måndag 1 december 2014

Mitt nya kontor – del 1

Nu är ni väl (förhoppningsvis) nyfikna på hur mitt nya kontor ser ut! Klart ni är;-) Därför tänkte jag att vi idag låtsas att ni är besökare som hälsar på. Imorgon och troligen också på onsdag kommer jag att visa er hur självaste arbetsplatserna (och lite annat också) ser ut. Hoppas ni gillar förslaget, säg gärna till annars. Jag vill ju inte tråka ut er.

Först ett stort tack
Innan ni får se bilderna vill jag tacka IT-bästisen Radde, hans medhjälpare Nicole och Rolf samt flyttgeneralen Inger för ett helt fantastiskt helgjobb. Ni skämmer verkligen bort oss! Ett tack även till företaget som välkomnade oss anställda med en lunch- och en blomstercheck. En snygg gest!

Here we go!

Reception

När ni som besökare använder huvudentrén hamnar ni i receptionen, där ni kanske får vänta ett litet tag innan jag plockar upp er. Idag hade ni fått sitta där väldigt länge, då jag gick vilse hela tiden. Då grupperna inte är speciellt ”sittvänliga” hade ni gått runt och beundrat den skitsnygga limefärgade receptionsdisken (som dock blev suddig när jag kollade bilden) samt de fräcka lamporna.

Garderob

Då det är vinter hänger ni av er i den coolaste garderoben man kan tänka sig. Nu är det bara jag som tyckte det. Mina kollegor klagade över yrsel. Det gjorde även målarna som fick sätta upp tapeten.

Café

Under besöket i caféet (eller fikarummet som alla utom jag säger) kan ni kolla in plantorna på väggen medan ni smuttar på en kopp kaffe. Riktigt snyggt – plantorna på väggen alltså.

Lampor

Innan vi kommer till arbetsplatserna som jag visar er imorgon (om ni vill) kommer ni inte att kunna undgå mångfalden av de fräckaste lampkonstellationerna ni någonsin sett. Okej då, här är jag kanske lite partisk för jag bara tokgillar dom.

Toalett

Innan ni tackar för er vill ni kanske göra ett besök på toaletten. Toaletterna är gemensamma för killar och tjejer. Här ber jag er att vara lite aktsam. Jag menar - självklart tvättar ni händerna efter toabesöket och då är de våta - händerna alltså. Pappershanddukarna finns snett bakom er - i behållaren över toasitsen. Så skaka gärna av händerna över handfatet. Att få vattendroppar på det svarta golvet gör kanske inte så mycket, men droppar på toasitsen kan ju av misstag tolkas som något helt annat;-)

25 kommentarer:

Susanne sa...

Jag gillar oxå tapeten i kapprummet, gillar allt utom att vi delar på toaletterna. Idag när jag skulle besöka toaletterna så var ringarna uppfällda på 2 av 3 toaletter, bläääää för det. Hur svårt är det att fälla ner ring och lock?!

Eva Trillian sa...

Så snyggt ni har det! Det kan ju bli riktigt bra :)
Ser fram emot kommande inlägg! Kör på bara!

Guldkryckan sa...

Riktigt snyggt.
Jo...fasta rutiner behövs på en toalett när det gäller tvättning av händerna...helt korrekt.

Spolningen ska dessutom utföras EFTER att man tvättat händerna...fast då vet man ju inte om den som varit "nödig"innan har det förfarandet...lika bra att ha plasthandskar på sig, för säkerhets skull ;)

Ha en skön fortsättning på aftonen BP :)

Olga T sa...

Misstänkte att sofforna som ser ut att vara hämtade från Fred Flinta (och sedan lite moderniserade) inte var sittvänliga. Däremot riktigt cool att titta på!
Tapeten i kapprummet gav mig också yrsel. Plattorna ser ut som min nästa planerade mattelektion ( bråk arbetar vi med nu ). Ja jag menar allvar och jag tänkte faktiskt att man kunde ha uppgiften till att pryda väggarna sedan. Får nog lägga upp resultatet på bloggen. Nu är jag ju så nyfiken av mig så jag ser ju förbi lamporna och förstår att jag då går morgondagen till mötes......vilket jag inte ska göra, men jag har redan en känsla.
Vad gäller toaletten är det någon som inte har tänkt, samtidigt måste jag undra över hur Guldkryckan tänker. Vadå? Ska man spola efter man tvättat händerna? Är det så? Vill man ta i spolknappen då? Fast jag undviker att ta i varken kranen eller dörrhandtaget på toaletten faktiskt...
Ser fram emot del 2 redan!

Life of Johanna sa...

Så fint ni har det. Klart vi vill se resten också :)

Ja får se om jag har mindre ont i veckan så kanske jag kan dammsuga då... :)

Husbilen-Ellen sa...

Snyggt att se på. Hoppas lokalerna är lika arbetsvänliga! Elisabeth

Life of Johanna sa...

haha du får ju strecha lite lagom, vill ju inte orsaka några bloggskador.... :(

ja han är för hårig för min smak med haha

Geddfish ♥ sa...

Helt i BP stil, ser jag.
Snyggt och stiligt, förutom kapprummet, det gav mig yrsel, annars är jag inte känslig såå.
Lamporna var häftiga!
Toaletten, ja.
Typiskt. Toapappret och handdukarna brukar inte vara genomtänkta. Här sitter väl toarullen OK, men handdukarna borde vara bredvid handfatet.
Sen undrar jag varför toalocket är uppfällt. Senaste sägs att det sprider ut bakterierna. Inom vården har de locken öppna även under spolning. Jaja.

Ser fram emot nästa visning, kul!

Mitt inlägg var en hyllning till Pumita, helt rätt.

Unknown sa...

Spännande tur, ser redan fram emot morgondagen. Måste säga att växterna(om de nu är äkta eller ej) var grymt inspirerande. Verkligen trädgårdskänsla.
Lukar det lika nytt som det ser ut?
/Kiki

Rantamor sa...

Först så vill jag skriva om din kommentar hos mig ikväll...
=) =)
Du frågade ju när vi kom från Finland om jag inte hade köpt någon muminkalender iår, sparade lite på det för att överraska.
Men det var inte meningen att jag skulle köpa nåon detta år men Rantafar kom med kalendern och sa att det är väl klart att jag skulle ha en i år också.

Men jäsiken vilket kontor du ska flytta till, det må jag säga där har dom haft designer minsann.
Kan förstå att dom sittgrupperna inte var sittvänliga men dom var rackarns snygga.
Kapprummet blundar jag för !!!
Det gröna i cafèet var riktigt snyggt då jag ju gillar det limegröna.
Lamporna var riktigt snygga och där bakom ser jag ju en massa datorer som står å väntar...där ska du säkert sitta !!!

Så till toaletten, nu såg nog jag lite konstigt för jag trodde det var toabås med en låg vägg emellan ...
tänkte att det blir nog lite pinsamt att sitta där å släppa sig och kollegan kliver upp å hälsar...
men så tänkte jag om när jag kollade lite närmare att det nog var en spegel som reflekterade rummet !!!
Puh...vilken tur då !!!
Man får ta pappershanduken under hakan och sen tvätta händerna... =)
=)

Tjingelingen från Rantamor.

TantGlad sa...

Roliga tapeter . Dom gillade jag fast de var gräsliga haha.
Snygg garderob var det åxo.

Ha en fin fortsatt vecka nu.

Hejsvejs!

Susjos sa...

Oj, så häftigt! ser som du har varit med och bestämt en hel del, eller?!

Hoppas jag också om något år eller två, kan dela med mig av bilder på vårt nya sjukhus!!

Susjos sa...

PS. Jag trodde också som rantamor att jösses vilka låga väggar på toaletten, kan man sitta och prata med grannen, haha! sen såg jag att det var en spegel! DS.

Marina sa...

Tack för att du hämtade mig så jag fick följa med, fast jag hoppas att det är ok att jag blundar nästa gång vi passerar garderoben!? (Jag förstår de stackars målarna som satte upp den tapeten, skulle inte vilja byta med dem!)

Herr Nilssons Fru sa...

Who - modernt o stil så de förslår. En redigt läcker arbetsplats. Toan påminner mig om att vi måste fixa till vår här hemma lite :)
Antar , gissar , ja är ganska säker på att du och arbetskamraterna kommer trivas där.
Kramiz

Monica sa...

Inget för mej, ser ut som om den som sitter bredvid kan resa sej och kolla in mej när jag sitter på muggen är det så tro.
Ha en bra dag;-)

Steve sa...

En nyskapande arbetsplats må jag säga. Ett antal synnerligen fräcka detaljer. Pappershanddukarnas placering på toa dock synnerligen osmart. Även i de mest kreativa miljöer måste det praktiska ibland få råda.

Spanaren sa...

Snyggt och ovanligt! Måste kännas kul att komma hit ;.)
/jran

Ama de casa sa...

Gud vad läckert! Utom garderobstapeten... Jag blev också lite yrslig.

Men den där pappersbehållaren på toa? Hur tänkte dom där?

Ser fram emot att få se arbetsplatserna!
:-)

cat sa...

Hm jag är inte förtjust i möbler som är mer design än funktion, så era osittvänliga receptionssoffor skulle jag nog surna till på. Håller med om yrseln vad gäller garderobstapeten, men gillar växterna på väggen.
Jobbar också i ett hus där toaletterna är unisex och har upptäckt att någon där har den dåliga smaken att inte spola efter sig. ÄCKLIGT! Hoppas att ingen sådan döljer sig i ert gäng.
Ser fram emot fler bilder på temat :-)

Ama de casa sa...

Grattis, förresten! Jag ser att du har nästan-namnsdag idag :-)

Mias Mix sa...

Såklart vi vill se!!! Jättekul! Receptionens limegröna disk måste du visa en annan gång. Ni har ju hur snyggt som helst förutom tapeten i kapprummet, där håller jag med dina kollegor. Blir ju yr bara av att titta på bilden :)

Andra året i Hjo sa...

Toppenbetyg för allt - utom tapeterna. Annars ursnyggt!

Hörni sa...

Riktigt fint ni har fått det! :)
Men yrseltapeten är jobbig. Jag får migränkänning bara av att titta på bilden!

Anki sa...

Wow... snyggt och trevligt på alla sätt... utom tapeten! På 60- talet byggdes ett nytt Konsumvaruhus i Norrköping... där hade golven sådant mönster (minns inte om det var mattor, men jag tror det) Vägrade att handla där sedan. Tur att det är borta nu...