lördag 16 maj 2015

På tal om oväntat

Förra söndagen skrev jag ett inlägg om oväntad shopping, bland annat. Idag tänker jag visa er fyra minst lika oväntade ”saker”.

Oväntade öppningar

”Unexpected shopping” - Oväntad shopping som slogan är ju tillräckligt korkad. Nu skryter Täby Centrum även med oväntade öppningar. Suck! Att Lagerhaus öppnade en ny butik i centrum igår var inte ett dugg oväntat, men väldigt välkommen – åtminstone av mig;-)

Oväntat ”tekniskt” problem

När man kommer till jobbet på morgonen och vill justera höjden på det höj- och sänkbara skrivbordet konstaterar man att det inte går. När man trycker på ”ned”-knappen ger den bara ifrån sig ett klagande ljud. Inte ett dugg oväntat med tanke på att operatören (=jag) behöver två minuter på sig att inse vad som är problemet. Suck;-)

Oväntad storlek

Kolla dessa bamse champinjoner! Maken var totalt lyrisk och köpte de största kan kunde hitta. På den förklarande skylten stod det att dessa oväntat stora champinjoner var "specialtillverkade" för grillar. De ramlar alltså inte ner mellan gallret. Smart!

Oväntad parkering

Ägaren till den här VW Passat (märke på bilen) hade glömt att lägga i växeln respektive sätta på handbromsen. Så bilen rullade bakåt och stod parkerad bakom kvinnans VW Golf (märke på bilen). Närkontakt med plåtskador som följd blev det inte mellan dessa två Volkswagen. Den oväntade räddningen för kvinnan som ville köra iväg stod en butiksanställd för som puttade bilen till en parkeringsruta. Riktigt roligt att kolla faktiskt!

Det här är mitt 76:e inlägg till Blogg 100. 76 down, 24 to go.

14 kommentarer:

Steve sa...

Kära nån så körigt ni har det i storstan.

Marina sa...

"specialtillverkade champinjoner"...låter lite mysko om du frågar mig...;)

Susjos sa...

Snällt av den butiksanställda personen att hjälpa till med bilrullning ;-)

Hm, superstora champinjoner...vad är de "uppväxta" på tro? Men gott med svamp!

Svar: Ja Apfelstrudel måste jag prova i Wien! Fast jag är inte så förtjust i bakverk. den där chokladtårtan- Sacher...brrr, tyvärr hoppar jag över den

Guldkryckan sa...

Champinjoner är ju gott...har dock aldrig haft några på grillen...ska prova detta vid tillfälle ;)

På ett litet arbete jag hade...eller sysselsättning som det stod i papperen från arbetsförmedlingen...så hade de strul med en sådan anordning och gav det nya praktikanthelvetet (jag) uppdraget att fixa den...jo tack.
De drog på lunch varvid jag bytte ut anordningen till en annan som jag hittade två kontor bort som stod oanvänt....jag bytte helt enkelt.
Det blev succé...fast när högsta chefen återkom från två veckors semester blev det gnäll och gny...hans nya "anordning" var sönder...stackars han ;)

Ha en fin afton BP.

Geddfish ♥ sa...

Usch för oväntat. Det minner mig om min laptop. Usch.

Köpte och champignoner idag, mums. De åkte med in i en lergryta tillsammans med allehanda andra grönsaker som jag skalade. Inget fusk.

Man kan nog grilla det mesta, men jag har ingen grillmästare längre, ensamvägrar.

Eva Trillian sa...

Det är hos dig det händer :) oväntat, konstigt och överraskande. Det är bra lugnt här - men jag klagar inte :) jag lovar!
Det ser ut som om vi bytt väder nu. Onödigt för mig - bra för dig ;) Njut!

Geddfish ♥ sa...

Förlåt, BP, jag bara gnäller, glömde ju att berömma dina fyndiga bilder! Den där sista - där det händer - var ju suverän!
Ha en skön kväll ;)

Geddfish ♥ sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
KajsaLisa sa...

Har samma problem hemma hos mig, ibland när jag surfar sitter jag vriden med fötterna på skrivbordet så armstödet åker in under. Hittade en kontorsstol på Myrorna med en himla fjong i gaspatronen, så när jag reser mig lyfter hela bordsskivan som inte sitter fast i benen med kaffekoppar och allt. Du kan tänka dig resultatet.
I sista bilden så tycker jag att den affären har verkligen satsat på kundservice.

Ama de casa sa...

Här på Mercadona har dom sorterat champinjonerna i storleksordning och säljer dom var för sig. Anders gillar också dom bautastora :-)

Monica sa...

Shoppingälskare brukar hamna i Lyxfällan på TV 3.
Nej tack till genmanipulerade champinjoner, små och gulliga ska dom vara;-)
Ha det bra i regnet

Anni sa...

Oväntat glad blir man över trista shoppingcentran när det är 8 grader och spöregn ute. Fast jag åkte inte till något sådan ändå idag. Sitter inne och surar istället. Var är värmen?

Unknown sa...

Grillade ni jätte champisen?
Underbart drama att skåda.
/kiki

Åke sa...

Så snällt att dölja reg numret :)