måndag 23 september 2024

Glad måndag




Höstdagjämning igår, och därmed är det officiellt höst. Enligt kalendern alltså. Och det är den jag rättar mig efter. Både i lördags och igår fanns det klara tecken på att kalendern talade sanning.

Idag
Men idag började jag tvivla en aning, åtminstone mellan klockan 11 och 15. Strålande sol, vindstilla. Med andra ord, balkonghäng den 23 september för min del, och det utan infravärmaren Conny. En riktigt glad måndag alltså. 

”Karlsson på taket”
Nu vet jag inte om killen på taket som ni ser ovan heter Karlsson, men han jobbade i alla fall hela dagen däruppe med fler förberedelser för läggningen av solpaneler. Han borrade, nitade fast saker och höll även på att svetsa något (bild 2). Fångade svetslågan på bild utan att veta om det. Dessutom upptäckte jag när jag tog fram fotona på datorn att "Karlsson" liknar fotbollsspelaren Victor Nilsson Lindelöf;-) Nu blev måndagen genast ännu gladare.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

5 kommentarer:

LillaSyster sa...

Jag tror han lägger takpapp och hade gasolbrännaren med sig upp för att "limma" skarvarna. Vem han liknar har jag däremot ingen aning om. Glad måndag! Skönt cykelväder både till och från jobbet idag och kvällspromenaden vid 18.30 blev i shorts!

Guldkryckan sa...

Men visst var det kanonväder här idag också, man blir ju glad minsann.
Kul att se folk arbeta tycker jag, man blir glad då också. ;)
Ha det bäst Bp.

Ditte sa...

Visst var det en skön måndag. Verkligen. Och trots att höstdagjämningen infunnit sig så kändes det idag som sensommar. Satt ute en bra stund på balkongen.
Solpaneler ar vi haft på taken i några år., men så mycket el har de nog inte genererat. Men tanken är god. Tycker du lyckats fånga takjobbarna och fått fina bilder.

Hannas krypin sa...

Hu, blir höjdrädd av bilderna... Visst är det härligt väder. Jag njuter och har inte en endaste höstkänsla. Underbart!6

Äventyret framtiden sa...

Så fint att ni har det så somrigt och härligt ännu! Killen som kanske heter Karlsson "limmar" troligen med eld...