lördag 4 februari 2012

4U2: ”Figurer/former”. Shannara’s SaturdayMix: ”Längtan”

4U2 vill se figurer eller former idag, Shannara längtar. Ja tänk hur fort man kan inspireras till ”stordåd” när man kikar in här – till exempel.
Ni som har följt min blogg länge kommer säker ihåg mina betonghäckar som jag släpade hem från Nordbygg mässan för ett par år sedan. Formerna följde ju med, så igår kväll tänkte jag att jag lika gärna kunde göra isskulpturer av häckarna.

Färg och form
Formerna var ju givna, men vilken färg skulle dom ha? Ingen alls, då vi inte har vattenfärg hemma. Men som tur är har jag en uppfinningsrik och smart make som kom med det superba förslaget:

- Why don’t you just hot them up a bit then.

Ja om ni inte är så förtjusta i sötsaker men gillar ”salt” som jag, så kan jag berätta att den kvinnliga häcken smakar chilli, den manliga paëllakrydda och gurkmeja. Visst vill man slicka på dom;-)

Längtan
Nu längtar jag till Nordbygg mässan i mars, fler häckar på G om man säger så. Men redan nästa vecka ska jag njuta av Northern Light och Furniture Fair på Stockholmsmässan i Älvsjö. Mums!

Fler figurer och former hittar ni här.
Fler bidrag till ”Längtan” hittar ni här.

PS. Självklart tog jag ner häckarna från balkongräcket efter fotograferingen. Jag menar vem vill få en häck i huvudet;-) Nu står dom här.DS

28 kommentarer:

cat sa...

Tack för den roliga tolkningen :)

Monica sa...

Nä inte slicka med dom smakerna, men lite apelsin/mango skulle jag inte tacka nej till;-)
Men snygga var dom dina alster.

Melodifestivalen du skojar med mej tror nog att dom som mej hellre äter en burk mask än ser spektaklet. Inte ens Herr Flink lockar;-)))

Olga T sa...

Men de är ju urläckra!! Ser ut som isskulpturer. Hur gjorde du? Satte du kryddor på dem och hystade in dem i ugnen?

Olga T sa...

Nu när jag läser igen så ser jag ju att det är isskulpturer.....jag missuppfattade nog det hela. Hotta upp dem betydde något annat. Men då kommer nästa fråga: Hur fick du till isskulpturerna?

Ama de casa sa...

Snygga häckar! :-)

Pysselfarmor sa...

meeeeeeeen så snyggt! Väldigt speciella figurer också ;-))
karamellfärg kan du ta nästa gång....
ha en härligt underbar myslördagkväll!

Olga T sa...

Tack! Nu förstår jag! Vad kul. Gör en hel familj. De är ju supercoola! Hon fick ännu bättre former i is. Liljevalchs nästa!!

Jess sa...

Så fina de är! Visst vill man slicka på dem! :)
Vad roligt att man fick formarna med, de där är ju hur fina som helst som dekoration!

SoF sa...

Otroligt snygga gula häckar! :)

Bra jobbat B.

Brrr-iga hälsningar!

Marit Johansson sa...

Det blev ju riktigt snygga
isskulpturer, bra tolkning!

Kicki sa...

Först fattade jag inte,,,fick läsa och titta flera gånger...formerna följde med, ahaa!!! De blev ju superläckra, så kreativt! Waow säger jag bara!

Anna sa...

Häftiga isskulpturer, bra gjort!!
Kunde ha fotat mig själv för de är ju en del former :)
Ha en bra lördag!

Pumita sa...

Nej, ingen häck i mitt huvud, tack! Hur läckra de än är... och det är de! Fast slicka häck, nej jag tror inte det, haha. Du får ställa dem i frysen så de inte smälter. Eller du kanske vill göra nya med myntablad på rätta stället. ;)

Anonym sa...

Hahaha - vilken underbar idé! Och så väl genomförd; bilden är hur skön som helst! :)

Jane sa...

Wow, garanterat de smakrikaste häckarna i stan :)) Urläckra!

Bildgatan sa...

Hahaha, jag hade rätt i mina aningar i går även om jag inte kunde gissa mig till motivet. Kul att jag inspirerade genom allt skrivande om temperaturläget hos oss (och er)och tack för länken.

Gud så läcker dina häckar är och vad bra att du har en uppfinningsrik make. Blev så coola och skulle jag ha sådana snygga häcker på min balkong ville jag nog inte att temperaturen skulle gå över noll än på ett tag. =) Och det lär det nog inte göra. Yngsta sonen sa när han var förbi i kväll att det skulle bli -27 i Stockholm till veckan. Vet inte var han hört eller sett det men han verkade lite skadeglad. Det är inte jag om det vore så, önskar ingen den temperaturen. Idag började det på morgonen med -34,5 och har väl sedan varit nere under -30 men såg att natten skulle sjunka till -37. Kan man överleva då?

Att jag sedan håller på att bli sjuk, trots att jag är inomhus visar ju att jag inte är skapt för detta.

När jag tittar på din balkong så tycker jag att det ser varmt och gott ut där, trots häckarna.

Nu måste nog jag också gå och göra något isigt ... men inte har jag några vackra häckar att tillgå, vet en sak som jag har från den tiden när jag bakade och pojkarna var små.

Fortsatt trevlig lördagkväll.

Barnens Hjältar sa...

Vad häftigt :-)
Tack!! Jag blev väldigt glad av dina ord. Värmer gott det. Nu skall jag dra med mig alla ungar ut och åka pulka mitt i natta. ha det fint!

Freja sa...

Hahaha, vilken bra idé för att färglägga dem! Nja, är de så goda att slicka på ändå? Bara chili, utan nått annat känns lite väl starkt....

Sister Moonshine sa...

Snygga former och häckar. Tänk att det kan vara så olika där ute i världen, uppfattningen om hur stor en häck ska vara. Stor eller kanske stooor. Gillar att dina liknade isglass.

Hörni sa...

Åh, vad fina! Hur har du gjort dem? Tänk vad bra att det blev minusgrader ändå. ;)

Ezter sa...

Vad roligt det blev :)

4U2 sa...

Finurligt och väldigt tilltalande, ja, färgen och så ... ;)

Lennart sa...

Jag gillar de gula häckarna, härliga former där.

Anonym sa...

För första gången i livet känner jag att jag saknar en betonghäck eller två.

Anni sa...

Antar att du inte har karamellfärg hemma heller? Det har jag använt till mina i övrigt högst traditionella islyktor ...

♫ Avundsjuk, jag blir så avundsjuk ... ♫

llhertz sa...

Och hur bra blev inte det här? Du har ju lyckats formförstärka de redan läckra betonghäckarna! Is och krydda, form och figur men hur du gjorde fattar jag inte. Skit samma coooolt är det.

Anonym sa...

Hahaha, vilken TUR att du dels inte hade någon vattenfärg hemma (fast tänk vad snyggt det vore i mörkt lila...)och vilken tur att du har en så oppfinningsrikt make som gillar att "hotta upp" sakerna lite, hehe...
Vad är det för material i formarna? kan man ha livsmedel i dem? jag fick ju en strålande idé, tycker jag själv åtminstone, du vet i Norge är vi förtjusta i "jello", inget barnkalas utan det, gärna med fruktsallad i och vaniljsås till. Tänk dig två rumpor på ett serveringsfat, den ena kan ju få smaka hallon och den andra krusbär? Eller så gör man "lager på lager", eller så...
NÄ, sluta, jag tål inte den här typen av inlägg känner jag, jag vill ju göra själv, uääääää....

Annemor sa...

Det var noen andre "baksider" enn man er vant til, flotte.
God kveld.