måndag 8 december 2014

Helgbilden: ”Luciamarknad”

Under den gångna veckan har jag sett många bilder på juldekorationer och från julmarknader på många bloggar. Då kan jag ju inte vara sämre;-) Nu visade jag ju upp vår minst sagt annorlunda julgran på mitt nya kontor. Vissa av er gillade dekorationerna, andra inte. Helt okej att ha olika uppfattningar och jag är väldigt glad och tacksam över era ärliga kommentarer. Jag menar vi är ju alla olika (som tur är).

Luciamarknad eller julmarknad
Vi åkte faktiskt till Solnahallen i Solna (uppenbarligen) igår för att kolla in Luciamarknaden eller om den hette julmarknad, det har jag glömt. Ovan ser ni ett urval av vad säljarna erbjöd oss besökare. Kan väl också lägga till makens klockrena kommentar:
- Well it’s a Christmas market so they had to take in all that Christmas junk. (Nu är det ju en julmarknad så då fick de väl ta in allt julskräp.)

Som ni ser på bilderna gjorde jag en extra (foto-)runda efter hans kommentar;-)

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Sorry för blogspots idiotiska verifieringar, som nu även gäller för oss som använder den plattformen. Suck! Även Wordpress hade mens - eller om det var klimakteriebesvär - tidigare och vägrade ta emot kommentarer. Dubbelsuck! DS.


27 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Adventsmarknad, julmarknad, Luciamarknad - kärt barn har många namn.
Ska vi dra till med en klyscha till? ;) Ens skräp - en annans skatt!
Orkar inte med bloggportalernas krånglande med oss ... ska de inte vara rädda om oss istället för att skrämma oss?

Husbilen-Ellen sa...

Mycket av innehållet påminner om gångna tider. Ha dé! Elisabeth

Carita sa...

Har ni nån spännande julmarknad i Täby 11-13.12?

Olga T sa...

Oj vad mycket kul grejer. Tändsticksaskarna fastnar jag direkt för. Sen blev jag lite förtjust i BP-killen där bakom Bettysarna :))

Elin Wred sa...

BLOGG UTMANING TILL MUSIKHJÄLPENS INSMALING!
Var med och hjälp till för att stoppa spridningen av HIV och var med på min bloggutmaning!

Margareta sa...

Det känns lite som en loppis med tanke på de leksaker jag ser och alla annan plast. Det kanske är plast barn leker med idag, men hoppas inte det.

Däremot var det ju lite kul med tändsticksaskarna. Brukar besöka någon julmarknad men i år har det inte blivit en, missat eller haft förhinder. Många av "våra" marknader är kvalittiva, inte de som brukar vara i city men för övrigt.

Jag vet inte att jag någongång haft verifieringar på min blogg men jag har ju inte gratisversionen av wordpress och det skiljer nog en del.

Tack för din fina kommentar och jag har ju "överskridit" teman med 1. Det ska vara 365 för att vara klar, men jag har lagt upp 366 - däremot kan jag lägga till några fler om det dyker upp något passande.

Om jag ska vara med nästa år? =) Nej, nej, nej och du får komma hit och slå mig i huvudet om tanken ens skulle föresväva mig. Har en kompis (IRL) som är med och hon tänker även vara det nästa år - har frågat om inte jag också - men fortfarande nej, nej, nej.

Däremot lät det intressant det som du skrev om för "fotonördar" eller lite mer intresserade kanske jag ska skriva. Ska kolla om jag hittar igen det, nu tänker jag inte "tvinga" mig till något tema överhuvudtaget - deltar när jag får lust, har en passande bild. Jag vill fota det jag vill utan för mycket styrning, men är ju ganska bra att tolka enligt eget huvud. =)

Ha det gott och nu blir jag mer ledig, förutom att vi har en del att göra här hemma och jag ska utföra städningen då det är sambo som gör resten - inte mer än rättvist men inte kul.Husbilen-Ellen sa...

Svar på din fråga: Vi surfar med Europasimcard. Tror inte att det går att nyteckna längre, men du kan söka på namnet och se. Det är praktiskt, fungerar i 47 länder. Bara på några fåtal ställen,som det gått för långsamt för att lägga upp bilder på bloggen.

Trist med dessa "inte-robotbevis" nedan. Elisabeth

Rantamor sa...

En julmarknad där dom slänger omkring tomtarna hur som helst...nej vet du va så får det inte gå till juh, tomtarna blir säkert lite loppis-skadade.
Såg massor av sådana trötta förvirrade halvstympade tomtar i lördags när jag var på loppis å köpte mitt tåg, tack förresten för länken, ska se om jag får till ett musikhäfte så tåget får en melodi när det tuffar iväg.
Just nu är det mest skrammel, men det fungerar.

Tyckte nog du skulle ha köpt den där BP gubben, eller var det fel färg...?

Tjingelingen från Rantamor.

Unknown sa...

Betty Boop gillar jag. Skulle inte ha något emot att ha henne som juldrottning.
/Kiki

Steve sa...

Eftersom jag är uppväxt på Shellmack på 50- och 60-talet så fastnade jag för Shellsnäckan. Vad den nu har på en julmarknad att göra. Lite väl plastigt för min smak.

Marina sa...

En Betty Boop under granen, tja varför inte liksom...

Spanaren sa...

Det var inte ett loppis som ni var på ;.) Eller var det kombdination med julmarknad och loppis *retas*
Jag samlar på nyckelringar kommer jag ihåg då jag ser dessa tändsticksaskar. Var säkert en samlare som hade tröttnat och ville sälja ut sina askar.
Ha en bra dag/ kram

Kicki sa...

Julmarknader var bättre förr...eller jag har inte varit på någon på länge! Tråkigt när det ska blandas in typ loppisprylar men gamla tändsticksaskar är kul, tror en av mina syrror hade en stor samling som vi ställde upp på rad och slog omkull - dominoeffekten!

LissenTo sa...

Tändsticksaskarna tycker jag är fina

Herr Nilssons Fru sa...

Betty henne var de längesedan man såg :) julloppis tror jag aldrig de har här i våra krokar, varjefall inget jag hört talas om. Eftersom jag älskar loppisar o håller koll borde jag sett o hört i så fall :)

Men "vanlig" julmarknad var vi på i helgen och köpte massa god närproducerad härlig julmat, prinskorv, syltor o annat gott. Svindyrt men gott i gott o värt varenda spänn.
Kramiz

Anna Christina sa...

Julnostalgi. En del känner man igen.

Och du, en fråga; Gäller ordverifieringen för alla nu, eller?

Monica sa...

HAHA ja a lot of junk man kunde väl satt på Betty Boop en röd klänning i alla fall.
Minimal jul hos oss fattar inte att folk orkar stressa ihjäl sej och skaffa sej ännu mer skulder:-(
Ha en bra dag

Bevisa att du inte är en robot, vilket SKIT provar 2 gånger funkar det inte skiter jag i att kommentera.
Jag har annat att göra än att tyda deras idiotbokstäver;-(

Ama de casa sa...

Haha! Ja, gillar man inte julpryttlar så är det nog dumt att uppsöka en jul- eller luciamarknad :-) Fast det fanns ju annat där också, helt klart :-)

Ja dom där verifieringarna går en verkligen på nerverna. Men att WP var dum, det hann jag aldrig märka. Hade fullt upp med hemmafrusysslor på terrassen igår em. :-)

Ama de casa sa...

sv: Så du trodde inte att jag kunde sy??? Jag har till och med sytt i en ny gylf i ett par byxor till Anders. För hand! (Hatar ju att shoppa kläder... hellre syr jag ;-) )

Jag är dessutom bra på multitasking, om du har en halv minut över kan du kolla här:

https://www.youtube.com/watch?v=KJzcqUkZMOk

:-D

Ama de casa sa...

sv: Ikea är nog snäppet bättre än Rusta, men det har vi ju här. Rusta finns inte i Spanien... Snyft.
;-)

cat sa...

Oj jösses vilka underliga saker som folk försöker sälja. Men kanske finns det en tändsticksasksamlare och ett Betty Boop-fan därute någonstans.
Kul bilder :-)

Geddfish ♥ sa...

Eftersom jag stickar och virkar, så tycker jag första bilden föll mig på läppen.
Sen har jag alltid varit en tändsticksasksamlare, dock inte längre, så det gillar jag, fast kanske inte till jul nödvändigtvis.

Ser att du har verifiering för mig, bah, men det är bara att acceptera. Jag, med min dåliga syn.
Tjingeling.

Hörni sa...

Alla dessa marknader, det är mest bara jobbigt att trängas med folk för att titta på skräp. :)

Stare Ström sa...

Ser att även du var på julmarknad!

Anitas Malta sa...

Här var det mycket att titta på, färgstarkt, juligt och med några stänk av nostalgi !! Någon julmarknad lär det i bli här på ön men nu har jag ju nästan varit på en :-) Tack för det.

Grrr..varför måste de där bokstäverna vara så svåra att tyda. Men det är ju knappast ditt fel.

Life of Johanna sa...

Haha hade varit roligt om solnahallen låg någon helt annanstans än i solna! :)

Ja, men blää det var ju borta ett tag, och det var så skönt.

power wake lät ju tusan ännu bättre, det får det kallas. Fast skippar gärna såna mitt i natten... :)

Nej har inte alls haft tråkigt idag. Skönt och snart skall den orangea tröjan på, kanske sista gången jag får på den..... :)

Mias Mix sa...

Ja det brukar vara en del "skräp" på marknaderna, men tändsticksaskarna tycker jag om :) Verifieringarna tycker jag mindre bra om...