lördag 21 november 2015

Lördagscitat #18 – 21 november 2015

Nu vet jag inte om ni är intresserade av min ”modus operandi” när jag väljer lördagscitat, men jag tänker ändå att beskriva för er hur jag går tillväga. Skulle faktiskt vara kul att få läsa hur ni gör när ni väljer ut era citat och bilder.
Jag tar ju ett antal foton under veckorna – allt mellan tio och hundra stycken beroende på vad jag har haft för mig. När jag ”klickar” tänker jag faktiskt inte på några teman jag deltar i. Undantag ”Skyltsöndag” såklart, för den förvaltar jag ju;-)

Snabbkoll
Under lördagen kollar jag snabbt vilka motiv som har hamnat på minneskortet. Idag valde jag foton på en toalettskylt, ett ufo, en korg med julklappar och en bild med hundmat. Ja, ni förstår att jag är lite konstig, eller hur;-) Sedan googlar jag motiven på svenska och några andra språk och hoppas att jag får upp nå’t roligt. Det fick jag faktiskt på ufo och hundmat. Så jag bjuder er på två citat idag. Kan liksom inte låta bli;-)

Ufon

Citat: UFOn: The reliable cases are uninteresting and the interesting cases are unreliable. (Tillförlitliga fall är ointressanta och intressanta fall är inte tillförlitliga.)

Källa: Carl Sagan, Other Worlds, 1975.
Observera att ufon på bilden inte har något att göra med dom som landade på ”plattan” i Täby här;-)

Hundmat


Citat: Den perfekta hundmaten är den som smakar som en brevbärare.

Källa: Ingen aning. Men jag hittade citatet här.

Fler lördagscitat hittar ni hos Marie i Skrifvarstugan.

PS. Detta inlägg är dedikerat till två hundar jag aldrig träffat irl men lärt mig älska genom bloggen – Argos (han i mitten på headern som var med på allt bus. Den jycken kunde liksom ”prata”, men fick avlidas för två år sedan) och Nelson på Getingstorp, en kille som mumsar på älgkött och som definitivt är totalt uttråkad av allt vad ”football dogs” heter. Ni vet väl att jag lider av hundskräck irl... DS.

23 kommentarer:

cissi sa...

Aha, så kan man göra förstås! ;) Själv brukar jag skriva av citat och sätta dem på kylskåpet. Jag är nästan manisk på att samla kloka och vackra ord......och en del roliga förstås!

Steve sa...

Jag har fullt upp med bloggen utan att jaga vare sig citat eller bilder. Lika bra det då det finns risk för att jag skulle överarbeta mitt upplägg.Intressant ändå att veta hur du går till väga.

Tack för länken. Du ska tro att Nelson blev mäkta stolt när jag talade om att han omnämns på BP:s blogg. Ja, du går under benämningen BP här på Getingstorp.
Nelson vill dock förtydliga att han bara får älgkött när han ska övervinna sin ibland uppdykande ovilja att hoppa in i Jeepen.

När jag såg din sista bild så trodde jag att kommunen hakat på besöket häromdagen och nu vill saluföra sig som "Täby - UFO-kommunen".

Susjos sa...

Haha... "Den perfekta hundmaten är den som smakar som en brevbärare!"
Underbart citat!
Stackars Maja skämmer jag bort idag med en burk tonfisk, eller så dövar jag också mitt dåliga samvete för att hon inte får gå ut...

Du skulle höra de två rottveilarna som bor bredvid oss, de skäller väldigt ofta tyvärr på allt som går förbi och är ju stora ...inte så kul alla gånger att möta dem, de är ju vakthundar...

Eva Trillian sa...

Valet av citat och bilder varierar :) Fotar aldrig för ett citat - aningen kommer det naturligt till en viss bild - eller så tänker jag på nyckelord och googlar :) Humör- och bildtillgångsfrågan ;)
Gillar dina UFO:n ... och Carl Sagan!
... ja, hundcitatet också så klart :)

Kolonilotta sa...

Att hitta citat är ju en jätte rolig grej du kör med! Den uppskattas verkligen av mig! :)
Speciellt när jag får läsa att den perfekta hundmaten är den som smakar som en brevbärare...
Vem kommer på såna citat undrar jag då!
Jag klickade på länken men det gav ju ingen vidare information om vad det kom ifrån tyvärr.
Hade varit roligt att veta.
Så ledsamt att läsa att du förlorade din käraste vän för tre år sen. Och att bara hinna bli 45 är ju bara för tragiskt. Ytterligare en anledning till att HATA CANCER!
Och vet du...
Du skulle lätt klara att lyfta 20 kg.
Om min 12 åring och jag som aldrig tränat armarna kunde så kan du med. Säkert mycket mer också.
Sen vet jag inte vitsen med det. Bara en rolig grej att testa! :)
Ha en toppen fin kväll.

Comsi comsa sa...


Hundcitatet var bara för bra, men jag undrar hur det känns för en brevbärare som kanske läser...he he... :)))
Gillar dina ufon...

Kvällskram ❤

Geddfish ♥ sa...

Första bilden - bara SÅ läcker, gillar verkligen ufon i olika färger, wow!
Och så hundcitatet, såpass kul.
Ha en goer lördag! Kram!

Ditte sa...

Tack för roliga citat!Och extra kul att höra hur du plockar fram dem. Citat är något jag också gillar och som ibland finns med hos mig, dock inte så strukturerat.
HUndar gillar jag och är "mattemor" (mattes mamma) till en underbar labrador. Jga skall äsa citatat för honom och se hur han reagerar. Han är mycket förstående och har i sitt jobb som vårdhund tränat upp denna egenskap. HUr han ställer sig till fotboll vet jag inte, men hans matte är klart en träningsmänniska så Curr efår ofta en dos av detta också.
Terevlig fotbollskväll med både "El Classico" i Spanien och Zlatan som framträder i Frankrike.

Anki sa...

Gillar bägge citaten och den första bilden med flygande tefaten är kanon!
Jag tar ju också väldigt många bilder varje vecka... har i stort sätt aldrig några citat i åtanke då (tänker mer på de teman som återstår i 365-utmaningen), men när jag går igenom bilderna så är det ofta så att jag kommer på något och då brukar jag googla på vissa ord + citat... ibland hittar jag ett citat jag gillar och då går tankarna den omvända vägen... dagens citat har jag haft i åtanke ett tag och vet att jag har bilder som passar, men hittade dem inte... så jag tog med mig mina träfigurer ut i snön... och resultatet har du ju sett.
Ha en trevlig fortsättning på lördagskvällen!

Anita Malta sa...

Tänker aldrig på citat när jag fotograferar. Letar passande citat i efterhand när jag har en bild. Finner jag inget passande citat blir det inget citat. Lätt som en plätt. Är därmed inte alls lika ambitiös som du men tillika ganska konstig ;-)

Däremot är jag väldigt vaken när det gäller skyltar. Vet inte hur många gånger jag suttit med kameran i knät i bilen och mannen vid ratten. Den ena skylten efter den andra bara susar förbi... Suck ! Skyltarna utmed havspromenaden, där jag oftast går, har liksom nästan tagit slut...

Ufon och Dog food !! Läcker bild där på de ufoliknande färgstarka tefaten på stolparna med husfasadens alla balkonger som bakgrund.

Skulle aldrig glömma att ge presenter och massor av kärlekt till min fina vovve, måste bara få hit henne först :-( Haha.. källan där du fann det något kryptiska hundcitatet har jag också varit och rotat i. Det var där jag fann mitt sista, i all hast igår, av Dalai Lama.

Fina Argos som vi sett så många bilder på och Nelson på Getingstorp med sin charmiga utstrålning. Båda väl värda att nämnas här. Hoppas Monica får tillbaka lusten att blogga snart. Lite tomt utan henne.

Stare Ström sa...

Men kontorshunden som ni hade då? Får inte den vara med?

Kicki sa...

Har bara Ernstcitat som poppar upp såsom: här sitter jag... vissa har skor...ljuspunkter...
Ha en fortsatt trevlig helg!

KajsaLisa sa...

Min erfarenhet av hundar är att dom äter vad fan som helst bara det luktar tillräckligt illa. Den där produkten känns lite överflödig. Häftig UFO-bild förresten. Har du inte kollar med Täby kommun ifall dom behöver en kommunal fotograf?
Skulle dom se dina bilder så inser dom säkert det :)

Marina sa...

Citat är alltid kul - men eller utan bilder! Gillar förresten det där med "brevbärarsmak", undrar hur kryddningen är där ;)

Monica sa...

HIHI ufona vad läckra dom är:-)
Argos ja en hund som lämnade ett stort hål efter
sej men även många glada minnen och tokiga foton.
Brevbärare gillade han och dom honom, hoppas han ser ditt
inlägg från hundhimlen:-)
Stor kram till dej Beate:-)och ha en skön söndag

Guldkryckan sa...

Citat? En intressant utmaning...öhhh...jaaa...får fundera på det.

Ufon har vi här i en rondell...är ju som jag skrivit förut bara sådana där gator som har med rymden att göra...tror jag lagt ut ett foto här en gång i tiden.

Fast jag har ufon på närmare håll också...tror min ena granne är klassificerad som ufo av Nasa....knepig fan är det ;)

Tillönskar dig en fin Söndag Bp.....varit mycket denna veckan och har inte hunnit läsa några bloggar.....får läsa upp mig lite ;)

vi ses.

Ama de casa sa...

Vilka läckra UFO-s! Var det dom som dom där döskalleliknande aliens kom med? ;-)

Kul tema det där med citaten, och roliga citat hittar du ju alltid :-)

Ama de casa sa...

sv: Nej, det var inte vår markis som lagades där, det var grannkvinnan i huset tvärs över som var i farten :-)
Fast Anders har häftat ihop vår markis också. Den hade blåst sönder lite i sömmarna. Det kan blåsa rätt rejält här :-)

Hanneles bokparadis sa...

Haha, jag har smakat på en brevbärare... han delade post på lördagar :)

Anni sa...

Citaten hinner jag inte alltid med, så jag gör som Anita där. Jag kan ju inte hinna allt, även om jag försöker. Nä, jag är rätt bra på att sålla bort om det blir för mycket.

Men hundcitatet gillade jag, även om det känns väldigt amerikanskt. Min brevbärare kommer med bil.

Och självklart var det Lisas tavla jag ville vinna. Gillar hennes konst!

Carita Liljendahl sa...

Trevligt med Täbyvyerna, fina ufon! :-)

Anders W sa...

Gillar dina tefat. De lyser verkligen upp! Och är det brevbärare som gäller om hunder själv får välja?!

Marie i Skrifvarstugan sa...

hihi......citatet med hunden var hur kul som helst. Brevbäraren är verkligen ett hett ämne för vovven. Här hemma också :)