fredag 6 september 2024

Fem en fredag: Vecka 36 – ”Sömnigt”



När jag läste Elisas fem frågor idag bestämde jag mig omgående för att dela upp svaren i en ”före-” och ”efter-” pension del. De flesta av mina sovvanor har nämligen ändrat sig rejält efter det att jag blivit pensionär. Hoppas ni gillar svaren:-)

1. När snoozar du? Före: aldrig. Att snooza är människoplågeri, då man ju ändå måste stiga upp någon gång. Men förlänger bara lidandet. Efter: aldrig.

2. När vaknar du före klockan ringer? Före: aldrig. Efter: aldrig.

3. När går du och lägger dig alldeles för sent? Före: ibland under veckorna. Efter: Det beror på hur man ser på det, för är man pensionär spelar det ingen roll längre när man lägger sig;-)

4. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Före: Kvällsmänniska. Efter ännu mera kvällsmänniska.

5. Hur många timmar med sömn får du? Före: mellan 6 och 8 timmar. Efter: mellan 8 och 12 timmar, beroende på när jag lägger mig. Och nej, jag kallar det inte för att ”sova bort halva mitt liv”, jag anser att jag heller vill göra nåt vettigt/roligt under mina vakna timmar än att ha tråkigt och inte veta vad jag ska sysselsätta mig med under för "långa dagar". Det är betydligt lättare gjort under sommaren kan jag säga;-) 

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra, men den är dagsfärsk och visar sommarens hittills enda varmluftsballong som flög över mitt bostadsområde vid klockan 18 idag. DS.

15 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Härligt att sova när man har lust! 😴💤

Ångrar att jag aldrig åkte ballong med min tjeckiske vän…

Äventyret framtiden sa...

Ballong har jag alltid önskat mig att åka, flyga...
Jag hinner kanske ännu.
Ja, det är lyx att vara pensionär, man kan lägga sig när man känner för det, sova så länge man kan eller inte. Jag sover åtta timmar skulle jag tro, ibland 10 timmar.

LillaSyster sa...

Det är bra att di kan sova och återhämta dig. Njut av den ljumma kvällen! Kram

En vanlig man sa...

Nä sova bort sitt liv tycker jag inte nu när man kan sova utan att tvingas upp eller tvingas i säng. Nu har vi möjlighet att göra som vi vill. Heja oss seniorer. :-)

Ditte sa...

Som vanligt kul att läsa dina svar.Funderar också för egen del.Känner igen mig mig på före och efter pensionen, när en disponerar sin tid. Känner igen mig i många av dina nuvarande svar och likaså i dina före svar.
Bilden på luftballongen är läcker och tar tankarna på en fin färd.

Guldkryckan sa...

Livet förändras ju vid pension, oftast till det bättre då friheten att göra som man vill utökas rejält.
Instämmer med dig under nr 5, längtar till julledigheten här så jag får träna på det. ;)

Ha en fin fortsatt kväll Bp.

nalta norrland sa...

Under juli & augusti har Norrland levererar regn, bara fem dagar utan regn i juli och ungefär samma lika i augusti då det är väl tur vi plötsligt fått sommar ☀️ det kom lite regn i onsdags men både igår och idag TOPPEN väder.
Flyga luftballong skulle jag vilja testa 🎈

Guldkryckan sa...

PS: Lite svar då...de är inskrivna i ordinarie klass men går hos oss, tanken är egentligen att de ska "flexa" mellan sin vanliga klass och oss men det fungerar oftast inte så bra så de blir kvar inne hos oss.
Skolverket vill att det ska flexas, eller om det var skolinspektionen, funkar bättre att ha dem i vår klass hela tiden.

Ha det bäst Bp.

Paula sa...

Vi är alla olika, har olika sovbehov och dygnsrytm. Inget är rätt eller fel, men så länge man är i arbetslivet måste en viss anpassning ske. Nu har vi det bra, eller hur!Jag kanske ska testa att låta bli att ställa klockan bara för att se hur det går. Jag vaknar aldrig innan den skräller igång vid halv nio...

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det glest mellan luftballongerna numera! Förr flög de över oss, ideligen. Tror inte jag sett en enda i år. Vi kvällsmänniskor vet verkligen hur man skjuter upp det där med att släcka lampan! Natti natti!

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Kloka tankar, dessutom ska man leva det livet man vill leva. Håller helt med dig gällande snooz varför dra ur på lidandet?

Hannas krypin sa...

Har en dröm om att åka luftballong men är alldeles för höjdrädd. Jag får ju svindel på Gotlandsfärjan.... Tycker ballongen hade passat in på Lillasysters "färgstarka fredag". Jag snoozar men egentligen så har du rätt i att det är lite plågeri...

Carita Liljendahl sa...

Gillar dina svar mycket! Före och efter - bra! Fastän en del var lika förr som nu så ser man en viss skillnad. Och att inte ha bråttom då man är pensionär, att få göra som man vill, njuta av nuet, inte ha så många måsten.

Kina sa...

Tycker det är underbart att få sova när, var och hur länge jag vill. Detsamma gäller sänggåendet. Det är några av pensionärslivets fördelar.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Fiffigt att dela upp det i före/efter pension.....å en fin bild på det, bra jobbat!