lördag 21 februari 2015

Skid-VM sett från soffan

Pågår det är skid-VM på hemmaplan så är det ju nästan en skyldighet att bänka sig framför tvn - detta trots att jag inte är speciellt insatt i just längdåkning. Fick se damernas och herrarnas Skiathlon lopp. Höll på att somna ungefär 10 kilometer in i det sistnämnda. Varken ni vill eller inte kommer här några av mina observationer från soffan.

Damernas Skiathlon lopp
Två gånger 7,5 kilometer - första rundan klassisk skidåkning, andra rundan fristil. Konstigt nog påminde mig skidbytet efter första sträckan om Triathlon. Kan dessutom konstatera att det faktiskt gick lätt att hålla isär de olika åkarna tack vare deras olika trosmodeller som syntes genom speciellt det vita dräkterna. Fruktansvärt fult.

Herrarna Skiathlon lopp
Här var det två gånger 10 kilometer som gällde. Å det var inte alls lätt att skilja åkarna åt. Svenskarna och norrmännen bar till exempel vita dräkter, vilket måste anses aningen olyckligt då Norge och Sverige faktiskt är rivaler i spåret. Det var rena turen att en ryss vann, för hans dräkt gick i den ryska flaggans färger – som alltid. Tvåan kom från Schweiz. Han bar inga röda kläder med ett vitt kors någonstans utan var klädd helt i svart. Trean kom från Kanada och bar loppets snyggaste dräkt. Anmärkningsvärt är att segrarnas kallingar turligt nog inte lyste igenom materialet, något jag tyvärr inte kan säga om svenskarnas och norrmännens.

Sponsorer
Klart att ett så stort mästerskap som skid-VM behöver sponsorer, stora som små, nationella som utländska. Men att kolla in den ryska sponsorns nummerlappar respektive banderoller i spåret är ingen höjdare, speciellt inte med tanke på vad som pågår i Ukraina. Spritreklam är ju förbjudet i svensk tv, men företaget som inte ens gjorde sig besväret att ”översätta” sitt varumärke till engelska säljer visst även vatten. Om man går in på deras hemsida är det en förutsättning att man kan ryska. Totalt underkänd sponsor!

PS1. Ni som följer Susjos blogg vet väl att hon befinner sig i Östersund och följer mellon ikväll. Spana efter henne om ni vill! DS1.

PS2. Bilderna jag lägger upp har i högsta grad med skid-VM i Falun att göra. Ettan skulle kunnat vara förlaga till mästerskapets officiella logotyp. Bild nummer 2 visar en potentiell sponsor till VM i friidtrott till exempel;-) DS.

PS3. Imorgon skyltar vi som vill, okej!!! DS3.

14 kommentarer:

Susanne sa...

Är totalt ointresserad av längdskidor, så tack för info så kanske jag kan flika in med någon kommentar när nästan alla pratar skidor på arbetet.

Eva Trillian sa...

Skidor? Kan ha hört något i bakgrunden medan jag läst ena bra boken efter den andra ;)
Ha en skön lördagskväll!

Gerd ♥ sa...

Hemkommen idag, vet inget, fick nån konstig chat i mobilen på väg hem, en svensk flagga upphängd (badlakan) jag var tvungen att fråga, för noll koll.
Så kan de va.

Ama de casa sa...

Har inte sett nåt alls från skidorna i Falun, men kommer självklart att spana efter Susjos om knappt en timme. Hoppas hon har Ama-banderollen med sig :-D

Kicki sa...

Haha, först blev det så för att du har länkat till Susjos som jag!:)
Skiiiidor ja.....okej, meine bror med frue och några till är där men jag är här och ja,jag ser hellre fram emot mello! (fast det inte varit så bra...)!!

Guldkryckan sa...

Jo, sitter o kollar på musik tävlingen då..frugan vill se och jag orkar inte likt en brottare från japan slänga mig över fjärrkontrollen och gömma den i vecket mellan magen och låret.
så jag får genomlida detta, men det får väl gå. ;)

Ha de bäst.

Anki sa...

Nu bara måste jag ju kolla... på trosor och kallingar haha...
Hade jag nog inte ens tänkt på om jag kikat på loppen.

Steve sa...

Som vanligt hos dig, ett underhållande inlägg med lite udda funderingar. Att skilja åkarna åt genom deras trosor och kallingar har jag aldrig sett som en möjlighet

Anita Berglund sa...

Skid-VM ??? Känner att jag har noll koll men i mitt tycke av ganska så förklarliga skäl. Vilar mina ögon på det vackra gula, ögnar igenom din informativa intressanta text för att sen snabbt återgå till verkligheten.

Ja, är hemma på Malta igen. Nu får det vara slut på jojo-åkandet på ett bra tag.

Skulle väldigt gärna hänga med och Skylta idag då det är söndag men har ju ingen blogg.

Har helt tappat inspirationen till Goggle+. Har köpt en wordpress-mall och ny domän, behöver nytt bloggnamn, en snygg header, tid och en förstående make ;-) Kram !

Rantamor sa...

Ja du är ju ingen mollokollare vet jag ju sen förut.
Här kollade jag liggandes i soffan där jag trökk i mig blåa vindruvor, ungsrostade salta mandlar och njöt av ett...nåja två glas vitt.
En låt föll mig på läppen och det var en tjej som verkligen kunde sjunga, Kristin hette hon och var adopterad från Colombia, precis som fusklappen Jon-Henrik.
Men Kristin kom bara till andra chansen fast hon sopade banan med alla andra....
enligt mitt tycke.

Solen gör oss Norrtoppningar glada idag igen.
Full måne kan man säga med full sol, kan det heta så...

Tjingelingen från Rantamor.

Carita Liljendahl sa...

Ja inte har man ju kunnat missa Falun :-) Men så värt mycket har jag ändå inte tittat på tv - vet inte vart tiden tar vägen men mot våren och sommaren bär den. Livet börjar kännas allt mer härligt!
Kram och tack till dig för att du finns i mitt bloggliv.

KajsaLisa sa...

Kul och färgglada flaskor.

Susjos sa...

Såg minsann skid-VM från soffan när jag trött kom hem från Östersund idag och skrek av spänning när de svenska tjejerna tog silver idag minsann, jättekul!!!

Och tack för länken till min blogg :-)
Det var svårt att se mej på TV, vi var med en sekund som sagt. Men vi fick desto mer roliga "kändisbilder"..puh, vilken härlig helg det blev!!!

Marina sa...

Jag tillhör nog de som hade bänkat mig i soffan för att titta när skidåkarna stakat sig framåt i spåren. Vi har lite svårt att se det här eftersom det tillhör de program som av någon outgrundlig anledning inte får visas i utlandet och skidåkning är ju ingen jättestor spot i Singapore om man säger så...