söndag 15 februari 2015

Fototriss: Se upp

Som ni vet gillar jag att se upp och fota coola byggnader och konstruktioner. Alltså tror jag att ni förväntar er antingen skyskrapor och/eller lyftkranar till Fototriss temat ”Se upp”. Men idag tänkte jag lite annorlunda så att ni för en gångs skull blir lite överraskade här;-)

Busstationen i Benidorm

Spanjorer älskar att åka buss, inte bara lokalt. Bussystemet är väldigt väl utvecklat och självklart kan man åka till i princip vilken stad/by man vill i Spanien. Busstationen i Benidorm är väldigt ny, väldigt stor och väldigt död. Den ligger ”in the middle of nowhere”, men den kan i alla fall skryta med ett hotell (vars skylt man knappt uppfattar trots att man ser upp), en pool, ett gym, några caféer och en minst sagt annorlunda pappersbehandling på de ultramoderna toaletterna.


Det finns en toa för alla

Om man ser upp går det inte att missa toaletterna på stationen. De är nämligen gigantiska och kliniskt rena. Det sistnämnda kan kanske förklaras med att ingen verkar besöka dom.

Toapapper någon

Och detta faktum har troligen sin förklaring i den ”kontroversiella behandlingen” av toapappret. Det finns nämligen inget toapapper i de olika båsen utan det hänger väl synligt bredvid de snygga och rörelsestyrda tvättställen. Som ni ser finns även en skylt på spanska och engelska (surprise!) hur man ska bete sig om man nu vill torka sig om rumpan. Det gäller alltså att veta exakt vad man ska göra respektive inte göra innan man sätter sig ned på toan och låser dörren…

Med andra ord – se upp för allt möjligt överraskande om ni någonsin besöker Benidorms busstation;-)

Fler bidrag till ”Se upp” hittar ni här.
Skylten hade passat till Pumitas Skyltsöndag – om den funnits kvar;-)

25 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Här fanns det både det ena och det andra att se upp för ;) Viktigast blir nog att inte bli sittande utan toapapper. Spännande system ... eller inte!
Hoppas helgen varit god!

Stare Ström sa...

Som gjort för överraskningar!!

Ama de casa sa...

Vi brukar åka buss både hit och dit - men till Benidorm har vi alltid tagit bilen. Men tack för tipsen ifall vi nån gång tar bussen dit...
:-)

Monica sa...

Herre gud det gäller att tänka sej för, hu vad pinigt att inte ha hämtat papper först förstår bara inte varför?
Bra varierad triss, ha det bra

Ama de casa sa...

Ooops! Nu for jag med osanning... Vi har faktiskt tagit tåget från Alicante också en gång. Men aldrig bussen. (Fast vi tog bussen till Alicante då när vi tog tåget till Benidorm. Hoppsan! Nu börjar det bli lite trassligt här. Skyller på tapasen här i Granada. Hit har vi heller aldrig tagit bussen btw ;-) )

cissi sa...

Där hade jag alldeles säkert blivit utan toapapper.......så nära och ändå så långt bort.....;)

Per-Anders sa...

Undrar varför busstationen är död. Går det inga bussar dit? Har hotellet några gäster? Låter som en märklig historia det där.

Ama de casa sa...

sv: Vi kommer nog inte att vara så mycket i Granada så det blir kanske inte så mycket bilder härifrån. Men om du söker på bloggen på "Granada" så finns det en hel del inlägg att locka med. Eller kanske inte... Det är mest trams och icke-turistiskt :-)

Gerd ♥ sa...

Skräcken är ju INGET toapapper!
Annars är i allmänhet de utländska toaletterna glänsande renda (de kanske inte används, nä)
Hjälp, nu får du rösta på mig igen, haha, innan ettan kryper inpå mig (skojar)

Anonym sa...

Hehe, skyltar helt i min smak! Det där med papper är ett gissel. De kanske kollar i bevakningskameran att man inte tar för många ark...
Men vännen, missade du min kommentar till dina äggstra roliga skyltar? ;)
Ha det gott!/Pumita

FREEDOMtravel sa...

Här på campingen hänger toapappret också utanför. Men oftast finns inget toapapper alls, så det är ändå ett plus! ;)

Carita Liljendahl sa...

Skyltarna på de två första bilderna måste man ju faktiskt "se upp" för att se.
Och ser man inte uppmaningen på tredje bilden så sitter man där med sin rumpa, utan papper...

Husbilen-Ellen sa...

Otroligt!! Roligt! Jag blir så glad av dina inlägg. Elisabeth

Susjos sa...

Haha! Snacka om att verkligen se upp! Både med dasspapper och med skyltar :-)

Marina sa...

Är det någonstans man kan bli överraskad - både positivt och negativt - så är det på offentliga toaletter!

Benita sa...

Gäller att se upp så man inte sitter där utan toapapper. ;)

Herr Nilssons Fru sa...

Ja där får man läsa o ta information innan man slår ner rumpan :)
Fyndigt.

Kramiz

Kiki Freese sa...

Se upp, låter som en informationstidning, detta kunde vara deras första artikel.
/Kiki

cat sa...

Ha ha, har aldrig sett någon liknande behandling av toapapper. Det gäller att man inte får en överraskande turistmage där då!

Anni sa...

Men hjälp! Tänk om man sitter där och fått med sig alldeles för lite papper. Å andra sidan bättre än de där små fyrkantiga blanka papperslapparna som finns på en del toaletter utomlands, de som aldrig duger till det de är ämnade för.

Life of Johanna sa...

Härligt triss och intressant det med toapappret, gäller bara uppmärksamma det haha!

Tack för din fina komplimang vad glad jag blir. Jag håller med dig, en kommentar ska vara personlig, det tycker jag. Den skall rikta sig till den man skriver den till. Jag försöker alltid kommentera inläggen och svara på det som den andra kommenterat hos mig :)

Nej jag tycker inte man skall besöka bloggar även om de envisas med besöka en och kommentera om den inte ger en något i utbyte alls, bättre lägga tiden på de man känner ger en något och som man får ut något av, men sen vill man vara snäll och göra det ändå, är samma, jag har med några som jag besöker fast jag känner bloggen inte alls stimulerar mig ett dugg, ibland ganska ofta blir jag istället irriterad för det är liksom samma hela tiden i kommentarer osv, egentligen blir jag mest irriterad på mig själv för jag inte slutar haha

Life of Johanna sa...

Ja det är skönt murgrönan är ett minne blott. Skall testa med högtryckstvätten, kanske kan få bort ett och annat med den, fick tips om stålborste med. Men det borde ju finnas något medel. Tål väl och funderas på och bebis verkar ju inte vilja flytta ut, så jag hinner säkert med det hinnan h*n kommer

KajsaLisa sa...

Häftig busstation men varför krångla till det?

Mias Mix sa...

Tur att du varnar så jag vet vad som väntar om jag kommer dit. I Sydamerika betalade man i en kur utanför toan och då fick man en liten snutt papper, sen fanns inget mer där inne. Så det gällde att alltid ha lite extra i fickan ifall att...
Tror Pumita blir glad och stolt om du tar över skyltsöndag!

entomtastankar sa...

TAck för rundturen. Härlig trissat!