onsdag 27 maj 2015

Avskedsfest

Efter gårdagens aptitretare är ni förhoppningsvis sugen på fortsättningen – eller ska vi säga huvudrätten (-rätterna).

Specialmenyn för vårt sällskap. Maten var betydligt läckrare en den här bilden som är tagen med blixt - oooops. Att jag aldrig lär mig...


Hello Thais ägare var mycket stolt över de specialkomponerade rätterna.


Närbild på min favo - scampi rätten Kong Nam Man Hoi - nam, nam eller yummie, yummie:-)


Efterrätten - ja inte vet jag vad det var. Men gott var det! Lagom stor eller liten om man så vill - helt i min smak! Sötingarna beställdes från Liselotte Hembageri.

En ny etapp i livet
Om två veckor kommer chefen Håkan efter 27 år på ”mitt” företag börja ett nytt liv. Han kommer lämna jobbet, Stockholm och Sverige. Nästa etapp utspelar sig i Spanien, där han ska gifta sig med sin T och flytta in i det nyinköpta huset. Nej, villan ligger inte i svenskkolonierna på den spanska syd- eller ostkusten utan i en förort till Madrid, där hans kommande fru har en tandläkarpraktik. T är ett utmärkt val tycker jag, då han framöver kan nyttja fri tandvård och slipper därmed dyra tandläkarräkningar i Sverige. Det måste förstås firas – ja inte att Håkan slutar eller för att han får sina tänder lagade kostnadsfritt, utan för att tacka honom för allt han gjort/stått för under sina 27 år på företaget. Å det är mycket kan jag säga!

En gäst för varje år
Chefen är ju smart, vilket man brukar vara när man är civilingenjör. I stället för att bjuda in ”de närmast sörjande” på en lyxkrog bjöd Håkan in en kollega för varje år han jobbat på företaget – 27 stycken alltså – till hans favo lunchrestaurang ”Hello Thai” i Vasastan. Vad vi bjöds på ser ni på bilderna. Kvällen blev en stor succé, chefen var väldigt nöjd och det var gästerna också. Maten var otroligt god! Kan även berätta att ekonomichefen som fanns bland de inbjudna gästerna betalade för hela kalaset och förvånades över hur prisvärd tillställningen var. Man ska visst kombinera nytta med nöje har jag hört;-)

Det här är mitt 87:e inlägg till Blogg 100. 87 down, 13 to go.

16 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Godkväll! Och helt underbara rätter, såg det ut att vara på bild, kan tänka mig att de smakade gott också.
Stora förändringar i företaget! Chefen har varit firman trogen. Måste kännas att lämna skeppet, men han vänjer sig nog väldigt fort ;) inget dumt liv han får i stället.

Monica sa...

HAHA ja det är inte lätt att skriva på dessa små tangenter men jag kan trösta dej med att jag förstod allt:-)
OH vilken läcker mat, att skaffa sej en egen tandläkare sparar man ju tiotusentals kronor på så det var ju smart.
Att lämna Sverige är också smart det lär ju inte bli bättre här i framtiden.
Ha en skön kväll;-)

cissi sa...

Men herregud vad hungrig jag blev!
Hoppas din gamla chef får en lika bra ersättare!

Anita Malta sa...

Love Thai !! Ser väldans smarrigt ut och förhoppningsvis var det riktigt starkt kryddat också ;-)
Lycko Håkan som ska gifta sig och flytta till soliga Spanien :-) Ja, civilingenjörer sägs ju vara smarta men det beror nog främst på att de har skaffat sig kunskap och fattar hur det hela fungerar ;-) ..och därmed lämnar han en tillfreds personal för att vidga sina vyer...

Efterrätten ser också god ut oavsett vad det var. Den innehöll ju iallafall ett par kluvna gubbar ;-)

Steve sa...

Kong Nam Man Hoi ser riktigt läckert ut.
Jag har redan tidigare förstått att ni har en uppskattad chef. Inte lätt att efteträda honom

Olga T sa...

Tar han med sig Perro?

KajsaLisa sa...

Läser man menyn så förstår man varför rätterna heter typ nummer 23 :)
Ett fototips för att slippa det där. Backa en bit en riktar du kameran vid sidan av. När du tar upp bilden i datorn så skär du bort det som du inte vill ha med.
Det normala med dyrare kameror är att man riktar blixten snett upp i taket om man har separat blixtaggregat.
Eller också ökar man ISO-talet och kör utan blixt, funkar på min kompakt i det ljuset.

Eva Trillian sa...

Smart att lägga en avskedsmiddag på sin favvo-restaurang :) Och det ser verkligen gott ut!
Det är uppmuntrande att det finns de som bryter upp från det gamla och går mot nya äventyr i mogen ålder! Det gör mig glad :) Stort lycka till till "din" Håkan!

Anki sa...

Ser verkligen läckert ut!
Gissar att Håkan kommer att saknas på chefsstolen... blir inte lätt att komma efter en sådan speciell chef...

Anni sa...

Här sitter jag och har inte ätit frukost. Snacka om att magen knorrade!

Ama de casa sa...

Men vad tråkigt att han slutar... För dig och dom andra alltså - kul för honom :-)

Maten såg underbart god ut :-)

Marina sa...

Åh, så gott! Det Thailändska köket är helt underbart så jag förstår att det var en måltid att njuta av - bra val!

cat sa...

Åh vad trist att ni ska bli av med en sådan toppenchef! Fast kul för honom förstås.
Snart kan du börja fota för kokböcker. Ser mycket smarrigt ut hos dig idag :-)

Stare Ström sa...

Vilket trevligt avslut! Och säkert gott också.

Unknown sa...

Mums, på det här partyt hade jag kunnat stoppat i mig en del, älskar asiatiskt.
Synd bara på fölusten Håkan, han verkar vara en trevlig chef.
/Kiki

Susjos sa...

Men så gott!!! Tack för ännu ett tips på en restaurang i mysiga vasastan!