torsdag 5 september 2024

Tråktorsdag





Nej, det var absolut ingen Tråktorsdag idag. Jag menar vad sägs om 25 grader, strålande sol, besök på stamstället och full njutning av högsommarvädret. Eller som grannen uttryckte det – det känns mera sommar nu än vad det gjorde i juni och juli. Håller delvis med. Men visst ska jag även idag hitta på nåt tråkigt;-)

Innetorget i  Täby Centrum
Ska nog egentligen inte klaga på Täby Centrums kontinuerliga och enträgna försök att verka för en levande galleria. Och de har faktiskt lyckats riktigt bra med att ”kamouflera” butiksdöden. Senaste nytillskottet är ett ombyggt innetorg. 

Tågkupé eller strandkorg?
Ja, vad ska jag säga om den moderniseringen? Det höstlika metallträdet är riktigt coolt. Gillas skarpt! Antar att det byts ut senaste första advent. Sedan kan jag inte bestämma mig om det är tågkupéer eller strandkorgar som står där. Den laxrosa ”korvfåtöljen” ser ut att vara ergonomiskt rätt konstruerad. Och som vi alla vet så är ergonomiskt korrekta möbler väldigt obekväma.

Tråkigare än så här blir det tyvärr inte;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

14 kommentarer:

LillaSyster sa...

Fantastiskt väder även idag, kom i nu efter en kort i runda i spåret 4 myggbett rikare =(
Tågkupé skulle jag säga. Ha en bra kväll!

nalta norrland sa...

Håller med Lillasyster att det är tågkupé 🚂 vädret är inte tråkigt. Även om jag kan tycka denna torsdag varit tråkig 🥱 men det beror mer på att jag är trött, vansinnigt trött än något annat.
Jag har varit och fotat bilder till morgondagens blogginlägg 😅

Klimakteriehäxan sa...

Underbart otråkig torsdag! Här badat tre ggr! Vilken sommar!

Paula sa...

"lådorna" med sittplatser liknar kartonger i mina ögon. Inte särskilt attraktiva, trädet däremot är skitsnyggt. Visst är det sorgligt med butiksdöden, men i ärlighetens namn går jag hellre på en gata fylld av butiker som jag kan titta in i eller passera. Varför måste det vara stora shoppingcenter? Älskar små affärer längs Faluns gamla gator, tyvärr försvinner de också nu en efter en...

Guldkryckan sa...

Var allt hyfsat väder här med idag, 29.8 grader kom vi upp i, fullt godkänt.
Ergonomi övergår mitt förstånd totalt men jag antar att folk köper dessa obekväma möbler trots det.

Ha det nu så bäst du kan Bp. 👌

Äventyret framtiden sa...

Nu har vi lika varmt ! Härligt att ni äntligen har fått en fin sommar. Må den vara hela september ut, regna lite på nätterna bara.
Trädet är snyggt, tågkupé..ja, varför inte.?

Anonym sa...

Kul bilder och absolut inte tråkiga. Tack för länken kajsalisasblogg.wordpress.com

Stefan sa...

Mer känsla av högsommar än den första höstmånaden igår. Önskar dock lite svalare väder.
Värmdes dock inte av Sveriges insats igår, trots vinst. Bedrövligt usel backlinje.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Tycker möblerna/båsen ser coola ut, bra idé än bara vanliga trista träbänkar....tycker mig se att människorna du fotat passar utmärkt in på temat, de ser ut å ha riktigt tråkigt!
Må så gott!

Ditte sa...

Nja, inte direkt tråkigt. Skulle vara den rosa fåtöljen då...Gillade "korgarna" . Tror nog både Täby C och MOOS försöker att piffa till sig och locka både butiksägare och kunder. Men visst är det också trist att folks största intresse är deras telefoner.

Annika sa...

Tåpgkupe, absolut. Men inte så pjåkigt ändå, tycker det ser rätt trevligt ut. Gillar trädet, säkert pyntas det efter årstid och högtider. KUL! Rätt gott om folk inne på köpcentrumet också. Bra det. Ha en finfin helg!!

En vanlig man sa...

Tycker de där båsen känns lite avskärmade och trevliga.

Carita sa...

Tänker också på det - och ser det - hur TC hela tiden lyckas leva.
För butiksdöden drabbar ju även köpcenter - tyvärr. Jag önskar att vi inte skulle köpa så mycket från Temu och Kina överlag... bara för att det är billigt, det gynnar dem, krossar oss. Vilket säkert är ett slags strategi av Kina - mot västvärlden?

byblixtra sa...

Jag tycker att torget ser trevligt ut men visst är de lite märkliga de där ergonomiska stolarna.
Ja, det är frågan om det är tågkupéer eller strandkorgar...tror att jag lutar åt tågkupéer med tanke på belysningen i taket. :-)