måndag 23 februari 2015

Flex(ibla) tankar på en måndagNågra ganska roliga flex(ibla) tankar hälsade på i min (konstiga) hjärna idag. Här ska ni få ta del av dom.

Besökare
Vi har haft ganska många studiebesök på vårt nya flexkontor sedan flytten i december. Lovorden haglar över inredningen och utformningen av lokalerna. Det roliga är bara att utomstående skriker när det går genom landskapet. Å de säger alla högljudd exakt samma sak:

- Är det så här ni jobbar!!!? Vad fint ni har fått det.

Japp, jag vet det vid det här laget.

Informatörer
Mitt företags informatörer som reser runt i landet och besöker kunder är inte vana vid öppna landskap. De har en benägenhet att gå ifrån sina mobiler, vilket resulterar i en väldigt irriterande konsert av olika ringsignaler ackompanjerad av ”vibrationshoppsbrummande” på skrivborden.;-)

Matlåda
Vi har en fantastisk fin matsal på mitt jobb. Där kan man värma upp sin medhavda mat i mikrovågsugnar. Nu borde det vara förbjudet att mikra fiskrätter över huvud taget, men att ta med sig illaluktande fisk ut till landskapet och äta vid skrivbordet borde det vara dödsstraff på.

Viskningar
Omtänksam som jag är brukar jag sänka rösten nästan till en viskning när jag pratar med någon. Detta resulterar varje gång i att motparten höjer rösten i stället – så det jämnar väl ut sig då;-) Har hittills haft riktigt roligt med detta "experiment". Testa, så får ni se!

Men annars trivs jag utmärkt. Jag menar det är ju också alltid intressant att lära sig var någonstans i kylskåpet barnflickan ska leta för att hitta den hemlagade kycklinggrytan för att utfodra chefens barn med…

PS. Bilderna jag lägger upp är minst sagt kultiga och nostalgiska. Odenplan som den såg ut kring 1910 samt på 1960-talet. Tavlorna har kommit upp i entrén till fastigheten där jag jobbar. Kul tycker jag. DS.

24 kommentarer:

Monica sa...

Fullkomligt älskar bilderna från svunna tider, det gick inte så fort då nu hänger man inte med längre.
Här tycker jag det går framåt, aptiten har ökat, och idag har han petat i sej ordentligt med mat.
Ha en skön kväll;-)

Della sa...

Trodde där för en kort stund att du hade rest bakåt i tiden. :)

Gärdsmygen sa...

Jag blev så nyfiken när jag såg bilderna. Undrade verkligen vad du hade på hjärtat idag. Ja, det är ju inte alltid dina bilder och din text har någon relation, men på slutet fick jag ändå ihop det. Allt har du hittat på ditt jobb ;))
PS: Känner igen en del av det du skriver :)

Guldkryckan sa...

Gillar att se gamla bilder av detta slag.
Är med i en fb grupp med inriktning på min egen stad.
Häftigt att se hur det var på den tiden och jämföra med idag.

Min egen arbetsplats lämnar lite övrigt att önska....men så kommer det nog att förbli.

Ha en fin fortsättning på veckan.

Stare Ström sa...

Vilka häftiga bilder! Annars känns det där igen, med öppna kontorslandskap...

Kicki sa...

Kul att få se bilder från svunna tider hos dig, inte så vanligt! Bild nummer två tycker jag speciellt mycket om!

Eva Trillian sa...

Som kontrast till allt det moderna i er omgivning hänger de upp gamla fotografier i svartvitt? :) De är i vilket fall som helst himla coola. Vem gillar inte gamla fina fotografier i svartvitt, liksom?
Det låter som om ni skulle behöva tydligare regler för den allmänna trivseln? Hur många är ni?

Husbilen-Ellen sa...

Härliga gamla foton och ett nytt kul inlägg. mycket att tänka på med öppna landskap! Elisabeth

Susanne sa...

Blev alldeles lycklig när jag såg dessa bilder, så underbart. En av mina besökare berättade att när han var liten så gick han in via där vi har biblioteket för att äta korv på Konsum. Här kommer mina reflektioner över dina rubriker.
Besökarna: Jättekul att få arbeta i dessa underbara lokaler och få visa upp dem.
Informatörer: Det är inte bara informatörer som låter sina telefoner ringa och vibrera. Vi som sitter mot Odengatan fick idag höra en massa pling, ring och vibrationer från en kollega som satt vid sin plats, när jag påpekade att det gör ingenting ifall man säker ljudet lite fick jag till svar att Hen bara ville liva upp måndagen. Grrrr
Matlåda: Håller med dig, borde vara dödstraff för all matätning vid skrivborden.
Viskningar: Alltid lika spännande för helt plötsligt börjar alla överhöra ;)

LissenTo sa...

Sådana där kultiga bilder gillar jag mycket. Man påminns om den snabba förändringen. På både gott och ont.

Ja det vore toppen om man betalar så jag har råd att köpa något annat. priserna stiger ju hela tiden

Rantamor sa...

Verkligen lite annorlunda att få se gamla bilder hos dig, där jag annars alltid brukar få se nya designade nyheter från storstan...

Va kul att du trivs i ditt nya kontorslandskap, även om det har sina barnsjukdomar...

Och du min muminfamilj är lättstädade, jag föser bara ihop dom och i diskbänken med dom sen är dom rena och fina igen. Har nyss satt ihop hyllan en gammal sådan som vi haft hemma hos mig när jag växte upp, man bara plockar ihopa den. Visste inte riktigt vad jag skulle ha på den så då fick muminfamiljen stå där ett tag.

Tjingelingen från Rantamor.

Rantamor sa...

Har nyssens kollat på Jordskott på svt, ser du den svenska serien. Blir inte klok på om jag ens tycker om den, men det är ju bara två avsnitt av tio som gått ännu, så jag får hålla ut.

Gerd ♥ sa...

Underbara bilder, brukar stanna upp vid sådana, det är sådan kult, så det är ofattbart.
Jag har en gång i tiden jobbat i öppet landskap. Men då var det fasta telefoner.
Äta vid sin arbetsplats? När inte ens jag gör det här hemma ;) var sak har sin plats.
Rätt intressant det där med hörselskadade. Varför pratar man så högt till dem? Det handlar ju om att vara tydlig! Suck.
Jaha, då ska jag inta ryggläge för att gå upp tidigt i morgon. Natti!

Mias Mix sa...

Underbara bilder! Så kul med gammal nostalgi.
Känns som om du trivs ganska bra ändå i nya lokalerna. Inredningen är ju riktigt cool. Sen finns det ju många nackdelar med att prata i telefon, störa andra, fisklukt är inget vidare även om fisk är väldigt gott.
Fixade länken med mannens jobbdator sen efteråt. Ingen wifi i stugan men han kan koppla upp sin dator mot mobilen. Han jobbar lite varje dag.
Låter inte som något vidare väder hemma. På torsdag får det gärna bli fint för vi åker hem onsdag kväll igen :)

Marina sa...

Det är alltid mysigt med gamla bilder. Frågan är om någon kommer att säga samma sak om våra bilder ett antal år framåt i tiden...

Herr Nilssons Fru sa...

Ja där ser man ju era föregångare på företaget, ivrigt väntande på att dörren ska öppnas :)
Jag kommer inte jobba i kontorslandskap nä jag får ett nytt fint kontor, så härligt. Jag kan tänka mig att ni fått lära er att ta hänsyn på ett nytt sätt sedan ni fick ert landskap. De finns ju mycket som stör om man inte ser upp. Skönt ändå att ni trivs.
Fina gamla bilder,
Kramiz

Herr Nilssons Fru sa...

Ja där ser man ju era föregångare på företaget, ivrigt väntande på att dörren ska öppnas :)
Jag kommer inte jobba i kontorslandskap nä jag får ett nytt fint kontor, så härligt. Jag kan tänka mig att ni fått lära er att ta hänsyn på ett nytt sätt sedan ni fick ert landskap. De finns ju mycket som stör om man inte ser upp. Skönt ändå att ni trivs.
Fina gamla bilder,
Kramiz

Marit Johansson sa...

Ska testa viskexperimentet och se om det funkar, intressant. En sak som jag märkt är att om jag har svårt att hitta vart jag ska med bilen så sänker jag radion och kräver tystnad i bilen, som om det skulle göra någon skillnad :)
Gillar de gamla stadsbilderna från förr, det är alltid intressant att studera!

Steve sa...

Om ditt arbete är lika roligt som din arbetsplats så förstår jag att du trivs.

cat sa...

Vilka härliga gamla bilder! Det får en att undra över vilka foton från vår nutid som kommer att överleva och bli framtidens nostalgi.

Gillar fisk, fast det är inte så kul när den är microvärmd. Håller dock med om att man inte bör ta med den ut till skrivbordet och äta den där.

Anita Berglund sa...

Vilken strålande idé att... jaha, de nostalgiska tavlorna hänger i entrén och inte på en vägg i ert öppna landskap ;-) Fina är de iallafall och fint är det säkert på din arbetsplats. Alltid roligt och tankeväckande med kontraster och bilder som de här ser jag gärna fler av :-)

Susjos sa...

Oj, har Odenplan sett ut sådär!!! Vilka fantastiska bilder! Man blir lite ödmjuk....

Kul med din nya arbetsplats, kanske mindre kul med fisk i micron..hihi!!

Ama de casa sa...

Det är lite speciellt att jobba i kontorslandskap. Jag lyckades skärma av mig totalt och hoppade rätt upp när jag vände mig om och det stod typ 10 pers och undrade om jag skulle med på lunch. Hade inte ens märkt att dom stod där :-)

Kiki Freese sa...

Så du tycker att flexkontor är bättre än mer trditionella sådana, med en fast plats?
Men passar det alla anställda? Görs det utvärderingar med er. Så att man verkligen får fakta när man kommer på studiebesök?
Historia att se tillbaka på kan alltid hjälpa, sann historia altså.
/Kiki