torsdag 12 september 2024

Tråktorsdag







Jag hade ju min Tråktorsdag en dag tidigare den här veckan, igår alltså. Vädermässigt var det nästan lika tråkigt idag som igår med bara några få timmar med sol och 14,5 grader som bäst. Hösten är här. Så är det bara. Tråkigt?! Absolut, men vädret kan man tyvärr inte göra så värst mycket åt.

Avloppsgaller
Avloppsgallret på parkeringsplatsen bjuder alltid på några konstverk varje höst när det blåser. I år är inget undantag. Rätt snyggt kan jag tycka, 

Asian Food Market
Har man inte varit i Centrum på en vecka känner man inte igen sig. Så är det bara. Självklart har jag varit i Täby Centrum under den gångna veckan, men på andra ställen. Blev överlycklig när jag såg att de gamla lokalerna där Picard hållit hus i åratal nu tagits över av Asian Food Market.

80% okänt
Kan bara säga – ”be prepared” på Skytsöndag. Kommer visa er grejer som ni garanterat inte sett förut;-) Dessutom var minst 80 procent av varorna en ren gissningslek. Älskar sådana affärer. Hoppas butiken överlever.

Sushi Rebellion
After så många nya intryck;-) fick jag ju stärka mig lite. Hos Sushi Rebellion åt jag min vanliga favo Crunchy Shrimp Tempura.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

PS. Tusen tack för alla krya på-hälsningar igår:-) DS.

12 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Är ju fint när nya affärsrörelser tar vi i gamla lokaler, hoppet finns således kvar.
Hoppas den affären blir kvar, alltid kul med lite nyheter.

Ha en underbar afton Bp. :)

LillaSyster sa...

Ser framemot söndag, låter så spännande. Hoppas att du mår bättre =) Men det var hyfsat varmt vid kl 14.30 för då gick jag en sväng i shorts och långärmad tröja.
Kram

Susjos sa...

Asian food market, så spännande! Ser fram emot skyltsöndagen ;-)
Din mat ser god ut, har inte hört talas om den maträtten, men som sagt, den ser god ut!
Hoppas innerligt att du mår lite bättre idag, det gör jag, fast jag håller mej hemma från jobbet i natt!
Kram!

Carita Liljendahl sa...

Faktiskt ett konstverk det där kring avloppet :)
Oj, ni har haft kulet väder. Här +16 nu på kvällen men varit över +20 om dagarna. Jag har en lång varm höst som önskemål!

nalta norrland sa...

Jag hoppas Du mår bättre idag 🤗
Vädret är inte roligt, +4 när jag vaknade vid 6 och var tvungen att gå på toa.
Nu har vi +7 🥶
Jo tack det var skoj att träffa min syster 🤩

Äventyret framtiden sa...

Vi har lite liknande konstverk både du och jag idag, fastän jag inte visste vad mitt heter..ko-bro sade jag men avloppsgaller är nog mera rätt skulle jag tro. 😉😊

Stefan sa...

Hos mig hette det tråktisdag, veckans mest menlösa dag. Fast det var under de 43 år jag jobbade.
Det bästa med torsdagen är att det alltid kommer en fredag dagen efter.

PROFESSORDEUTSCH sa...

KRYA på dej bäste bloggvän, vill inte ha fler sjuklingar i bloggerivärlden! Verkligen ett fint konstverk den första bilden, men jag gillar även sista fotot, för att vara Sushi såg det väldigt tillagat och gott ut!
Ha en skön fredag!
P.S. Bokmanuset inskickat, beställningar emottages tacksamt!

Annika sa...

Hoppas allt känns bättre för dig idag, att medicinen börjat verka. ÄLSKAR att besöka asiatiska mataffärer, som du säger man får gissa sig fram ibland. KUL att du har en så stor nära dig. idag blir det japanskt för mig till lunch, MUMS!! Din sushi, så god. BP; ha en fin helg och MÅ bättre!!

Ditte sa...

Kul med denna nya "Asian Food Market". Handlar ofta i liknande butiker och just vid "Plattan" Sergels torg finns en i två våningar. Ett eldorado för mig. Kan tänka mig att du uppskattar butiken i dina trakter. Bra att du stärkte dig lite hos Sushi Rebellion.
Hoppas du är lite piggare idag.

Paula sa...

En av våra asiatiska butiker fick bomma för några veckor sedan. Nu finns vad jag vet bara en kvar. Har besökt bägge, mycket spännande på hyllorna, men jag skulle behöva en guidning av personalen men de är sällan behjälpliga. Sitter i kassan och ugglar så man får försöka gissa själv. Kan ju bero på att personalen inte är så bra på svenska...Men håller med dig om att det är spännande grejer på hyllorna

Anonym sa...

Va vädermässigt!!!!!!!!!! Onsdagen var ju så fruktansvärt tråkig att jag fick göra Torsdag av den, det vräkte ju ned. Sushin var säkert en bra tröst, såg jättegod ut. kajsalisasblogg.wordpress.com
Tack för länken.