onsdag 11 september 2024

Tråkonsdag

En trollslända(?) som satt fast vid en namnskylt hos husläkarmottagningen. Ganska söt.

Nudelätande på genuint asiatiskt vis. Man sörplar i sig nudlarna med hjälp av pinnarna.

Närkontakt. Kan inte tänka mig att ägarna gillar bilens beteende här;-)

Idag flyttar jag Tråktorsdag fram en dag till idag. Det går så otroligt fort att glömma att vi nollåttor har haft en sällsynt lång och mest solig sommar med värme till och med igår den 10 september. Väderomslaget skedde över en natt kan man säga. Pang boom, bara sådär byttes 25 grader mot 14,9 dagtid och 18 grader mot 9 under natten. Och regnet öste ned.

Läkarbesök
Idag blev det även ett ”akut” läkarbesök för min del. RIngde klockan 13:30. Fick en telefontid 25 minuter senare. Klockan 15:30 satt jag framför läkaren som inte var min (snygga) husläkare utan en av hans duktiga kollegor. Hon beställde ett antal prover hos labbet, men hennes mest kvalificerade gissning var njurbäckeninflammation, som jag aldrig hade hört talas om. Jag lär mig gärna nåt nytt – tyvärr inte i det här fallet. I väntan på labbresultaten fick jag med mig hem två olika nya tabletter vars namn inte går att uttala. Ute fortsatte regnet att ösa ned…


PS. Bilderna jag lägger upp är dagsfärska. DS.

13 kommentarer:

LillaSyster sa...

Ajdå, hoppas att antibiotikan biter fort. Bra att du fick komma snabbt. Krya på dig! Kram

Guldkryckan sa...

Snabba ryck där, fint att de hittade vad som felades dig.
Hoppas medicinen gör det den ska, snabbt. 🙏
Men visst växlar vädret snabbt ibland, lite för snabbt ibland kan jag tycka.

Ha nu en fin kväll Bp

Susjos sa...

Nämen oj, det där lät inte kul! Håller tummarna för att antibiotikan hjälper! Då sitter vi inne och är sjuka båda två, men en förkylning är ju som en droppe i havet mot dina besvär! Inte gör regnvädret det roligare heller.
Krya på dig snabbt!
Kram!

Klimakteriehäxan sa...

Usch det där låter som något som gör ont. Tråkigt!
Men trollsländan är o-tråkig!

Äventyret framtiden sa...

Ojski, det lät inte roligt precis, så jag förstår att det blev en tråk-onsdag idag och då tänker jag först och främst på den gissade njurbäckeninflammationen. Må medicinerna göra dig snabbt frisk. Usch, allt tusan också. Tycker synd om dig nu!

Anki sa...

Så bra att du fick komma så snabbt! Hoppas medicinen hjälper snabbt och att du mår bra igen så fort som möjligt!
Krya på dig! Kram!

Svar: Nybygget är 40 kvm ... öppen planlösning med rum och kök, dusch och toalett + ett sovloft en trappa upp. Tror det blir bra :)

Ditte sa...

Så trist att du är opigg. Verkligen! Så nog var det en trist onsdag. Och bra att du kom iväg och fick en akuttid. Njurbäckeninflammation är knepig och att få antibiotika snabbt är ju väldigt viktigt. (Har haft det ett par gånger och hamnade då på KS eftersom det gått för långt)
Önskar dig god bättring-

nalta norrland sa...

MEN OJ 😱 stackars Dig❣️ krya på Dig 🌻

Annika sa...

Nämen, inte bra. Krya nu, och må antibiotikan hjälpa dig mkt, mkt snabbt. Om inte, sök läkare direkt igen. Tveka inte en sekund om du börjar känna dig sämre. En äkta tråkonsdag är det iaf. Idag är det torsdag och jag hoppas du känner dig lite piggare.

Jossu sa...

Här i Cluj väntas också väderomslag. Från 27 grader imorgon till 13 på lördag. Tur att jag åker hem imorgon.
Hoppas att medicinen hjälper så att du snart mår bra.

Hannas krypin sa...

Ja vädret slog verkligen om fort. Kanske är bra, typ som att dra av plåstret med ett ryck jämfört med att dra långsamt. Men fy för njurbäckeninflammation, det är inte kul alls. Krya på dig.

Carita Liljendahl sa...

Hups! Den där parkeringen :) Bil som ville pussas. Men inte säker på att alla gillar.
Trollsländan är fin!

Paula sa...

Nu var jag tvungen att backa bandet här då jag slarvat med bloggbesök i veckan. Fy för den lede, så trist att ha såna besvär! Det är nog en krämpa jag aldrig tack o lov har haft. Hoppas nu att medicinerna biter fort, så du slipper ha ont! Krya-kram