måndag 2 februari 2015

Några konstateranden bara

Nu har jag sett några mardrömsexempel från Boden och Luleå på vintereländet ni stackars norrlänningar har utsatts för de senaste dagarna. Så allt gnäll jag hade samlat för ett inlägg här på bloggen fastnade alltså i halsen. Så nedan får ni bara några konstateranden från en väldigt "bortskämd" nollåtta:

Det snöar här också

Som ni ser på bilden snöar det här i stor-Stockholm också. Jajamensan. Det har det faktiskt gjort i drygt två dygn nu. Först vid 2 plus-, nu vid 4,5 minusgrader. Å den runda bollen är en gatlykta, ingen sol. Den sistnämnda har vi inte sett på drygt två veckor.

Stora mängder snö

Nu varken kan eller vill jag skryta över den egentliga snömängden som föll, för då får jag ju bara ett hånskratt tillbaka från er i norra Sverige. Å det har jag full förståelse för med tanke på vad bilden visar.

Snö på vägarna

Tro det eller inte, men snön ligger faktiskt kvar på vägarna/gatorna. Till och med i innerstaden har det mörkbruna slasket ersatts med – errrrmmmmhhh - beige gegga kan man väl säga. På min lilla, inte speciellt trafikerade gata ser det ut så här. Ingenting att hänga i julgranen heller är jag rädd för.

Snöhögar

Till sist en av två snöhögar på vår parkeringsplats i Täby. Tycker ändå att den är ganska så imponerande efter 48 timmars kontinuerligt snöande – med stor-Stockholmarnas mått mätt alltså. Den har inte uppstått efter användning av en snöslunga utan med hjälp av en hjullastare med stor skopa. Å japp, högarna forslas bort eller så självdör de senast i maj eller så;-)

Efter den här bildserien börjar ni nordbor troligen tycka väldigt synd om mig för dessa ynkliga snöiga bidrag. Det får ni hemskt gärna göra – tycka synd om mig alltså. Inte nödvändigtvis för fotona utan för att jag som nollåtta för en gångs skull har skrivit ett mycket ödmjukt inlägg. Tro mig, det svider, rejält;-)

PS. Då bilderna är tagna idag (lämnade inte idet under helgen) är de inte kvalificerade som bidrag till Marits Helgbild, men ni kan ju kika in hos henne ändå! DS.


19 kommentarer:

Rantamor sa...

Jag förstår att det svider att du måste lägga upp en blogg med snö, snö, snögegga och snöhögar.
Och tro mig jag TYCKER synd om dig.
Här uppe i norr ska vi ju ha en rejäl vinter annars gnäller vi, men när det gäller Stockholm ska ni ju ha lite kyligt å ruggit men utan snö att jävlas med, och vars ska ni göra av all snö, när staden är full med gator och hus ???

Jag gillar egentligen heller inte vintern alls, brukar tycka som så att "vintern och hemorrojder har viss likhet, man genomlider även om det gör ont och svider..."

Tjingelingen från Rantamor.

Anita-Malta sa...

Haha.. du har iallafall varit ute med kameran för att dokumentera eländet ;-) Tycker mig se rena rama fyrverkeriet på första bilden eller kanske är det en komet.

Svar: Tack för tipset Beate ! Älvsjömässan nästa... :)

LissenTo sa...

Kanske faller snön lite hårdare i Stockholm, blink blink.

Må den smälta snart ...........

Susanne sa...

Jag tycker jättesynd om dig.

Geddfish ♥ sa...

Jag har ju varit och tittat på eran snö, t.o.m. klafsat i den. Huvudstan bjöd nog inte på sin bästa sida, men jag har sett hur ni har det, stackare ;)
I morgon visar jag bilder från MITT snöiga Lidköping, DET är grejer, det. Haha!

KajsaLisa sa...

Usch ja, men du fick till mörkerbilderna bra tycker jag.

Eva Trillian sa...

I Stockholm brukar det väl bli trafikkaos och "stanna-hemma-från-skola-och.jobb-dagar om det snöar? ;) Det sistnämnda kan man ju leva med!
Ännu en vinter alltså - men, glöm inte: det kommer åter en vår!

Guldkryckan sa...

jo..snöbollskrigen på kneget fortsätter hos mig.
Fast nyhetens behag verkar ha avtagit..eller också har ungarna tröttat ut sig så de inte längre orkar bara in snön i korridorerna.
Men så utsidan är det värre..får snart kalla in nån förhandlare från FN. ;)

Ha de fint BP.

Herr Nilssons Fru sa...

Ja nu är de vinter o Norrlänningarna är ju vana vid vinter till skilland från oss lite längre ner i landet. Men de blir alltid jobbigt på vägarna när de kommer massa snö. Jag bor ju liksom väldigt långt ner, 50 mil från dig :) vi har alldeles lagom med snö några cm ca 5 kan jag gissa utan att mäta. Igår var jag inne i stan (Karlskrona) o där fanns inte ett snökorn.

Fina bilder du visa. Vet du vad, nu längtar vi efter våren, om vi längtar hårt tror jag den kommer snabbare :)
Kramiz

Stare Ström sa...

Faktiskt minusgrader här också, så det blev inte bara slask med en gång. Men jag hade ju redan hunnit få vårkänslor. :-(

cat sa...

Du har mina sympatier i alla fall! Här i 031-landet är det inte lika illa med snön. Den är borta från vägarna och ligger mest som ett puder på bilarna. Hoppas verkligen inte att det ska komma mer vit nederbörd framöver.

Monica sa...

Ja snö och regn i fem dagar här ute har gjort vägar och stigar livsfarliga för en tant:-(
HAHA det är lika tungt att skotta snö i Österåker som i Boden speciellt som det kommer blötsnö här;-)
Ha en bra dag och gå försiktigt

Steve sa...

Två snöhögar i Täby. Ja,ja......

FREEDOMtravel sa...

Huah! Vi tycker att det blivit lite småkyligt i Portugal igen (dvs inget sola-väder). Men ok, vi ska INTE klaga!

Ama de casa sa...

Här på Costa Blanca ser det inte ut sådär. Här... Äsch, hur det ser ut här det vet du ju redan :-)

Marina sa...

Jag tittar minsann på bilderna och tycker lite synd om dig...det är ju väldigt mycket mer snö än vad jag har ;)

Marit Johansson sa...

Något hånskratt får du inte av mig, ser ju att det är riktigt ruggigt väder hos dig. Värsta vädret är väl när det både blåser och snöar samtidigt, finns inga kläder som är nog varma i det läget. Det som är bra här uppe är ju att vi har gott om plats att skotta undan snön, nere hos er är det ju så tätbebyggt att man inte kan skotta undan den. Inte underligt att det blir kaos. Men bra att det finns en liten yta på er parkeringsplats att samla snön :)
Hoppas verkligen att det blir bättre väder snart annars blir jag nog tokig...

Mias Mix sa...

Såklart jag tycker synd om dig :) Du vill ju ha värme och sol! Själv gillar jag snön, men är himla less på att skotta.

Della sa...

Det ser ut ungefär som hos mig, och jag tycker det räcker med den mängden. :)