fredag 9 september 2011

Tema Fredag: "Oväntat"

Tack Sinneskatten för det temat!!! Den gångna veckan har bjudit på mycket oväntat här hos mig och jag skulle kunna skriva spaltmeter om det...

Oväntad 1
Om ni har läst det här så kommer ni ihåg att någon &%/¤¤# idiot stal våra nummerskyltar i söndags. I torsdags låg det nya skyltar på hallgolvet. Toppen jobb Transportstyrelsen!!! Helt oväntat faktiskt, dessutom till det facila priset av 160 kronor för det handstencilerade skyltarna och ytterliga 160 kronor för de riktiga!!!
Att sedan maken stötte på inte helt (o-)väntade problem med att montera skyltarna vill jag inte gå in på;-) Men jag kan säga som så att han lär få tillbringa större delen av helgen på den skuggiga parkeringsplatsen medan jag ligger i solstolen på balkongen. Det ska ju bli fint väder!Oväntat 2
Oväntat var även synen på skorna på översta bilden. De hängde nämligen på en ledning rakt över vår bil som just hade berövats sina skyltar i Vallentuna. Ja, som ni vet så prioriterar jag bloggen även i ”kniviga” situationer;-)

Fler oväntade
Det tar inte många dagar att göra en människa från totalt högerhänd till en skaplig vänsterhänd variant. Helt oväntat, men inte mig emot
Något så oväntat som en 69-årig författare utan kagge, extremt väl konserverad, sportigt klädd, ungt i sinnet och snygg har jag träffat på mitt jobb idag. Det finns även hopp för kvinnor över 50 att göra ett kap – fast dom är tyvärr ytterst sällsynta;-)

Fler oväntade bidrag hittar ni här.

21 kommentarer:

Anonym sa...

Såna där skor över ledningarna ser man ju både här och där. Nån gång hörde jag att där det hänger såna skor på det viset, där kan man köpa knark i närheten. Har aldrig kollat sanningshalten i det påståendet (nyttjar ej). Men om JAG vet att det kan vara så, då vet nog polisen om det låååångt innan. Så det är säkert inte sant :-)

Lena sa...

Fotot med skorna var riktigt käckt!

SoF sa...

Du håller stilen Beate.
Perfekt K eller K-inlägg!

Trevligt att folk kastar upp skor på ledningar(na) så att vi kan fotografera. :)
Blir vackert mot en klarblå himmel!

Kan du tänka dig att göra oss en tjänst?

Vi har bytt bloggmall på Ordlös Onsdag och även kompletterat med engelsk information för ev. utländska besökare.
Det är lite text i högermarginalen och sedan under fliken REGLER uppe till höger på bloggen.

Tror att du/ni är bättre på engelska än vad vi är. Har du lust att korrekturläsa lite åt oss?
Fastän det är helg. ;)

Här är länkadr:
http://zerowordsphoto.wordpress.com

Stort tack på förhand!

SoF och tPix

Monica sa...

Det var inte gördel och botox
då ;-))))nej det är klart det finns ju en del intressanta fall.
Ha en skön fredagkväll;-)

4U2 sa...

Hoppsan, här ploppar Amas kommentar upp och jag blir helt häpen. Kan det stämma? :)
Kan det vara så att ni fick skyltar utan håll för fastskruvning? Tycker synd om din man - han måste vara blek av solavsaknad ;) :)
Sedan kom det också oväntat att fina rejäla skyltar kostar lika mycket som de i vanligt papper!

Anonym sa...

sv: Sen finns ju alla avtryck i cement i Hollywood. Den där katten var nog inte först... ;-)

Pumita sa...

Vad är det med skor som ska hänga högt?! Såg ett par i Alicante också så det är inte bara en svensk företeelse.

Susanne sa...

Har inte kollat väder, men blir nu överlycklig. Blir vädret kanon, så ska jag ligga raklång en solstol hela långa dagen.

Jane sa...

Jaha, då var det dags för det oväntade svaret på dina funderingar ... somm alltid från fröken ute i cyberspace ;))

Hängande skor:
En skejtare har markerat ett område som han eller hon tycker om.
Det är ett märke för slutet av ett skolår, ett kommande giftermål eller för att vi en annan viktig övergång i livet.
Skorna från någon som avlidit slängs upp för att hedra den döde. Legenden säger att när själen återvänder bör skorna vara så högt upp för den kommer den att "gå" så högt ovanför marken - nära himlen.
I Skottland sägs det att en ung kille som blivit av med oskulden visar det genom att slänga upp sina skor.
Det är ett sätt att bli av med sina skor som man inte längre vill ha eller kan få på sig.
Vissa säger att om man kastar skor över el- eller telefonledningen utanför sitt hus så håller sig spökena borta.
Det kan också symbolisera att någon flyttar vidare till större äventyr.
Det är vanligt i USA att tro att där skon hänger, där finns det droger att köpa. Det sägs också betyda att en gängmedlem blivit mördad. Men båda förklaringarna är ganska osannolika då skor ses hänga på relativt avlägsna delar av landsbygdens vägar som är osannolika scener för gängmord.
Det kan helt enkelt vara någon som gör det för att det är en kul grej.

Du kan alltså välja själv förklaring till att skorna hängde över er bil ... fast jag tror ju knappast på det där med oskulden, ha ha

sinneskatten sa...

Ibland blir det liksom bara för mycket, och av någon anledning verkar det klumpa ihop sig.

4U2 sa...

sv: ja, tyckte också det när jag såg resultatet men det är en av mina klänningar! :)

Susanne sa...

Sv: Någon gång ska jag väl ändå vinna. Vi kanske skulle byta plats, så kan vi få se hur det är på varandras sidor. I somras åt jag,T och R lunch i "ert kök", det var spännande. Speciellt att få med sig T som har suttit på samma ställe i "vårt kök" sedan 1996 ;)

Olga T sa...

Mycket oväntat har hänt. Gillar första foto och påminner mej om en film som heter Like Mike ( De magiska skorna) och som jag och sönerna sett flera gånger för några år sedan.

cat sa...

Ska ni få fint väder, jag blir inte alls avundsjuk, nä då!
Hoppas maken får fast skyltarna :)

Själv lider jag av en helvetisk hosta så mitt sociala liv den här fredagen är mina favorit tv-serier och PS som du ju redan märkt :)

Per-Anders sa...

Det där med skor på ledningar ser man lite här och var. Undrar hur många gånger man får stå och kasta innan de fastnar där uppe.

Kicki sa...

Jag har inte sett skor på det där viset så tack för att du blev först med att visa en bild på det:)

Jah Hollis sa...

Skor över ledningar har väl blivit en del av stadsbilden nu, och det finns många historier om det (se länken nedan). Det kommer väl som så mycket annat idiotiskt vi anammar från USA. Vi har haft det över ledningar på gatan där jag bor och jag tycker bara det ser slummigt ut (fast din bild är fin :-).
http://urbanlegends.about.com/cs/factoids/a/sneakers.htm

Lennart sa...

Jag har sett skor hänga så där på spårvägens ledningar lite här och där i stan. På min hållplats hänger det en rockring uppe på en stolpe sen ett drygt år tillbaka. Har en bekant som blev av med nummerskyltarna på sin bil, han blev uppringd av polisen en dag eftersom hans nummerplåtar hade suttit på en bil som använts vid ett rån.

Pysselfarmor sa...

Men oj vilket pris för nya skyltar - två gånger om ?? Undrar vad era skyltar är ute på för äventyr - apropå min tomte och eventuellt rån jag (?) skulle involvera mig i ;-)))

det där med kastade skor på ledningar är det tydligen många som har sett - även jag och jag läste med förvåning Janes alla förklaring - det är verkligen mycket att välja på! Jag trodde att det bara var ungar som busade med varandra och slängde upp någons skor för att dj---as eller på vissa platser har jag tänkt installationer, men då har det hängt massor med skor på samma ställe....ja inte blir man klokare av alla dessa svar.

Hörni sa...

Irriterande att bli av med skyltarna, men så bra att det gick smidigt att få nya.

Hörni sa...

Irriterande att bli av med skyltarna, men så bra att det gick smidigt att få nya.