torsdag 11 september 2014

2014-års valkampanjer med Photoshop

Det är mycket pengar de olika partierna lägger på årets valkampanjer. Socialdemokraterna och – lite otippat - Centern leder spenderarligan med 70 miljoner tätt följd av Moderaterna med 65 miljoner kronor. Folkpartiet satsar ”blygsamma” 30 miljoner. Oavsett budget så använder sig alla partier av reklambyråer med experter i Photoshop.

Folkpartiet – Jan Björklund

Björklund förekommer i två affischutföranden – en med glugg och en utan. Ni vet gluggen mellan tänderna som jag tycker är så charmig. Man kunde ha photoshoppat bort den – gluggen alltså, men ADn på reklambyrån bad honom nog att ”knipa käft” i stället. På så sätt har väljarna en viss valmöjlighet;-) Å speglingarna kunde man ju nästan ha åstadkommit i Photoshop.

Centern – Anni Lööf

Som KajsaLisa påpekade i en kommentar har Annie Lööf ett väldigt slät och rent ansikte. Japp, det är ju sådant Photoshop är till för. Personligen tycker jag att man kunde ha gjort henne lite mera solbränd – jag menar vi har ju faktiskt haft världens soligaste sommar. Men det kunde ju reklambyrån inte veta tidigare i år när korten togs. Den mera färgstarka nedre delen av hennes ansikte har här åstadkommits med hjälp skuggan från Roslagsbanans vagn.

Stockholms stad

Lotta Edholm är skolborgarråd och gruppledare för Folkpartiet i Stockholm. Hon har också stylats och photoshoppats såklart. Men reklambyrån kunde ju inte ana att de stora affischerna skulle sitta på låga staket. Å då får man den här icke önskvärda Photoshopeffekten som ligger under ”Filter” och ”Förvrängning”;-)

20 kommentarer:

Husbilen-Ellen sa...

Dagens fniss! Elisabeth

Herr Nilssons Fru sa...

Fy tusan vad pengar som bara går upp i skräp, för de är ju vad de är, rent skräp efter söndag. Har alltid undrat om det egentligen är någon som påverkar av alla dessa bilder.
Fotoprogram är kul men också lite farliga de klarar ju mycket :)
Kramiz

Eva Trillian sa...

*asgarv* Sista bilden ... det ser ut som en politiker utan ryggrad ... eller benstomme överhuvudtaget. Men vänta ... borde inte alla politiker se ut så då? ;)
Nej, ok ... det var kanske elakt .. men det kommer sig av att jag är SÅ trött på deras "yappande". Hur kan man snacka så mycket utan att säga något? Går de i speciell skola för det? Det är väl skolor vi kan stänga ned i så fall? DÅ får ju andra skolor mer pengar ... kanske, och DET är ju bra!

LissenTo sa...

Men åh så otroligt mycket reklampengar, undrar om bilderna avgör valet, hmm

Olga T sa...

Lovely inlägg!!

KajsaLisa sa...

Kryssa för den kandidat som har lenaste babyhuden ungefär. Kul iakttagelse i sista bilden :)

Ama de casa sa...

Haha! Annie har nog inte hunnit vara ute i solen, och personligen tycker jag att tandgluggar är bland det finaste som finns!

Fast jag röstade inte efter utseende, då när det begav sig för ganska länge sen...
:-)

Steve sa...

Sådan är oxå politiken ibland. Inte riktigt i takt med vardagens verklighet.

Anki sa...

Ja, tänk vad man kan göra i PS :)
Snacka om slöseri... är såå trött på alla affischer.

Geddfish ♥ sa...

Jag blir faktiskt sur över alla egotrippade ansikten som dyker upp överallt och kletar sig i datorn, inte bara de stora på byn! Men det är väl snart över nu.

Monica sa...

Rödtoppar blir sällan bruna;-)
HAHA sista bilden är så läcker man luras att tro att hon har mycket under pannbenet;-)
Ha en skön dag

cat sa...

Ha ha! Vilken rolig affisch. Rösta på The Big Head!
Personligen så skiter jag i alla valaffischer. Det är inte genom dem jag väljer hur jag ska lägga min röst. Tycker att de är fula och meningslösa och sitter uppe alldeles för länge efter att valet är över.
Ha en härlig helg!

Guldkryckan sa...

Jo, minns ju när man själv var ute och satte upp valaffischer i sin ungdom..det var inte av samma kvalitet som idag om man säger så, det var mer på samma nivå som kommunisterna här i stan kör med..klistrade pappersbitar på stenväggar mm...ja usch vad detta kostar..men kul att du kan göra något av det iallafall.

På måndag ska allt börja plockas bort, och det får väl kommunerna själva stå för genom "park och natur"...med andra ord får jag vara med och betala för det...eller har de politiska partierna ett konto för även det ?

Ha en skön Fredag BP

Unknown sa...

Jag måste säga att dessa bilder leder ligan av finurlig återgivning. Jag fullkomligt njuter av hur du lyckats få fram dessa förvrängningar utan moderna hjälpmedel.
Så bra BP!
/kiki

Susjos sa...

Hihi..."förvrängning" av stackars Lotta, undrar om hon har sett det? Underbart inlägg BP!!!

Life of Johanna sa...

Haha underbart inlägg!

Ja, det är kanske inte så lätt och hitta mig bland allt folk :) Men kan tipsa om att jag sitter bakom ett av målen nästan, vid södra kurvan där de står, så kan du spana bättre nästa gång :)

Life of Johanna sa...

Haha ja den kommer verkligen födas med ifk kläder *s*

Tack så mycket, det är spännande ( iaf nu när man mår bra :) Det var inte riktigt planerat men så kan det bli ibland, men vi är glada och ser fram emot och bli föräldrar :)

Första året i Hjo sa...

Skulle inte vilja vara politiker i dessa tider. Tror det är vida spritt att de bara pratar och lovar och inget blir gjort. Sedan kan man ju inte älska alla så klart. I demokratiska stater blir det så här - annars blir det inget alls.

LissenTo sa...

Önskar dej en fin helg Beate och hoppas att solen lyser på dej också.

Spännande med valet...............

Åke sa...

Jag tycker i alla fall att Annie Lööf är Sveriges snyggaste partiledaren utav alla valaffischer :)