lördag 27 september 2014

Väckt av en världsnyhet
Klart den där "klumpen" som sögs ur avloppet måste dokumenteras i bästa bloggarstil, vilket jag tackar för... från första parkett;-)

Som de flesta av er vet är jag extremt mån om min (skönhets-)sömn under helgerna. När jag öppnade gluggorna idag klockan – nej, strunt i det -, hörde jag ett fruktansvärt dån från innergården. Efter att ha vaknat med hjälp av min flytande frukost i form av en Nespresso och ett glas Brämhults checkade jag ut oljudet från en solvarm balkong. Vad jag såg ser ni på bilderna. WOW säger jag bara:-)

En vecka gammal
Den här slamsugningsbilen är den första av sitt slag i världen – en specialbyggd MAN TGS 26.440 för nätta 4,5 miljoner kronor. Den är bara en vecka gammal. Vad gör den då? Jo, efter stambytet som tog totalt två år för hela längan där jag bor, har alla omkringflygande partiklar av betong, gips och dam bildat stora stenhårda klumpar i avloppsbrunnarna, vilka korkas igen såklart.

13 500 liter
Detta monster spolar rent avloppsbrunnarna på innergården – en i taget. Bilen har en förskjutbar innervägg i tanken. Väggen styrs med en liten gul fjärrkontroll som sitter i byxlinningen. Tanken rymmer totalt 13 500 liter av både rent vatten och slam. Tankens innanmäte anpassas med hjälp av fjärrkontrollen efter mängden slam som sugs ur brunnarna.

Monstret ägs av tre killar
Bilen är specialbyggd och -målad i Tyskland. GG Högtryckstjänst och Rörinspektion investerade i monstret som drivs av biodiesel och är den enda bilen i världen med denna kapacitet. Miljöanpassad är den också såklart. Färgen då? Uppifrån balkongen tyckte jag att den såg ut som…, ja ni förstår. Maken tyckte den var vackert bronsfärgad. Killarna tyckte att den var kopparfärgad. Spelar roll – vilket häftigt monster:-)

PS. Om ni undrar om jag har googlat all info som ni troligen inte ens är intresserade av, så kan jag säga att jag inte gjorde det. Jag intervjuade killarna i stället – ett roligt sätt att vakna på, för mig i alla fall. DS.20 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Duktigt, BP, suveränt! Jag är verkligen impad av alla färska bilder och kunskaper!
Originellt! Wow. Du står högt i klass ;)

Ama de casa sa...

Wow! Vilken härlig dokumentation av denna världsnyhet! :-)

sv: Klart vi tog Mustangen! Det var en uppgradering till en cab som vi tackade nej till. Det har blåst tillräckligt runt våra skallar. Dessutom är Anders lite för lång för att det ska vara trevligt att åka nedcabbat. Din make har säkert samma "problem". :-)

Eva Trillian sa...

Slambilar - aldrig trodde jag väl att jag skulle få se en jag skulle kalla snygg ;) Så tack för det!
Och färgen? Kalla den vad de vill, jag kallar den läcker ;)

Life of Johanna sa...

Haha och detta var de tvugna och göra en lördag morgon? ;) Men bra du fick bilder och lite intervjuer :P Sann blogganda!

Klart Kristianstad arena skall vara med på ett sådan tema :)

Olga T sa...

Vad kul! Och vad glada de säkert blev över att bli intervjuade. tycker maskinen är snygg. Speciellt färgen, vilken den nu är...;)

Pumita sa...

Hahaha, du är bra rolig! Klart du intervjuade killarna. ;) Så kul med alla dessa inlägg från din balkong i Täby! Det är som de där engelska filmerna (Ken Loach bl.a. Maken din har säkert koll på dem) som man kallar för diskbänksrealism. Detta är balkongrealism a la BP! ;)

Carita sa...

Kan man säga då att det här företaget gör pengar på nåt som andra misslyckats med eller missförstod jag allt.
Måste höra med mina vänner som bor där i samma trakt om de sett o hört bilen.

Steve sa...

Det var ett synnerligen välputsat "monster" du väcktes av. Ett både udda och härligt blogginlägg blev det av den störda skönhetssömnen.

Della sa...

Rejäl grej det där. Killarna är säkert mycket stolta över den.

Life of Johanna sa...

Finns ganska stor risk att jag kommer bli asocial, Att jobba 100% är fullt tillräckligt, sen är jag slut som artist. Men helgerna orkar jag träffa folk på. Men nu har det varit två veckor med övertid, och jag får inte den vila jag behöver, jag behöver ännu mer nu än i vanliga fall. och kroppen behöver mer tid för återhämtning. Och då blir helgerna lidande.

Anni sa...

Jag som trodde att det var en råtta ...

Väljer att kalla färgen brons, så slipper den ärga.

Anonym sa...

Jag tycker att du ska fortsätta med detta fältarbete. Fram med sanningen nu. Vad var klockan?
Ha en fin söndag.

Guldkryckan sa...

Om man inte frågar får man ju inget veta ;)
Jo..det samlas en hel del i våra avlopp..ta allt matfett som de flesta bara spolar ner i avloppet, det blir en hel del på 47 år tex som vårat hus existerat här på bergshelvetet.

Synd på din skönhetssömn där...den är bra att ha när man kommer upp i min ålder...mycket sådant behöver jag och jag tror faktiskt det hjälper...eller så har jag glömt putsa hallspegeln..vet inte så noga ;)

Ha en skön eftermiddag BP :)

Monica sa...

På bild ett ser den ut som ett riktigt konstverk;-)
Skönhetssömn vad är det och funkar den;-)

Unknown sa...

Läckert inlägg såhär uppifrån, maskinen ser underbar ut, schysst att göra en vacker slamsugningsmaskin. Tyskarna kan sin sak.
/Kiki

Anders W sa...

Kanon! Imponerande. Måste bli ett reportage i vår tidning!

Stare Ström sa...

Och med den kunskapen kan du hoppa in som vikarie när som helst!

Herr Nilssons Fru sa...

De ja, inte dåligt att vakna till en världsetta :) att de bara får ihop all teknik - man blir impad värre.
Den var ju redigt snygg.
Hur dax steg du upp....sov du bort halva dagen :) här hade vi barn i huset som väckte upp alla oss andra runt halv 8. De e lagom.
Kramiz

Susjos sa...

´Ja, vad var klockan när du vaknade? Sover du lika länge som mej tro? Hihi!!!

Vilken häftig bil!!! Å du googlade inte,utan intervjuade dem!!! Va härligt!!!!

Marit Johansson sa...

Solvarm balkong och kille i t-shirt.. bor vi ens i samma land?