lördag 28 februari 2015

Slut, stekt och paketerat I och II


I.
Ja, det var Anders Blomqvist, svt:s expertkommentator under skid-VM i Falun som tyckte att Charlotte Kalla var just det - slut, stekt och paketerad under dagens 30 km i klassisk stil. Nu hade han (och hela det svenska folket antar jag) fel. Tjejen reste sig på ett fantastiskt sett och tog brons. Var fick hon krafterna ifrån? Suveränt gjort!

II.
Hade aldrig hört det uttrycket förut, men gillade det skarpt. Det första jag faktiskt tänkte på var gårdagens fadäs som svt stod för, å svt gjorde då ingen Kalla. Vi satt bänkade i vårt stora fikarum på jobbet för att titta på herrarnas stafett. Nu har vi ingen ”riktig” tv på mitt företag utan kör via svtplay och datorn på en XXXXL duk. Å den duken var vit under i stort sett hela sändningen. Svt.se var lika död. Panik! Så alla ”rattade in” P4:ans live sändning på sina mobiler respektive datorerna. Kan väl säga som så – det ekade liiiiiite i kontorslandskapet;-) Efter gårdagens erfarenheter tror jag nog att företaget efter påtryckningar och med tanke på fotbolls-VM, OS, Euro med mera kommer att köpa in en "riktig" tv. Jag menar nöjda anställda är ju faktiskt A&O för ett företagets välbefinnande;-)

Det var faktiskt riktigt skönt att kunna konstatera att det absolut inte är något fel på en vanlig, normal ”riktig” tv som jag visserligen hade svårt för att fota, men jag kunde åtminstone titta på hela loppet:-)

PS. Kolla härBlogg 100 börjar imorgon för fjärde året i rad. Ni kanske vill få en morot att blogga dagligen i 100 dagar eller så vill ni ge nytt liv åt er sajt. Kul grej tycker jag som ändå bloggar varje dag. Tror jag ska anmäla mig igen. Tack KajsaLisa för påminnelsen! DS.


9 kommentarer:

Anita-Malta sa...

Tycker din arbetsplats verkar vara som klippt och skuren för dig med tanke på att hela personalen verkar dela samma intresse för sport ;-) Toppen !

Blogg100 ! Ja, inte för min del med tanke på förra årets tappra försök men du hänger väl självklart på.

Min dator har förresten kraschat Missar därmed skyltsöndag då alla mina bilder ligger i min gamla dator :-( Dessutom har vi en vattenläcka ute på terrassen som rinner ner till grannen som inte är glad och vi hittar inte var det läcker!! Grr..

Susjos sa...

Vilken tjej Kalla är!!! Såg förstås lite av 3-milen idag :-) ...vilket härligt VM!!!
Missar 5-milen i morgon..då vi kör upp till Järvsö..
Hm, blogg 100, man kanske ska hänga på,bloggar ju varje dag!

Usch va trist med vattenläcka och kraschad dator!!!!!!!

Marina sa...

Jo men visst är det en fantastisk tjej, och vilken tävlingsinstinkt! Nu blir det till att bänka sig ikväll (vår tid) för att se om de manliga kan upprepa detta...

Guldkryckan sa...

Jo..helt fantastisk att lyckas ta sig upp och ta medalj trots allt.
missade ju allt naturligtvis då jag istället intagit min plats i salongen för att i lugn och ro uppdatera Facebook, viktigt sådant ;)

Men likt alla andra är jag glad för medaljerna vi fått..även om jag inte tittar ;)

Blogg 100?
Du körde ju det förra året med men själv är jag ju inte så aktiv så att det skulle fungera.

Men nån gång kanske.

Ha de fint nu.

Marit Johansson sa...

Ja ibland är det väl bättre med en vanlig tv.
Hon gjorde det bra Kalla, hon tog nog fram sin superkraft :)

Carita Liljendahl sa...

Jag har varit väldigt dålig på att följa VM i Falun... jag har på ett ungefär haft koll på hur finnarna klarat sig = inte klarat sig :-)

Geddfish ♥ sa...

Jag har inte följt, tråkiga jag, haha, men när jag tittar vill jag titta på en vanlig stor TV.
Jag antog utmaningen igen till Blogg100 i morse, efter stor tveksamhet.
Kan jag, så kan jag. Tänker på mitt oroliga liv ;)
Klart ni ska ha en TV på jobbet...

KajsaLisa sa...

förstår att du njuter :

Ama de casa sa...

Ni verkar ha det toppenbra där du jobbar - på min tid fick vi tjuvtitta på dom evenemang vi ville se... ;-)