måndag 16 september 2024

Glad måndag

Min husläkarmottagning ligger i samma byggnad som Kulturskolan. Här ser ni ett verk som en elev har gjort. Tavlan föreställer kanske Darth Vader eller "BP in disguise"?

Jag gillar rönnbär. Då man sågat ned rönnbergsträden på "min" innergård får jag hålla tillgodo med trädet i Roslags Näsby utanför min tandläkare. Vackert tycker jag.

Det är inte kommunen utan bostadsrättsföreningen i Roslags Näsby som sköter de fina blomsterutsmyckningarna.

Kan inte låta bli att bli glad över Karins reaktion på Asian Markets livmoder igår. Hon googlade till och med fram ett recept bara för att… Jag försökte göra samma sak, men lyckades inte. Måste dock medge att jag inte direkt la ned min själ i det;-) 

”Mitt i natten”
Att gå upp ”mitt i natten” klockan 07:15 hör inte till vanligheterna för mig längre. Idag fick jag känna efter hur det kändes – då alltså;-) Det kändes lika för djävligt idag;-) Anledningen till att jag fick palla mig ur sängen så tidigt var provtagning efter mitt ”akutbesök” hos läkaren förra veckan samt att träffa min ”ordinarie” husläkare för uppföljning. Allt gick förvånansvärt bra. Återbesök om två veckor. 

Besök hos tandhygienisten
Ingen rast och ingen ro – hahaha. Klockan 13:20 var det dags för ett besök hos tandhygienisten. I motsats till min tandläkare tillåter hon ingen fotografering i sitt rum. Så ni får tyvärr inte njuta av limegrön salivsug, spottkopp och "servett" samt lila plastmugg. Allt detta plus fina rengjorda tänder fick jag njuta av för ”endast” 990 kronor efter Försäkringskassans subvention med 600 kronor.

Man kan absolut ha det sämre en 15-gradig höstmåndag i september;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

PS. Bilderna har ingenting med inlägget att göra. De är dagsfärska och gör mig glad:-) DS.

9 kommentarer:

nalta norrland sa...

Ett besök hos tandhygienisten kvalar absolut inte n på Glad måndag enligt mig 😬 min tandläkare fobi skriker rakt ut‼️
Bra Du har varit till läkaren och de tagit prover/kollat upp Dig BRA‼️
Det däremot är en GLAD måndag 😅
Nu får Du se till att krya på Dig❣️

LillaSyster sa...

R2- D2 heter roboten du fotat tror jag, är väl bäst att tillägga.
Bilderna gör mig också glad!
Ha en bra kväll.

Guldkryckan sa...

07.15 är okristligt tidigt, är på g till jobbet vid den tiden på vardagar, ser fram emot pensionen, bara 15 år kvar ju. 😉

Sv: Mestadels skjutaspel, hujeda mej. 😲

Ha det fint Bp.

Äventyret framtiden sa...

Rönnbär är vackert, jag gillar rönnbärsträd jag med och rönnbären också..även om de är sura. Men här finns förstås inte sådana..blir extra glad av att se rönnbär hos dig. Den där blomsterutsmyckningen är otroligt vacker.
Det var inget krånligt recept alls, det där med livmodern...ungefär som när man gör haggis.
Skönt att du blir omskött på bästa sätt!

Anki sa...

Så bra att du är kollad och verkar okej ... tandläkare och tandhygienist tillhör inte det som gör mig glad direkt ...
Svar: Du förstod precis rätt! Lite mer finns på dagens inlägg :)
Ha en bra tisdag!

Paula sa...

Jag har skjutit upp två tider jag fått hos tandis. Det är ett halvår sen sist och jag tycker att en gång om året räcker! Då räcker även tandbidraget lite bättre...Varför har dom huggit ner rönnarna hos dig? Det är ju så kul att se när sidensvansar eller andra fåglar kommer i horder för att äta under senhösten. Det är ett riktigt rönnbärsår och grenarna dignar under sin börda.

Annika sa...

Tycker också om rönnbärsträd- SÅ synd att de sågat ner de träd som fanns på er gård. Här finns de inte heller, men i bergen här i VA finns de.
Skönt att besöket hos läkaren gick fint. Jag är nog en av de få som gillar att gå till tandhygienisten, haha. Ha en fin tisdag!

PROFESSORDEUTSCH sa...

Dina bilder gör mig verkligen glad, fina färger, det behövs nu när höstmörkret börjar tränga sig på.....
P.S. Gillar "bp in disguise"

Ditte sa...

Visst var det vädermässigt en riktigt glad måndag. Och glatt var det också att du var hos din husdoktor och att proverna var ok Men detta med dessa tidiga besökstider kan en undvara. Absolut. Och lika bra med ett besök hos tandhygienisten när du ändå var i gång. Visst är det också bra med tandvårdsbidraget. Ha det gott.