onsdag 3 juni 2015

Ett riktigt hundliv

Efter gårdagens frosseri i lyxmat kommer det här inlägget vara betydligt mera jordnära – bokstavligen talat. Det ska nämligen handla om hundar. Eftersom jag är extremt hundrädd är jag inte speciellt förtjust i dessa fyrbenta varelser, men ibland ser jag det som terapi att fota dom och "tänka till"…

Läskunniga ”football dogs”


Dessa tre fotbollshundar skällde och skällde samt drog i kopplen. Hundvännen Carola påstod att de pratade med varandra – hundarna alltså. Bildbeviset visar klart att hon har fel. De gläfsade unisont mot förbudet att inte bli rastade just där. Med andra ord ser ni här tre läskunniga jyckar som ser ut som fladdermöss med en IQ över genomsnittet… Har glömt namnet på rasen – såklart.

En han som var en hon

Den här hunden är ingen han utan en hon, men ser definitivt ut som en han. Den skånska manliga ägaren presenterade henne som Peggy (eller om det var Sally) och berättade att hon var 15 veckor gammal. Å nej det är ingen fransk bulldog, men någon annan sort som är förbryllande lik en sådan. Har glömt namnet här också, men ni som ”kan” hundraser vet säkert. Peggy (eller Sally) var riktigt söt måste jag medge, men varken hon eller hundarna ovan imponerar direkt måste jag säga…

Det här är mitt 94:e inlägg till Blogg 100. 94 down, 6 to go.

16 kommentarer:

Stare Ström sa...

Mest gillar jag att solen sken! Ser ju skuggorna på sista bilden. Inte så här.

Life of Johanna sa...

en sak till vi har gemensamt rädslan för hundar!

Ja hugo tittade stort på alla saker. han tänkte säkert, allt det där är mitt :)

Life of Johanna sa...

glömde, ja där är hugo s¨liten, 4dagar är han där... nu är han stor kille och inte alls min lilla pnuttiga bebis...

Geddfish ♥ sa...

Varför måste man ha tre likadana hundar? Ja, det blir väl bara så. Först en hon, sen en han och sen en bebis, eller nåt.
Den sista, tycker det ser ut som en bulldogsart, kanske engelsk, om det inte är fransk?
Jag är ingen expert. Men min yngsta dotter är, och är djurvän över allt, av stora mått.Det är hon som har Diego, so biter sönder alla fotbollar.

Steve sa...

Jag var förr en kattmänniska, men sedan vi 2009 skaffade vår bullmastiff Nelson så är jag oxå såld på hundar. Ja, inte alla förstås, f f a inte de små intensiva som skäller oupphörligt. Men, en godmodig, cool kille på 60 kg som inte skäller och dessutom gillar katter platsar alltid hos mig. En sån som Nelson alltså.

Susanne sa...

Sv: Bilden är tagen vid starten. Så vi hängde bara en liten stund.

Susjos sa...

Jomen jag gillar de flesta hundar, trots att vi har katt!
Men skällande hundar gillas inte!
Tror den sista är en liten Boston terrier, som ju är känd som skokrämslogga om jag inte tar helt fel? Himla söt i alla fall!

KajsaLisa sa...

Du fick ju till bra bilder på dom i all fall.

Eva Trillian sa...

Ser nästan inte hundarna för all solsken :)
Fina jyckar - men små. Mina fördomar säger att små hundar skäller (bjäfsar) mer ;)
Är man rädd så är man. Hundägare har inte alltid förståelse för att deras "lilla älskling som aldrig gjort något) inte ska gå lösa - underligt och väldigt irriterande. Är inte själv hundrädd men har full förståelse för att det finns de som är det!
Modigt att stanna och fota :) Peggy/Sally är ju bara för söt!

Olga T sa...

Ha ha! Inte den sortens hundar jag faller för. Skrattar åt Gerds kommentar :)
Min hundrädsla är i princip botad sedan jag lärt känna hundar lite mer genom vänner till mig. Men eftersom hundrädslan kom sig av att jag blev biten av en tax har jag fortfarande lite svårt för små hundar. Gillar mest din andra bild här!
SV: Ja det var ju verkligen synd. Men så bra för HBK. Det kändes att det vände i matchen mot Hammarby som verkligen var kul att se. Kul att ha varit på Tele2 arena. Har du varit där? Är ganska förvånad över säkerheten där. Svårt att komma in på arenan. Men när man väl kom in var alla blandade!!! Mycket konstigt trots att bortaklacken i detta fall inte är stor.

Anki sa...

Tycker de där "fotbollshundarna" ser ut som att de undrar vem du är... det kanske är dig de skäller på :)
Bostonterriern Peggy/Sally är helt bedårande!

Ama de casa sa...

Jag gillar hundar och skulle gärna ha en. Problemet är bara att vi åker bort en del och då blir det bekymmer. Plus att jag inte vill gå ut med en hund på morgonen. Eller sent på kvällen. Eller när det regnar...
Haha! Det är nog lika bra att jag inte skaffar nån hund.
:-)

cat sa...

Här var det gott om stora hundöron. Tycker allt att den lilla som inte är en fransk bulldog har rätt stora öron hon med. Söta är de allihop och tänk att vissa av dem även kan läsa ;-)

Life of Johanna sa...

Han fick tyvärr kallt vatten på huvudet, för himlen ville öppna sig och vi hann inte riktigt in :/

Monica sa...

Gillar lite större hundar men Bostonterriern
(skokrämshunden från min barndoms annonser)
är bara så söt henne skulle nog Sture gilla:-)
Nu var du duktig som kom så nära
Ha det bra

Unknown sa...

Alla barn/valpar/ungar är ju gulliga det är liksom en sanning.
/Kiki