med en tuschpenna utan att kunna rita… Dessutom förstår jag inte hur man kan ha en delad dödskalle/tjejhuvud samt en tutte/fiskskelett på ett ben.

På perrongen

Här har vi en pappa (i mitten) med sina två söner. Pappans tatuering på vänster benet är betydligt proffsigare gjort än den i ovan bild. Men har ni tänkt på det - det går uppenbarligen inte så bra att tatuera ”blaffor” på höger ben eller?! Ingen aning faktiskt. Vet ni? Enda trösten här - pappans häck distraherade aningen från tatueringen;-)

Foppa tofflor
Och medan jag ändå har en delad uppfattning om tatueringar kan jag lika gärna slå till med en delad åsikt om Foppa tofflor i en storstad. Dessa Croqs hör hemma på landet, i trädgården eller inomhus, men inte på gatan - eller en perrong för den delen.

Fler delade bidrag hittar ni här.

PS. Nu laddar vi väl för fullt för U21-killarna och håller alla tummar och tår! Oavsett matchutgång kommer U21-laget att firas i Kungsträdgården imorgon kväll. Å japp, er nyhetsreporter BP planerar att vara på plats. Det var ju ett tag sedan – närmare bestämd 1994 - fast då var jag i Rålabshovsparken och firade att vi grävde brons i USA. Så det lär blir ett sent inlägg. DS.

12 kommentarer:

Ama de casa sa...

Jag förstår mig inte heller på dom där blafforna till tatueringar... Skulle å andra sidan inte ens våga göra minsta lilla nyckelpiga på mig själv. Dom enda "tatueringarna" jag har är diverse ärr efter att ha sytt lite här och där på kroppen :-)

Fortfarande 0 - 0... :-)

Lissen sa...

Vad man än tycker om tatueringar, så var inte dom här estetiska. Mer som någon klantas sig ordentligt

Klimakteriehäxan sa...

Blä för såna fula "kroppsprydnader". Har sett otroligt få tatueringar som varit snygga.

KajsaLisa sa...

Jag har själv förundrats över folks smak när det gäller tatueringar och bristen på hantverk. Själv har jag två jag ä nöjd med, men visst var dom dyra. Man skall tänka på att dom sitter där hela livet.

Ama de casa sa...

JAAAAAAAA!!! :-D :-D :-D

FREEDOMtravel sa...

När jag gjorde min (första och enda) tatuering, under den här resan, hade tatueraren sällskap av en lärling.Tatueraren berättade hela tiden för lärlingen. Sedan frågade jag: Hur övar man ? (Typ jag vill ju helst inte att lärlingen gör min tatuering). Då förklarade han att de flesta övar på sina egna underben!!! (Kan kanske vara en förklaring till taskiga tatueringar där ;))

Anneli - A'la Foto sa...

Nej jag är verkligen inget fan av tatueringar jag heller! Och ännu värre är det att verkar vara nästan värre än droger. Börjar man med en slutar det snart med att man har hela kroppen full och hur fult är inte det?!? Jag har nog aldrig sett en snygg tatuering men jag kan tänka mig att det möjligtvis kan finnas men då ska den vara liten som ett litet smycke! inte täcka hela kroppen!!

Eva Trillian sa...

Delar din uppfattning kring tatueringarna i bilderna :) Men - varför delade du inte med dig av den distraherande häcken? Det var dåligt - nu kan vi ju knappast tro dig ;)

Monica sa...

Pappa ett ser för jävlig ut på bakbenen
Själv har jag funderat på en lite diskret
tatuering på axeln men har aldrig kommit
till skott.
Fast jag går och lallar på landet har jag
inga Foppatofflor;-)

anemonen sa...

Milde Moses så gräsligt. Jag tycker det är så fult med tatueringar så jag kan inte beskriva i ord. Ja nu tänker jag på de stora som synes här. Inte de små diskreta som en liten fjäril på överarmen eller motsvarande. Min salig far hade ett skepp med svenska flaggor på överarmen, och han hade alltid den dold för den gjordes i Indien under ruset. Han ångrade detta tilltag, och sedan visade han mig när jag sa att jag ville ha en liten fjäril. Kolla här hur det ser ut när man blir gammal och rynkig. Tycker du den är snygg? Nä det kunde jag inte tillstå. Nå tänk dig för sa han. Någon tatuering har jag inte och jag är glad för han visade på hur de ser ut när huden blir rynkig för det blir den antingen jag vill eller ej.

Marit Johansson sa...

Vissa tatueringar är helt obegripliga eller ärligt talat skitfula. Jag håller helt med dig ang. foppatofflor också, skitfula dom också :) tyvärr är det Mias favoritskor, har sagt till henne att de inte får användas utanför tomtgränsen haha..

Mias Mix sa...

Nej stora tatueringar har jag ingenting för. En liten liten på axeln eller så går väl an, men usch för de som tatuerar hela kroppen. Och foppatofflor hör hemma i trädgårn! Det var just därför jag åkte hem o bytte skor när jag klev ur bilen för några veckor sen och upptäckte att jag hade hoppat i foppatofflorna :)