tisdag 2 december 2014

Mitt nya kontor – del 2

Det var verkligen kul att läsa alla era kommentarer till gårdagens inlägg och ännu roligare att merparten gillade mitt nya kontor. Några av er trodde att jag varit med på ett hörn vad gäller designen, men det var jag faktiskt inte. Men som ni kommer att se idag är alla mina favo färger utom lila representerade någonstans på det nya kontoret. Och mossan på väggen i vårt café är äkta vara som jag hoppas kommer att överleva.
Nu fortsätter vi rundturen, okej!?

Receptionsdisken

Det var ju flera av er som ville se min favo möbel i receptionen – disken. En kub i ljus limegrön färg. Den gör sig dock inte rättvisa på bilden, och det är inte diskens fel. Lite varstans på er vandring i lokalen kommer ni även att träffa på olika grupperingar av dessa läckra papperskorgar.

Kopiatorrummet

Här behövs ingen förklaring – säga bara orange:-)

Tången

Nej, det ni ser på bilden är ingen tång. Men mötesrummet heter ”Tången” och har barbapapa fåtöljer. De är bekväma och riktigt sköna att sitta i. Färgkombon där är inte i min smak, men man kan ju inte få allt;-)

Arbetsplatser

Då det är ett flexkontor utan fasta arbetsplatser har alla anställda fått ett personligt skåp som påminner om utrustningen i en gympasal. Skåpen är visserligen stora, men att knöla in dunjackan på kroken till vänster är omöjligt.

Alltså får den hänga med till dagens arbetsplats. Verktygslådan ni ser på bordet ställs in i skåpet innan man går hem och plockas ut på morgonen. Alla arbetsstationer är utrustade med två bildskärmar, höj- och sänkbara bord samt extremt sittvänliga stolar. Utsikten, jämfört med min tidigare arbetsplats är dock väldigt deprimerande än så länge.

Vill man vara ifred eller – gud förbjude – behöver koncentrera sig, kan man göra som kollegan Yvonne och sätta sig i ett eget backup rum – om det finns ett ledigt.

Imorgon ska ni få vila upp er på olika platser på mitt nya kontor – om ni vill alltså!

21 kommentarer:

Anitas Malta sa...

Hoppsan ! Missade del 1 men det har jag tagit igen nu ;-)
Wow !!! Läckra färger helt alá BP. Tror säkerligen att du kommer trivas som fisken i vattnet trots en något begränsad utsikt.

Flexkontor, personligt skåp och sköna stolar... Härligt ! Men två bildskärmar skulle jag nog inte klara av. Tycker det räcker gott och väl med en att stirra på under arbetsdagen ;-)Eva Trillian sa...

Ja, det är ju det där med koncentrationen så ja. Den får man verkligen inte ha problem med om man ska jobba så där :/
Det heter brandgul ;) och jag gillar formerna på "Barba-fåtöljerna" - färgen behöver man ju inte bry sig om ;)

Olga T sa...

Receptionsdisken med tillhörande Bassetts-skräpkorgar är urläckra! Köket blir jag glad av. Men har ni kopieringsmaskinen i köket?
Fåtöljerna a´la Barbapapa är jättemysiga. Gillar färgen på fåtöljerna men inte på golvet tror jag.
Nu kommer det svåra. De där skåpen påminner mig om de skåp vi hade på högstadiet. Det ger mig verkligen inga goá vibbar. Går inte in på det mer nu....men kapprummet var det inte till personalen, utan måste du ha jackan i skåpet?
Så till nästa sak.Arbetsplatsen är ju opersonlig. Behöver du inte fler saker än så när du jobbar? Böcker och pärmar? Eller är jag gammaldags nu? Fast jag hade nog hellre suttit vid fönstret än där Yvonne sitter tror jag. Men det går ju inte att bedöma här på bilderna. Kul att få se en splitter ny arbetsplats! Det är man inte van vid i mitt skrå. Nu skriker det bygget av renoveringsbehov efter 30 års verksamhet. (Bara lite avundsjuk;) )

Guldkryckan sa...

Kollar gärna in resten av din arbetsplats.
Barbapappa ja..herrejösses...kollade på ett avsnitt ur den serien för en tid sedan..var inta alls så bra som jag minns från min barndom.
Faktum är nog att vissa serier från barndomen ska man inte se som vuxen..tiden har sprungit ifrån en del av dessa barnprogram..må de vila i frid ;)

Ser fram mot mer bilder i morgon då..ha en skön afton BP

Rantamor sa...

Nu förstår jag av färgen att receptionen förstår jag att tilltalar dig, snyggt.
Papperskorgarna var ju coola och mycket annorlunda.
Det orange rummet ska det bli köket???
Barbastolarna tyckte jag såg sköna ut, men vilken stor skärm att titta på ??
Kontoret ser då lite kalt ut tycker jag, och var ska du ha din kaffekopp, måste du flytta runt den hela tiden ???

Ja det dör kommer nog att bli bra tror jag. Men jag skulle nog sakna att inte ha ett eget skrivbord och hörna som bara är mitt !!!

Tjingelingen från Rantamor.

Life of Johanna sa...

Så kul, och spännande det lät med byta kontorsbord varje dag, då hinner man inte tröttna... :)

och jag gilla ju verkligen ert kopieringsfärg, helt rätt.. bara en IFK kristianstad logga som fattas, vart skall jag skicka den? ;)

Tack snälla du, jag blev paff när jag såg det höjde hela tiden, och att nästan 900 unika hälsa på igår... galet, men skönt när man lagt ner lite tid på det :)

Susanne sa...

Fina bilder. Vi måste ha Sveriges snyggaste kontor ;) letade desperat efter julgranen som jag och 3 kollegor fullkomligt bombarderat med vita och silvriga grejer. Titta närmare på grejerna i granen ;)

Olga T sa...

SV: Ha ha! Nu ser jag att det inte är köket för diskhon fattas och det står pennor på bänken ;) Läckert i alla fall och nu känns kopieringsmaskinen helt rätt placerad. Tycker också att den snygge mannen där är rätt placerad. Nu undrar jag: Hör headsetet till kopiatorsrummet eller köpte han dem för att matcha köket eller hade en sån tur att det var samma färg? Slutligen så undrar jag om du placerade honom där eller om det är lite "gatufotografering" över bilden?

Jo jag minns att du nämnt att möblerna gick till en av "mina" arbetsplatser i ert närområde. Bra! För det är verkligen undermåligt med både möbler och lokaler för oss och det uppväxande släktet. Dessutom är slitaget stort.

Unknown sa...

Tången bokar jag, urläckra former påminner mig om mina egna "blobb-former".
Snygga papperskorgar!
Nu är jag grymt nyfiken på hur det är att inte ha en fast plats. Hoppas på svar inom en månad eller så.
/Kiki

Geddfish ♥ sa...

Reception, kopiering och tången är helt ok och vackra färger!
Ditt, för tillfället arbetsbord liknar dig i ordning och reda, men den tjejen som koncentrerar sig, med alla sladdar, så ser hon ut att halka av stolen i okoncentration, så...
Nä, det ser la bra ut ;) Finemang!

Steve sa...

Ingen risk att man slumrar till i den mustiga miljön.

Monica sa...

Förstår att färgerna tilltalar dej men hela konceptet får tyvärr tummen ner av mej som har svårt att slå dövörat till.
Men huvudsaken är ju att du trivs;-)
Ha det bra;-)

Ama de casa sa...

Hur häftigt som helst! Jag är alldeles tagen, så det ska bli skönt att få vila upp sig imorgon. Eller kanske redan ikväll... :-)

Marina sa...

I stort sett häftiga färger och läckra möbler, men varför måste det finnas sån där tapet som gör att världen snurrar fortare på fler ställen??

Mias Mix sa...

Wow! Förstår att du trivs med färgen i kopieringsrummet! Receptionsdisken och papperskorgarna är ju helläckra. Fåtöljerna har läcker design men nej, inga snygga färger. De kunde väl ha fortsatt med BP-färger här också :)
Att sitta bland andra och koncentrera sig på sitt eget är inte alltid så lätt, men tror du vänjer dig snart! Lycka till!

cat sa...

Tack för en intressant rundtur. Måste erkänna att flexkontor är min stora mardröm, men det fungerar säkert bra för andra.
Barbapappastolarna såg riktigt läckra ut!

Anki sa...

Kul att få hänga med på din nya arbetsplats... ser ut som du fått vara med och bestämma färgerna här och där :)
Ser fram emot att få se mer!

Susjos sa...

Ojojoj...så läckert! Jag gillade fotöljerna också :-)
Tänk om vi hade lite mer färger på min arbetsplats!!!

llh sa...

Vilken spännande rundvandring på en ny fräsch arbetsplats. Många färg- och formkombinationer blir det. Mycket att gilla.Ställbara bord är toppen för kroppen.

Spanaren sa...

Skrev ett långt svar här i går som tydligen har ramlat bort?!?!
Skrev att jag har jobbat med dubbla tnagentbord, dubbla datorer av olika sort ... det slet hårt på kropp.
Nytt och fräscht även i del 2/kram

Husbilen-Ellen sa...

Fåtöljerna i grupprummet ser inbjudande ut. Kopieringsrummet påminner om mitt 70-tals kök! Elisabeth