söndag 8 september 2024

Skyltsöndag #487


Normal säljer normala varor som hudvård och matvaror men till onormala priser.



Skyltarna med den ”normala” gubben och reklamen för butiken med samma namn har ni säkert sett på tv. Reklamsnuttarna är riktigt roliga. Har visserligen visat den första gubben förut, men nu har han fått sällskap. Ibland frågar jag mig varför jag inte besöker butiken oftare. Den enda ursäkt/förklaring jag har är att den ligger avigt till. Enjoy!

Veckans höjdare: Ja, egentligen är det ingen höjdare, den rödvinssåsen till det horribla priset. Helt bortsett från den illa valda skylten så skulle jag inte unna mig en så dyr rödvinssås, även om den är tillverkad hos Melanders i Täby Centrum.

"Vår egen rödvinssås hade varit mer korrekt. Och kolla priserna för surströmming: Röda Ulven ska det vara, helt klart. Hos min lokala Ica kostar filéerna 129 kronor och hela strömmingar 79 kronor

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

16 kommentarer:

Åke sa...

Kul gubbe där! Köp en Findus rödvinssås på påse och spetsa med ett fint rödvin så har du bra smak ;) GW:s funkar utmärkt tycker jag :) Och jag får inte betalt för att skriva det med det kommer från Portugal ;) Trevlig söndag på dig :)

LillaSyster sa...

Klokt att du avstod både rödvinssås och strömming...... det var då inga normala priser. Jag har aldrig besökt butiken Normal och jag har inga planer på att göra det heller, den ligger avigt till här också, så mycket smidigare att hoppa in på Dollarstore och de har dessutom gratis parkering. Gissar att utbudet är ungefär detsamma. Ha nu en skön läskväll på balkongen!

Guldkryckan sa...

Har nån sådan affär här i stan också om jag inte missminner mig, har sett folk med sådana kassar iallafall, ingen rök utan eld som jag brukar säga. ;)
90 kr för en sås, då fixar jag hellre en själv så kan jag säkert dricka upp hava flaskan medan jag tillreder själva såsen. ;)

Ha en fin kväll Bp.

byblixtra sa...

Surströmming är alltid för dyrt enligt mig. ;-) (Äter inte surströmming). Håller med dig om texten på skylten med priset på rödvinssåsen och jo, nog var det dyrt.
När jag går in på Normal så blir jag bara yr i huvudet av alla varor som finns där så jag går därifrån utan att ha handla något. :-)

Klimakteriehäxan sa...

Visst gillar man Normal! Jag körde också med deras gubbe nån skyltsöndag.
Priset på surströmming är otroligt. Men jag ska ju ingen ha. Inte den där såsen heller.

Äventyret framtiden sa...

Jag är som vanligt lite kärringen mot strömmen. Med tanke på hur mycket tid det tar, kärlek etc för att tillreda en väldigt god rödvinssås så tycker jag att priset är riktigt humant. Allt jobb slipper man också..om rödvinssåsen är god är förstås en annan femma. Småler åt orden våran egna, som har blivit väldigt allmänt i Sverige. Dialektalt men charmigt.

nalta norrland sa...

I Umeå finns en Normal butik dit var jag för nått år sen när jag sist var till Umeå utan sjuktransport. Jag besöker ju oftast bara sjukhuset när jag är till Umeå.
En riktig rödvinsås är nog inte riktig billig ifall man gör den från grunden, det brukar ju behövas x antal ingredienser, men om affärens rödvinssås är prisvärd Jan jag inte uttala mig.
Ha en fortsatt skön söndag 👋

Anonym sa...

Jag har handlat en del hor normal, mest godis och hygienprodukter, om det är billigare vet jag inte, slarvar alltid bort kvittot så det är svårt att jämföra. 70 spänn för lite sås känns dyrt. kajsalisasblogg.wordpress.com.

Hannas krypin sa...

Det var en väldigt dyr sås. Tycker inte att det är värt det alls över huvudet taget. Tycker den där normalgubben är lite rolig faktiskt.

Stefan sa...

Såsen är säkert god, men då lagar jag hellre till en egen till köttet. Surströmming äter jag inte,, men jag har läst att priserna gått upp rejält p.g.a. det minskade beståndet av fisken.

Åke sa...

Men vad skådar mitt norra öga!!! Du har ju surströmming från mina trakter med. jag ser inte sånt på datorn utan nu låg jag och stortittade från iPaden och då går det lätt att zooma :) Eller ta bara som från14 mil norr om mig (Röda Ulven) jag har en burk kvar av både Kalax och Röda Ulven faktiskt. Så finns ju såklart en med våran egen surströmmings kungen Janne Söderström också (han bor bara rakt över fjärden) den heter heter Oscar. Nu till Hållstrands: För två år sedan fick min kompis skicka upp ett par burkar via posten till mig, han bor utåt Gräsö/Öregrund :) Dom är mycket goda. Faktiskt får Andreas inte komma upp när älgjakten startar tomhänt!!! Han måste alltid ha med sig burkar upp hit till sitt jaktlag när det startar :)

Anki sa...

Det var en dyr sås ... klokt att du avstod inköp :)
Två Normal-butiker i Norrköping ... eller snart. En finns i centrum och snart även ute i Maxigallerian på Ingelstaområdet.
Svar: Angående grävmaskinen så tror jag Develon är samma som tidigare hette Doosan.

Ditte sa...

Jag gillar också "Normals" skyltar. I City finns det gott om dessa butiker och visst blir det ett och annat besök. Vad gäller Melanders är ju priset på deras rödvinssås löjligt dyrt. Inte ens i Östermalmshallen ligger den på denna prisnivå. Ja, möjligen då där hos Melanders.
Och en burk surströmming av "rätt märke" kanske det blev.
Snyggt skyltat.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Själv tycker jag det är en trång å tråkig butik...men smaken.....
Rödvinssås för 90 spänn ....aldrig i livet!
Ha en fin vecka!

Paula sa...

Det är nog lika bra att Melanders håller sig till Storstockholm. Här i Dalarna har vi DalaDeli som är svindyra, men å andra sidan har det exklusiva rätter av ren och fjällröding. Att betala hutlöst för en burk surströmming, nänä. Normalbutiken ligger i gallerian i stan så den passerar jag en gång i veckan på väg till Bolaget! Hittar dock inget därinne, får alltid fråga efter det jag söker..Men jisses vad tonårstjejer älskar butiken, o det kan jag förstå. Jag är förmodligen en Normal-tant...

Carita Liljendahl sa...

Vi har Normal i grannstaden Borgå. Normal? Onormala priser - och sånt :) Där finns mycket bra - köper ibland kropps-lotions där.