torsdag 26 november 2015

Färg och ”food”

Varje gång jag åker in till Stockholm, vilket jag ju gör ganska ofta, möts jag av något nytt. Å idag var det till och med riktigt färgglatt – väl behövligt i det gråa höstvädret. Varågoda!

Flippin’ BurgersNi förstår att jag studsade till när jag såg den här coola ”food trucken”. Den skiljde sig liksom från mängden av ambulerande matvagnar som poppar upp lite varstans här i huvudstaden och lyste upp den ruggiga tillvaron runt blåsiga Odenplan rejält kan jag säga. Åsså ägs den av Flippin’ Burgers, en hamburgarrestaurang i Vasastan med mycket gott rykte (restaurangen har bara kvällsöppet, varför jag inte besökt den).

Löjligt billigt!?


Kolla prislistan! Löjligt billigt för så kallade ”sliders” - burgare handgjorda (lite svårt att göra dom med fötterna kan jag tänka mig;-) ) på hängmörat nötkött från småskaliga producenter med frigående kossor som får äta gräs. De serveras på ekologiskt bröd - burgarna alltså, inte korna. När favo kollegan Yvonne och jag gick förbi där idag vid lunchtid var det inte bara lång kö, utan vi träffade också på två arbetskamrater som precis hade testat sliders. Deras omdöme var att de visserligen var mycket goda, men eftersom de var väldigt små fick de ta två stycken och tillsammans med pommes blev det en hundring i alla fall. ”Sliders” är alltså miniburgare som slinker ner. De bör intas om man är sugen på ett mellanmål eller om man inte är speciellt hungrig. Yvonne och jag gick vidare till restaurang Bankomat där vi åt en utmärkt lunch i värmen i stället.

Burritos någon

Tio meter bakom Flippin’ Burgers food truck stod den här stackars vagnen. Inte en gäst så långt ögat når. Tyckte lite synd om den faktiskt.

21 kommentarer:

Kolonilotta sa...

Vilken härlig färgklick! :)
Men jag förstår att ni gick vidare till ett varmare matställe! För mig känns det där som lite fel årstid. Och så vill jag sitta ner när jag äter.
Nackdelen med att jobba i stan och bo utanför blir, i alla fall för min del, att jag sällan vandrar runt där inne på min lediga tid.
Så det är tur att jag har dig som rapporterar om nya och roliga besöksställen! :)


Mias Mix sa...

Verkligen en härlig färgklick i det grå novembervädret. Och så mycket god mat på din blogg, allt från Eriks till minihamburgare! Måste nog ta en kvällsmacka... Eller kanske göra lite fruktsallad, köpte massa mango, melon, kiwi.
Gillar din bild på skulpturen, den är mycket bättre än den med bockarna!!
Och ang kameran funderar jag lite på Hera. Det är ju en Olympus och på berget Olympos bodde ju grekiska gudarna och Hera var ju en av dem, t.o.m. drottningen. Passar ju ihop med katten Troja också :)

Stare Ström sa...

Där hittade du något som verkligen livade upp november! Här var det faktiskt sol några timmar.

Per-Anders sa...

Ser coolt ut. Måste testa nästa gång jag kommer till huvudstaden.

Beppan sa...

Härliga färgklickar! Så dessa rullande restauranger har intagit huvudstaden. Synd att de inte har sittplatser också. Hör kanske mest hemma en varmare tid på året förstås.

Ditte sa...

Visst är det trevligt med färgklickar i/på stan. Jag gillar dessa ambulerande "foodtrucks" och många rör sig i mina trakter. Som lättlunch har jag provat dessa "flips"; goda och prisvärda tycker jag också.
Restaurangen "Bankomat" skall testas.Tack för bra tips!Verkar väldigt trevlig och jag äter ganksa ofta lunch "på stan". (Den fanns inte när jag bodde i trakterna men trevligt med nya restauranger.)

Meta sa...

Orkar man inte gå till maten får den väl komma till oss då. Härligt vagn den kunde jag nog till och med äta en burgare från vilket jag aldrig gör annars.
Ha en bra kväll
Kram Meta

Comsi comsa sa...


Snacka så chockad jag blev nu, samma buss fotade jag idag utanför Åhléns, visar min bild i morgon, hi hi...

Godnattkramen ❤

Marina sa...

Jag tycker det är mysigt med alla dessa "ambulerande restauranger" som ploppar upp lite hr och där. Kul som omväxling och ett härligt inslag i en annars rätt statisk miljö.

KajsaLisa sa...

Egentligen borde man testa några truckar, aldrig gjort det. Reagerade lite över tredje bilden, snart finns det ju ett microbryggeri i varje trappuppgång, är microläsk den nya trenden ?

Susanne sa...

Jag såg dem (och även dig) men ilade vidare för att träffa Cee. Vi är inte bortskämda med foodtrucks vid lunchtid så jag var lite ledsen att jag missade dem.
Av: Föreläsaren igår var Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan. Hon pratade om social hållbarhet, mycket spännande och lärorikt.

Steve sa...

Ibland blir jag extra extra glad över att bo på vischan.
Inte ens att frigående kossor finns med i sammanhanget kan få mig att tycka om företeelsen food trucks. Sånt där får ni hållas med i storstan.
Mat ska avnjutas vid dukat bord.

Unknown sa...

Gillar första food trucken, de påminner om mina blobbar.
/Kiki

FREEDOMtravel sa...

Härligt med färg! Vi var runt i Stockholms innerstad igår och kunde ju konstatera (vilket du och andra redan upplyst oss om) att det är grått som gäller i modevärlden i vinter. Ganska trist... Burgarna låter för övrigt biliga, även om de är små.

Ama de casa sa...

WOW! Verkligen läcker matbil! :-) Fast jag hickade till lite här och trodde att jag hade försovit mig rejält... Trodde först att det var Skyltsöndag ;-)

cat sa...

Verkligen en glad färgklick i den höstgråa staden! Nu äter jag ju dock inte rött kött, så jag skulle aldrig handla från den, men titta går ju alltid bra.

Eva Trillian sa...

Ibland saknar jag verkligen att bo i en stad!
Stadsråttan i mig gnyr lite nu ...

Anni sa...

Och precis bredvid restaurangvarianten bor den son (som just nu är på återbesök på akuten) när han är frisk och inte i stort behov av mammans omsorg. Nån dag ska jag äta där också ...

Bevare mig väl sa...

Kom just från comsi comsa som hade så att säga inledningen med sin bild - tack för fullföljandet! Läser ett inlägg till när jag är här och kikar runt lite - ha det fint - BP har med "det" BP att göra?
Ha det!

Carita Liljendahl sa...

Verkligen färgglatt, blev glad!

Carita Liljendahl sa...

Men jo, känner samma... att Black Friday inte ger rätta vibbarna.