lördag 9 maj 2015

Total lördagslycka


Nej, de här tvättkapslar kom inte i närheten av våra importerade varianter.


Den här högen nere vid porten innehåller totalt 342 tvättkuddar. Året har 52 veckor. Vi tvättar två maskiner en gång i veckan. Så det här förrådet lär räcka i drygt tre år. Lycka:-)


Å vackra är de också. Lycka:-)

Det behövs inte mycket för att göra mig lycklig kan jag säga. Och ni kommer säkert inte ens förstå varför jag är lycklig idag. Men jag gör i alla fall ett försök med detta inlägg.

Tvättmedel
Vi har fått splitternya, supermoderna tvättstugor i vår bostadsrättförening. Tvättmaskinerna tänker åt användarna, det vill säga de väger och doserar såväl tvätt- som sköljmedel (man kan dock välja bort båda om man vill). Båda medlen är oparfymerade och allergitestade och ingår i tvätten. Än en gång kan jag konstatera att gratis varken är bra eller luktar fräscht. Alltså har jag redan efter en tvätt använt våra egna tvättkuddar som vi i omgångar importerat från Polen respektive Spanien sedan 2010!!! För några veckor sedan tog kuddarna slut. En snabbtitt i den lokala ICA affären visade att de nu även säljs i Sverige, fast inte av samma märke. Överlyckligt köpte jag två förpackningar. Lyckan varade till nästa tvätt, då det visade sig att de nytvättade kläderna helt enkelt inte uppfyllde mina kräsna (=konstiga) krav.

Amazon
I begynnelsen sålde Amazon böcker. Nu säljer företaget precis allt, bland annat mina älskade tvättkuddar. I måndags klickade jag hem en ”lifetime supply” som maken uttryckte det. I torsdags anlände de till det lokala postombudet. Idag kunde jag/vi återigen konstatera att kläderna var rena och luktade gott. Total lycka. Som sagt det krävs inte mycket här inte;-)

Det här är mitt 69:e inlägg till Blogg 100. 69 down, 31 to go.

PS. Tack för att ni frågade igår. Ueren var visserligen inte mera fotogenique efter ”omgången” i ugnen, men den var sagolikt gott. Testa så får ni se - jag menar smaka! DS.

17 kommentarer:

Ama de casa sa...

Haha! Det är du som har hjälpt mig i tvätträsket. :-D

Sen tror jag att jag kan få lite... minuspoäng. Jag har faktiskt ringt till Via direkt... Frågade varför dom hade lagt av me "pillren". Jag har ju en tendens att överdosera... :-)

Mias Mix sa...

Såklart det ska vara Ariel, inget annat är tillräckligt bra! Två maskiner en gång per vecka låter ju helt fantastiskt. Tycker jag tvättar jämt... Men det är väl lite större maskiner än vad man har hemma.

Eva Trillian sa...

Ja, varför inte låta tvätten få den specialbehandling man vill lyxa den med :) När man nu kan!
Tvättlycka är inte att förakta!

Geddfish ♥ sa...

Jag är helt såld på tvättkulor. Men jag har bara VIA att tillgå. Nu är ju jag bara EN person så det går inte åt lika mycket som hos er.
Men, så bekvämt. Jag får ju släpa tvätten till nästa hus.

Olga T sa...

Vilket bra tips att kunna beställa hem tävttmedel! Då slipper man gå till affären också! Skönt!

Steve sa...

Det är en gåva att kunna glädjas åt de små tingen i vardagen.

Carita Liljendahl sa...

Förstår mycket väl att du är glad åt de "tänkande" maskinerna som doserar och väger. Men visst önskar man att tvätten ska dofta gott när den kommer ur maskinen.
När jag bodde i Täby ville jag ha maskin i badrummet och fick också ha det medan maken gick ner till tvättstugan. Han saknade länge sådan i Finland, nu har han en där han bor :-)

Marina sa...

Tvättmaskiner som tänker själv låter fantastiskt! Undrar om någon kan fixa till det så nästa generation tvättmaskiner kan sortera tvätten och hänga den också ;)

Ama de casa sa...

sv: Bläckfisken på bilden var en grissiniring. Laxen var fläsk... Men potatisen hade du rätt på - grattis! :-)

KajsaLisa sa...

Vissa saker är u bra att ha hemma så man slipper bry sig.

Life of Johanna sa...

Härligt att lyckan kunde återvända, nu varar den ett par år ;)

Tyvärr gjorde IFK inte sin plikt utan förlorade, men igår vann de, även om de börja lite sådär och det känns som våra 9meterskyttar behöver gå en kurs i och våga skjuta fast de vet det står en bra målis ivägen. Men det kommer bli en andra startspelare på tisdag. Oh måste kolla om de sänder matchen ( lär väl inte våga kolla ändå, rent för nervöst)

Andra året i Hjo sa...

Amazon säljer tvättmedel - toppen. Det är inte många som läser böcker längre, men tvätta kläder kan man inte sluta med. Är lite avundsjuk på era supernya tvättmaskiner. Amazon och tvättkuddar - underbart.

Life of Johanna sa...

precis rullebör är det skånska ordet för skottkärra! :)

Ja det kommer känns skönt att Erik kan vara Föräldrarledig om jag är sjukskriven, så det skall bli skönt och få operationen gjord.

Guldkryckan sa...

Tvättstugan är ju inte mitt ansvarsområde här..men jag tror frugan är nöjd med tvättmedlet från vår lokala handlare...ska fråga henne sen när hon vaknar från sin middagslur.

Men visst finns det mycket skit att köpa därute...bra att ha koll på sådant.

Nu ska jag rulla ännu flera cigg...har ordnat 90 st åt frugan så hon klarar en vecka bortrest från hemmet.
Får nog ordna en påse med cigg åt mig också så jag klarar mig.

Ha de bäst BP.

Monica sa...

Bäst att hålla sej till det man gillar, tvättade alltid i Surf men det försvann tyvärr.

Unknown sa...

Glad att du är glad
/Kiki

Anonym sa...

Vilket halleluja moment att få se detta blogginlägget! ;D Har saknat de underbara tabletterna sedan vi var i Norge för 2 år sedan. Mailat Ariel och på mina bara knän bett dem att få ut dem till försäljning öven i Sverige... Så nu gjorde jag en snabb google för att de om de kommit ut på den svenska marknaden, och fann ditt blogginlägg. Man ska alltså börja importera sitt tvättmedel... Smidigt.. ;)