måndag 30 september 2024

Glad måndag

När var det senast jag la upp 6 bilder på en ”Glad måndag” eller någon annan veckodag för den delen? Det måste ha varit ett tag sedan. Idag kunde jag ha lagt upp många fler foton, men jag tänker portionera ut dem under veckan, när vädret inte kommer vara så kanooon som det varit de senaste tre dagarna. Enjoy!

Lokaltidningen hade skrivit en artikel om ”Täby Höstmarknad” på "Döda Torget" (Täby Torg) den 29 september. Det utlovades allt från äppelmust till koreanskt käk. De höll löftet kan jag berätta.

Milla Yarn ställde ut färgglada garner som man blev glad av.

Arrangörerna hade även hittat en lokal grönsakshandlare. Den killen tyckte jag väldigt synd om. Cirka en halv timme innan marknaden skulle stänga klockan 15 var montern fortfarande fylld med osålda grönsaker. Betor i olika färger samt grönkål verkar inte falla Täbyborna i smaken.

Just ja, koreanskt käk hade utlovats. Utställaren berättade att hon brukar stå vid Mariatorget eller Hornstull och att hon aldrig hade varit i Täby förut. Hennes rätter hade dock gjort stor succé på höstmarknaden. Jag tog nåt som jag inte visste vad det var nämligen en ”Corn Dog”. Tjejen berättade att just denna variant var hennes egen uppfinning. Fyllningen bestod av… ja, jag vet inte riktigt men god var den:-) Corn Dogen intogs vid ett av Täby Kommuns "sommarbord".Senast jag åt brända mandlar var jag kanske tolv år. Så det var ett tag sedan. Och nej, de smakade inte som jag mindes dem…

Till sist en dagsfärsk bild tagen på min balkong klockan 12:09. Avis någon;-)?

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

8 kommentarer:

nalta norrland sa...

Trevligt. Synd om grönsakskylen dock. Sol och blå himmel är min favoritfärg.

LillaSyster sa...

Grattis till den temperaturen. Det bet bra I kinderna när jag cyklade till jobbet i morse, men det var riktigt behagligt i eftermiddag. Stackars försäljare, var priserna helt fel eller varför köpte ingen?

Äventyret framtiden sa...

Täby torg var inget dött torg den dagen. Långt ifrån och jag gillar möblerna i olika färger. Jag skulle nog ha handlat mycket hos grönsaksförsäljaren. Hoppas han fick sälja åt någon annan, skola, restaurang etc...Corn, jag har för mig att det handlar om svamp..minns att jag har ätit någonting liknande och att det var gott.
Trettiotre grader i solen, inte illa i slutet av september.

Ditte sa...

Absolut en glad måndag. Och visst har vi i Stockholmstrakten de senaste dagarna kunna glädjas åt ett fantastiskt väder. Kul med marknaden hos er. Vad gäller detta med grönsaker så har vi här på Katarina Bangata "Bondens marknad" varje lördag. Och ett tag till i höst håller de nog på- Här har det mesta i fråga om frukt, svamp och grönsaker gått åt så kan tänka mig att det varierar. Kul att du testade koreansk "streetfood". Har gjort det på plats i Seoul och gott var det.
Bilden från balkongen är ju så skön.

Susjos sa...

Så trevligt med en höstmarknad, trist dock att grönsakshandlaren inte fick sälja så mycket. Din "corn dog" ser spännande ut, fint att den var god. Brända mandlar var det länge sedan jag åt också, vad heter de mandlar som har en röd massa runt omkring sej, de gillar jag!
Jösses så varmt och skönt du har på din balkong! Å visst har vi ett fint väder just nu! Bara att tacka och ta emot!
Ha det gott!
Kram

Anonym sa...

Dom har verkligen lyckats liva upp centrumet, kul. Sen 33 grader, tror jag lånar din balkong någon gång. kajsalisasblogg.wordpress.com

Marita sa...

Åter igen bekanta som du fångat på bild. Milla Yarn dvs Camilla som står bakom alla garner är en kompis till mig.Vi två ställde ut i somras på Wira bruk. Hon med sina garner och jag med mina akvareller. Hennes syrra sitter på stolen. Jag missade marknaden då jag var inriktat på vernissagen på samlingsutställningen på Karby gård. Kom på det hemma en timme innan marknaden stängdes. Camilla syrafärgar sitt garn själv som hon köper in av skandinaviska ullproducenter 100% ull alltså inget Superwash

Marita sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.