torsdag 25 september 2014

Lite uppmuntran i regnet


Alltså om det ser ut som på bilden ovan och det samtidigt är löning så finns det ju bara ett sätt att kommer över höstdepressionen – tröstshoppa. Kan väl säga att jag hittade två godbitar idag:

Fodral

Om man åker kommunalt i Stockholm har man för det mesta ett s.k. Accesskort. SL (Stockholms Lokaltrafik) ger generöst nog även bort röda fodral till kortet. Har man använt det ett antal år är det ingen rolig syn längre. Det har jag ändrat på. Kolla! Köpte även ett fodral till maken, fast det är mycket tråkigare. Fodral med olika motiv finns att köpa hos Akademibokhandeln.

Glöd

Designtorget är en fantastisk inspirationskälla. Går ofta dit och kommer nästan alltid hem med något. Idag blev det den här läckra glödlampan i betong. Lampan sitter fast på en liten metallplatta med en magnet. Den heter ”Glöd” och designern är Katarina Vallbo. Måste dock medge att jag genast modifierade glödlampan. Hålet i toppen är egentligen avsett för ett levande ljus. Då vi är LEDade i vårt hushåll fyllde jag hålet med något riktigt kultigt – en datamuskula. Ganska coolt tycker jag.17 kommentarer:

Anitas Malta sa...

Läckert fodral även för den som inte gillar bollar ! Blir ju självklart väldigt nyfiken på din makes fodral ;-)

En glödlampa i betong !!! Haha.. och jag som fått maken att springa upp och ner på stegen och byta lampor här hemma idag. Han skulle bara veta att det finns tyngre saker.

Smart och helt klart kultigt att fylla hålet med muskulan !!

Geddfish ♥ sa...

Jag har allt ett eget fodral på mitt Västtrafikkort, åker ju reguljärt ibland. Först hade jag ett illgrönt kamouflage, sen köpte jag ett med soligt och somrigt motiv. Man ska bli glad!
Sicken glödlampa! Jaja, fantasi har du!

Husbilen-Ellen sa...

Fyndiga du!!

Susjos sa...

Finns det fodral till SL blåa access kort? Som du förstår så åker jag inte kollektivt varje dag. Däremot har vi införskaffat två blåa kort var, den ena med tre zoner- vilket vi ju mest använder. Men ibland är man redan i stan och ska åka vidare i stan, då är det synd att betala för tre zoner, så då har vi ett två zons kort!(jo,jag vet, man kan ändra från tre zoner till två zoner tillfälligt) Det enda nu är ju att man alltid glömmer hur mycket pengar man har på dessa kort!

Eva Trillian sa...

Men, att välja bort levande ljus? När hösten kryper inpå och vill att vi ska mysa till det så vi klarar vintern? Är det smart? ;) Coolt- absolut ... men smart? ;) Mysa bör man, annars dör man - som det gamla ordspråket nästan säger!
Sv: Idag är det bokmässa! Jag ligger i startgroparna!

Herr Nilssons Fru sa...

Jo att du älskar de fodralet de kan jag räkna ut:) jag har skrotat alla fodral utom de till mobilen, den agerar idag ALLT. fast några busskort el dyligt har jag inte, finns inte än bussar här :) här funkar de bara med tankkort o de får man använda någon annanstans de med, 1,5 mil till närmaste mack :)

Glödlampan var häftig. Kul när man finner små detaljer att smycka någon hylla där hemma med. Snyggt.
Kramiz

Beppan sa...

Förstår att det där fodralet fick följa med dig hem!
Och den där lampan är ju riktigt läcker. Rejäl sak. Inga glödtrådar som tar slut där inte. Designtorget brukar jag alltid besöka när jag har chansen.

Marit Johansson sa...

:) så kreativ du är.. det där hade jag aldrig kommit på. Tänkte när jag såg bilden att det ser ut som en finne på glödlampan!
Har nu gjort iordning en av badbilderna och ska beställa ett nytt visakort.. det kommer nog bli superbra :)

Anonym sa...

Tufft fodral. Helt i min stil. Här behövs inte tröstshoppa. Solen lyser så vackert.

Marina sa...

Jag kan bara hålla med - disigntorget är en fantastisk affär! Där lyckas jag alltid tillbringa lite extra tid vid mina Stockholmsbesök.

Monica sa...

HAHA en riktig konstförfalskare med andra ord;-)
Ja lite uppmuntran är ju inte helt fel, idag rök nya laminatgolvet i hallen ingen höjdare vilket oväsen dom för;-(
Ha en skön fredagkväll

cat sa...

Efter fyra timmar på bokmässan var jag en svettig och helt utmattad liten varelse. Det är nog lite mässbilder som blir tema nästa vecka ja :-)
Skönjer ett tema hos dig, svartvitt/gråskala.
Intressant att lägga en muskula i ljushållaren.
Haren är oskygg och jag har en långzoomskamera :-)

KajsaLisa sa...

Det kändes lite religiöst i första bilden, men vad går upp mot en riktig tröstshopping :)

Hörni sa...

Tröstshopping är aldrig fel. Snyggt fodral, och glödlampan är superfin! Jag hade nog satt ett ljus i den, det är mysigt. :)

Life of Johanna sa...

Tröstshopping är aldrig fel. Det skulle jag med behöva, mitt problem är att jag inte orkar! :( Fint fodral till sl kortet, inte så förvånad av ditt val av motiv :P och lampan var läcker, måste se om jag passerar desgintorget när jag är isthlm och köpa ett själv. Tror de har på centralen, de hade i maj iaf, och vi bor nära centralen :)

Ja, ifk vann stort som det sig bör, h43 är inte mkt och hänga i julgranen :)

Jag förstår precis vad du menar, och jag tänker inte försöka graviditeten på något vis, när det är bar då skriver jag det och dagar som dessa då allt känns apa, så skriver jag det. Att gravid är inte dans på rosor :) Tyvärr haha! :)

Ama de casa sa...

Fina fynd! Jag går också till designtorget när jag har chansen. Dom har ofta väldigt tjusiga wettexar. Men det är ju av den där fin-modellen, och såna köper jag inte själv. Men titta kan man ju alltid :-)

Olga T sa...

Jag är en stor fan av designtorget. Lampan är ju hur läcker som helst och vad kul att du satte din egen touch på den.