lördag 27 juni 2015

Blått så långt ögat nårIdag ska vi i Fototriss än en gång visar hur det ser ut hos oss. Den här gången är det faktiskt en perfekt triss att visa upp. För idag var det 22 grader varmt, blå himmel, en strålande sol och bara enstaka moln. De sistnämnda hade dock försvunnit från mitt bostadsområde när jag tog bilderna klockan 18:00. Det tackar jag för.

Några kloka iakttagelser
Jag gillar vår nya lokaltidning Täby Nyheter. Den hamnade på hallgolvet idag och beskriver en sommar i stor-Stockholm på ett himla kul sätt faktiskt. Å eftersom mina bilder är somriga så bjuder jag på följande av mig aningen modifierade citat ur tidningen:

Stockholmsveckorna
Det infinner sig ett härligt lugn när ett visst klientel av stadens invånare intar Almedalen, Båstad, Troppan, Sandhamn etc. Hela stadsdelar känns då plötsligt avfolkade.

Friheten på tunnelbanan
Att åka tunnelbanan en måndagsmorgon är ju ett helvete på jorden 40 veckor om året. Nu får vi nollåttor äntligen njuta av kollektivtrafiken och breda ut oss över fyra säten.

Turisterna
Äntligen får vi känner oss kontinentala och använda vårt fläckfria (skol-)engelska för att guida förvirrade tyskar som ändå inte förstår något annat språk än sitt eget.

Nu ler ni väl en aning eller!?

Fler bidrag till fototemat hittar ni här.

PS. Nu full uppladdning för en hel fotbollskväll:-) DS.

14 kommentarer:

Kolonilotta sa...

Jag lovade ju sol och värme! :)

Steve sa...

Njuta av kollektivtrafiken. Tja.
Om 5 minuter smäller det.

Geddfish ♥ sa...

Har haft bra väder, kom hem till bra väder. Vad mer kan man önska?
Ljuvliga blå kort.
Å en busschaufför, med glatt humör, det hade vi!

Guldkryckan sa...

Ja du...almedalen...är en hög härifrån också tror jag bestämt.
Inte min grej..men jag ska kolla på det lite tror jag....eller så skiter vi i det...vi får se. ;)

Här har vi en romsk kulturnatt i området...plötsligt slog man upp tält på fotbollsplanen och började grilla...levande musik på högsta volym så rutorna skallrade.
Kul när det händer något i området...bra musik.
De skulle hålla på till elva tror jag men de flesta tycks ha lämnat redan...men musiken fortgår....jaja....så kan de gå.

Ha en fin avslutning på kvällen....och skål...jag är gräsänkling ikväll...hick ;)

FREEDOMtravel sa...

Rent generellt håller jag med om att tyskar inte pratar något annat språk än sitt eget! På de flesta campingar pratar vi inte med någon (eftersom alla är tyskar eller fransmän), men om det finns holländare - då pratar vi direkt!!!! På förra campingen (den hysteriska) pratade vi dock riktigt med ett ungt tyskt par (väldigt trevliga!) med bebis, som oväntat var riktigt bra på engelska! Ibland överraskas man! :)

Husbilen-Ellen sa...

Du har haft lite blåare himmel än vi, men jag har njutit ute i naturen ändå! Ha dé gott! Elisabeth

Axart sa...

Oj så grannt!

AX

Eva Trillian sa...

Sommar i Stockholm :) du får det att låta himmelskt ;)
Blå himmel är inget vi är bortskämda med så det är bra att du har beviset i bilder ;)

Ama de casa sa...

Så härligt! Hoppas det fortsätter så :-) Här hade vi 40 grader igår. Ibland går saker och ting till överdrift...

Fotbollen gick ju hyfsat... :-D

anemonen sa...

Wow lyckliga du som har haft detta underbara väder idag. Jag skall inte klaga här har varit lite sol också men ingen värme. Så fin himmel har vi inte haft i sydväst. Hoppas ni kan dela med er i veckan. Ha de:-)

Susjos sa...

Äntligen sommar!!! Fast vi hade som sagt regn på förmiddagen uppe i Norrtälje på lördagen, men solen tittade fram senare...

Anni sa...

Och de som kör bil till jobbet har plötsligt kortare restid, precis som på sport- och påsklov. Men nog är det något speciellt med sommarstockholm. Det kan bli så otroligt tyst, mitt inne i stan. Läckert!

Ser fram emot morgondagens final, hoppas att tysk tv sänder den trots att de blev utskåpade av portugiserna.

Mias Mix sa...

Ja vad underbart det är med äntligen sol och värme! Lite halvmulet idag men de har ju lovat högsommarvärme om ett par dagar. Härliga bilder från din gård!
Vad skönt för er som är kvar i stan när det blir färre. Även om många turister kommer så blir det ju inte samma sak.
Mannen var i Finland förra veckan och märkte också av att semestrarna börjat, barnfamiljer på varenda hotell :)

Åke sa...

Jo jag ler :) Och det är nu vi från norr intar huvudstaden, för nu ryms vi ;) I det där stora runda huset har jag varit två gånger... Jag minns man såg galoppbanan :)