torsdag 5 februari 2015

Färgterapi


Jo då, dessa färgglada möbler - för det är faktist soffor och "stolar" som ni ser här - lämpar sig för både kontor och vardagsrum, tycker jag i alla fall.


Yummie, yummie. Några balla köksstolar kanske kan vara något.


Alltså det är absolut inget fel på denna kontorsstols färg;-) Men kollar designen/formen. De flesta kontorsstolar såg faktiskt ut som rena tortyrinstrument för rumpan.


Dessa rörliga käglor föreställer ergonomiska kontorsstolar. Eftersom de vobblar har man en chans att träna upp sitt balanssinne på betald arbetstid. Alternativt kan man ställa upp dom i grupp, köpa ett klot och kalla det för bowling. Då får man motion på betald arbetstid också.

Färgtrender
Efter ljusterapin igår är det idag dags att ge er några riktiga färgkickar. Å jag kan tala om för er att jag fick anstränga mig betydligt mera än ifjol för att hitta färgglada ”möbler” på årets Furniture Fair. Färgtrenden för kontors- och bostadsmöbler gick nämligen åt det dova hållet (grått, beige, ett konstigt blått och olika nyanser av brunt) för att inte tala om att ”nakna” trämöbler verkar vara inne igen efter några års frånvaro. Knappt några skinnmöbler att skåda heller. De enda färgerna som håller sig kvar på topp är limegrönt och orange – inte mig emot alls;-)

Designade alster imorgon kanske
Om ni vill får ni se några designade alster imorgon. Det fanns nämligen hur många japaner, kineser och italienare samt svenska och utländska designskolor på plats för att visa upp sig för inköparna. Nu är ju design inte direkt ”synonymt” med funktion (jag vet;-)), men några verk var riktigt läckra… och färgglada. Precis vad åtminstone jag behöver just nu, för även idag var det grått här i huvudstaden…

22 kommentarer:

Eva Trillian sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Eva Trillian sa...

Läckra, läckra färger. Ögongodis! Tack!

Olga T sa...

Det var ett härligt inlägg! Vilka sköna färger och vilka roliga stolar. Men någon måste ju ändå ha tänkt när man designade stolarna? Vi har väl olika rumpor förstås ;)

FREEDOMtravel sa...

Färg är fint! Inser att jag gillar färgglada hus här i Portugal! Lite för grått och trist ibland i Sverige... ;)

Unknown sa...

Jajamensann, du håller måttet helt klart. Du hittar det där som inspirerar. Jag kan knappt hålla mig till morgondagens inlägg. Njuter till fullo, tack BP
/Kiki

Husbilen-Ellen sa...

Oj, vilken färgkick!! Härligt. Balansmöbler är bra, men kanske inte som enda kontorsstol utan något man växlar till! Ha dé! Elisabeth

Rantamor sa...

Härligt med ett färgglatt inlägg i allt det vita som finns i min blogg. Svårt att hitta färg här uppe i norr just nu, men ska göra ett försök imorron. Får väl besöka Falles !!!!

Tjingelingen från Rantamor.

KajsaLisa sa...

Usch vad grått och trist jag har hemma :)

Marina sa...

Den runda varianten av stolar på överst avbilden gillar jag. De ser ju ut att vara "ställbara" så att även en sån som jag med ben modell kortare kan få rätt sitthöjd ;)

Herr Nilssons Fru sa...

Färgklickar japp, fast inga möbler i min smak. Men färg älskar jag (som du)
Måster säga att du finner häftiga grejer o de gör man ju i storstan, här finns sparsamt med sånt.

Kramiz

Kicki sa...

Idag ska min dotter till mässan med skolan!:)
Jag tycker att det är kul med färgglad och stilren design på ett kontor! Köksstolarna ser riktigt snygga ut!
Färg är bra och piggar upp i vinterdvalan!

Geddfish ♥ sa...

Här lyste BP igenom i färgskalan, haha!
Jodå, jag gillar de färgerna också, jag blir glad av dem!
Nu drar jag iväg om några timmar i det vita helvetet som finns på vägarna, brrr. Men det får gå.
Trevlig fredag!

Stare Ström sa...

Gillar såväl din ljusterapi som färgterapi. Men det ser faktiskt ut som att jag ska kunna få lite sol idag också. Två dagar på rad!!!!

cat sa...

Åh vad härligt med färger! Vissa av möblerna ser dock inte särskilt bekväma ut.
Den där kontorsstolen är utformad som en sadel och det kan jag säga blir rätt tröttsamt för baken i längden. Sitter ju rätt ofta i vanlig sadel.
Ha en härlig helg!

Ama de casa sa...

Verkligen färgglatt! Jag gillar den röd-orangea skalan, men även det där gröna börjar tilltala mig :-)

arvidochlydia sa...

Så mycket inspiration det finns att hitta här! :-)

Gillar också färger i inredning. har själv ett hem som går i rött, orange och grönt i starka färger...

Trevlig fredag!

Della sa...

Först ljus och nu färg - tack! :)

Anita-Malta sa...

Kan inte få nog av all färg du bjuder på här. Även om jag nu tycker vissa kontorstolar ser mer farliga än sköna ut ;-)

Idag är det sol i huvudstaden !! Ja, det vet du ju naturligtvis men jag hoppas du hinner njuta av den också. Ha en skön helg Beate :-) Imorgon flyger jag hem men åter nästa lördag...

Svar: Att du inte kan kommentera vissa inlägg hos mig beror förmodligen på att jag lagt ut den via "Svenska Amatörfotografer", en grupp jag fann på Google+. Tokigt att inte utomstående kan skriva något. Får se hur kul det här egentligen är i längden...

Carita Liljendahl sa...

Färggrant så det förslår minsann! Gillar de vobblande kontorsstolarna :-)

Anki sa...

Läckert... härliga färger!

Mias Mix sa...

Haha vad mycket läckert och konstigt det finns. En sån där pelare att sitta på skulle jag vilja testa, lite som en meditationskudde fast högre.

Marit Johansson sa...

Nog ser kontorsstolarna märkliga ut men förmodligen är de anpassade efter kroppen, men den där stringmodellen blir jag lite rädd för :)