tisdag 10 september 2024

Tisdagsblues

En simpel knaprig pizza slice med bara serranoskinka och mozzarella. Nu berättade ägaren av Starfish och Coffee att han bytt salladsleverantören till Green and Growing. De är ju grannar. Påpekade lite försiktigt att deras sallad och tomaterna som kommer i olika färger smakar precis ingenting. Gimme Ruccola anytime;-) Är ju stammis, så jag ansåg mig ha rätten att påvisa den smaklösa salladen;-)



Ja, det skulle man kanske kunna säga – att jag ”led” av tisdagsblues. Varför undrar ni kanske. Jo, precis vid midnatt när det blåste som värst tänkte jag att det kanske inte bara är blåst utan regn också. Sträckte ut handen över balkongräcket och drog den tillbaka snabbt. Det öste ned. Vet inte när det slutade regna, men klockan 14 idag var det återigen ”sommar” med sol och värme. En kort blueskänsla:-) 

Koll på vädret
Grannen som uppenbarligen har bättre koll på vädret än jag och ”visste” att det skulle regna imorgon, föreslog en fika på stamstället. Jag var inte svårövertalat om man säger så. 

Hund "på köpet"
Att jag är hundrädd är ju inget nytt. Vad jag tycker om bjäbbande och hysteriskt skällande jyckar är vida känt, men jag kan faktiskt tycka att vissa hundar är riktigt söta. Som den på bilden ovan alltså. Kolla ”frisyren” och slingorna rund hundens öron. Så himla gulligt. Och hans snygga Husse vill jag inte ens tala om;-)

11 kommentarer:

Susjos sa...

Tur att pizzan smakade bra i alla fall ;-) Å ja, rucola är inte dumt alls!
Söt hund, absolut, och fint klippt också, öronen ser så vältrimmade ut! Regn ja, det får gärna regna på natten, men inte gärna dagtid!
Ha en fin kväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Jag gillar rucola, sallat i sig smakar inte mycket, där är vi väldigt överens. Gullig hund och extra gullig säkert eftersom husse var snygg också.
Regn nattetid, solsken dagtid önskas!

LillaSyster sa...

11 mm kom det inatt här.
Hunden ser knappt ut som en hund=) Men väluppfostrade jyckar är trevligt. (Förvånar mig att du inte lade upp en bild på ägaren också.)
Rucola är väl den enda salladen som har lite smak - allt annat går ju bara under krispigt. Men det går ju att blanda upp salladen med lite vitlöks/chiliolja.
Ha en bra kväll! Kram

nalta norrland sa...

Vars tog Husse vägen, ingen bild på honom?
Jag är inte så värst förtjust i små hundar, gillar inte hundar som skäller och gillar inte chihuahua sedan jag blev biten.
Vädret. Höst 🍂 kyligt och regn

Ditte sa...

Bra att su sa ifrån vad gäller ruccola. Den smakar i alla fall något. I övrigt ser pizzan väldigt god ut.
Hunden med lite rosa kanske är en dam...Och visst var det skönt att återfå sommaren igen. Mysigt med fika på stamstället-
Vad gäller hunden har den ju ett personligt utseende. Hade gärna även sett om husses "look" var liknande.

Stefan sa...

En trist sallad kan förstöra den godaste av maträtter. Helt rätt att konfrontera ägaren. Hoppas du fick ett acceptabelt svar :)

Guldkryckan sa...

En sallad som inte smakar något är ju inte kul, man betalar ju ändå för det menar jag.
Bjäbbande små hundar är väl inte mina favoriter heller, hur söta de än kan vara.
Ha en jättefin dag nu Bp. ✌️

Anki sa...

Bra att pizzan var god i alla fall!
Hm ... en bild på snygga husse hade ju varit kul :)
Ha en bra onsdag!

Annika sa...

Det är bra att du talar om hur du vill ha det på sitt stamställe. Jag är som du, rädd för hundar. Men kan också komma bra överens med somliga vovvar, haha. Vill se snygghusse, hihi. Ha en fin onsdag!!

Paula sa...

Något har hänt när även du börjar tycka hundar är söta, kan slå vad om att det beror på dennas husse, sådan husse sådan hund...jojo, ögongodis behöver vi alla ibland. Håller med om att salladsblad är trista, ruccola är den enda som har någon smak att tala om. Här öser regnet ner idag, i skrivande stund tio grader!

Carita Liljendahl sa...

Bra att du vågade säga till om salladen.
Pizzan ser ändå supergod ut, påminner om dem vi en gång fick förr på Locale, en restaurang som numera är stängd :-(