lördag 13 juni 2015

Fotboll förbrödrar och ”försystrar” – helt klartJapp, FIFA Dam-VM 2015 pågår fortfarande i Kanada. Finalen går den 5 juli. För mig är det en fest, fast inte nödvändigtvis klockan 02:00 mitt i natten. Här har jag ett liiiiitet problem såklart. Det är ju kollegan Carola och jag som ”administrerar” fotbollstipset på jobbet och de 20 deltagarna (som inte heller orkar följa nattmatcherna) vill gärna ha korta, koncisa matchrapporter – lite roliga ni vet - från tv-soffan. Då gäller det att ha de rätta fotbollsbloggisar i närheten. Å det har jag verkligen. Steve och Ruth i Virginia. Steves korta, underfundiga rapport finns att läsa här. Den kopierades så att mina arbetskamrater kan hålla sig àjour! Bra va!!!

Ruth i Virginia
Ruth har ingen blogg, men eftersom hon bor i USA börjar våra nattmatcher klockan 20:00 tid hos henne. Alltså avlägger hon dagliga rapporter antingen via kommentar här på bloggen eller via mejl som AMA ombeds att vidarebefordra till mig. Dessutom har dam-VM en riktig hög status i USA, vilket ovan affisch visar. Japp, dbilden fick jag också av Ruth (via AMA). Här i Stockholm undrar jag om folk över huvud taget vet att det pågår ett VM - om de inte läser min blogg vill säga;-)

Ibland (= för det mesta) bara älskar jag denna fantastiska bloggvärld:-) Alltid någon som ställer upp om man befinner sig i ”en nödsituation”.

1 000 tack Steve och Ruth! Hoppas ni ställer upp igen på onsdag vid Sveriges sista gruppspelsmatch mot Australien.

11 kommentarer:

Steve sa...

Jag känner att trycket på mig att fylla matchanalytikerkostymen ökar. Jag ska göra mitt bästa och jag är ju liksom du "min egen" numera så det går ju bra att sova bort nån morgon ibland.
Förutsatt att min dagsform är bättre än Lotta Schelins så ska jag väl även stå pall för en tisdagnatt. Time will tell.Trevlig helg!

Geddfish ♥ sa...

Du ser, nu har du blivit arbetsledare också! Jobb finns, även i bloggvärlden. Kul! Nu har du tid med det du älskar.
Det finns väl en och annan som gillar sport, jag var förresten gift med en fotbollsfantast i mitt första gifte, lite tråkigt, för vi hade bara EN tv på den tiden då det begav sig. Ja, du förstår, vad jag gjorde. Passade upp, eller nåt ;)
Ruth är värdefull, alltså, vilken tjej! ;)

Unknown sa...

Underbara bloggisar du har.
Alltså betyder det att det fortfarande finns en chans för Sverige att spela vidare, eller?
/Kiki

KajsaLisa sa...

Om alla Facebook-nördar visste vad fantastiskt det här mediet är :). Kul att du har kontakt med Ruth, hälsa henne från mig, hon har kikat in till mig några gånger. Men det är längesen nu.

Eva Trillian sa...

Footbollen OCH BP förbrödrar och "försystrar" ska det väl stå ändå? ;)

Ama de casa sa...

Haha! Jag känner mig som värsta langaren här :-D

Anni sa...

Bloggvärlden är verkligen fantastisk, det kan jag absolut hålla med om. Har fått så många nya vänner genom cyberspace, vänner som jag även träffat irl.
Fotbollen får stå i skymundan under min icke-permanenta semester, men stort grattis till dig som tajmade din avgång så perfekt!

Carita Liljendahl sa...

Har lite försökt hänga med i matcherna men inte sett dem live. Ja, eller en del av USA-Norge har jag för mig att jag såg.
Skulle gärna se Sveriges matcher men vet inte om de går på de svenska kanaler jag har. Och då Finland inte är med är väl intresset inte SÅ stort hos oss, tror nog ända de mest avgörande matcherna på slutet visas också på vår tv, annars går ju skammen lös på torra land...

Guldkryckan sa...

Det har väl gått nån slags "inflation" i detta med VM av olika slag..eller så är det bara jag som är ointresserad...såg lite på nyheterna om det...lyssnade inte så noga..läser din blogg istället ;)

Blev ett par glas igår...lite lagom...man är ju svensk ;)
Lagom är ju alltid bäst..så även med intagandet av info om fotboll...din blogg räcker gott :)

Monica sa...

Du verkar ha en bra uppbackning;-)
Skönt med lite regn;-)
Ha en bra dag

Mias Mix sa...

That´s what friends are for! Och bloggvänner är ju minst lika värdefulla som vännerna man träffar fysiskt :)