onsdag 16 februari 2011

Nollåtta med noll koll

Vi nollåttor skryter ju ofta – och gärna. Okej kanske inte ni därute i cybervärlden som råkar bo i huvudstaden men jag är stolt över att bo i stor-Stockholm och det talar jag gärna om för alla som vill lyssna. Ja även för dom som inte är intresserade;-) Jag kan dock inte rekommendera en nollåtta att skryta om snö för en norrlänning, det går inget bra, inget bra alls:

Snö
När man sitter på bussen, kommenterar bloggar och skryter med att det minsann finns mera snö i Stockholm än i Luleå så får man räkna med att man blir motbevisad inom loppet av bara några minuter. Margareta skickade omedelbart den här länken. Tur att jag inte skröt om kylan (också), men fyra minusgrader och isvindar kan ju inte mäta sig med Luleås 30 minusgrader. Det förstår till och med jag.
Bilden jag lägger upp är tagen imorse med Margaretas bevisföring i färskt minne. Nollåttor måste bara få sista ordet som ni märker;-) Så här såg det ut i Vasastan. Snöberget låg mitt på gatan och var cirka fyra meter högt.

Lunch
Då jag för en gångs skull inte hade lunchsällskap fick jag ta mig själv i handen och äta ensamt. Framför mitt mentala öga såg jag en knaprig raggmunk med stekt fläsk framför mig. Som alla vet serveras munkar endast på tisdagar. Synd, men lite svinn får man bjuda på om man har noll koll!

Plantfood
Till sist vill jag bara skryta (lite till) om rockiga kollegan J som inte är infödd nollåtta utan kommer ursprungligen från Gävle. Han spelar bland annat gitarr i bandet "Plantfood" och målade den här tavlan. Eller rättare sagt det ni ser på bilden är locket på hans "verktygslåda" som innehåller två Electroharmonix Deluxe Memory Boys. Coolt va:-)

20 kommentarer:

Simon sa...

Oj har dom 30 minus i Luleå, det e ju sjukt kallt..
Häftig snö bild och fin målning.

Pysselfarmor sa...

Ha ha du e' rolig du...men hur tror du att det går för mig då i dessa sammanhang - känner mig aldrig bekväm i dessa diskussioner.
Jag menar jag är född och uppvuxen i Lapplands fjällvärld och har gården där kvar (ja två då egentligen) hur som vill jag säga att jag har mycket mycket hjärta där. MEN så har jag bott här i Stockholm sedan 1968 - gillar verkligen alltihop här också. Vem ska jag hålla på?!?!?! Det är i sådana sammanhang jag suckar djupt... ;-)

Jane sa...

Ja, med den lilla snöhögen ;) kan du få en känsla av hur det är att bo i Norrland ... minst tio gånger värre än i Stockholm!
Så synd att du inte fick dina raggmunkar, det som är så gott. Minns när vi serverade det hemma och mellangrabben, som älskade pannkaka, grät floder ... det smakade ju inte som vanligt. Han trodde att det var lite mindre pannkakor bara. Jag tror inte han äter det än fast han nu är 26 :)

Förresten - kan man va´annat än rockig om man kommer från Gävle? ;)

LissenTo sa...

Ja nuförtiden kan det googlas snabbt efter exakta svar. Men så modern som Margaretha har inte jag blivit.

Är nog n ä s t a n,lika kallt i Sth.

Lyssnade på musiken, var helt okey.

Frun är alltid välkommen.
Visst är det roligt med uppmärksamhet, den här var oväntad.

Må så gott.// Kram Lissen

Bildgatan sa...

Okej, jag ger mig. =) Jag måste ut om jag ska fota några sådana snöhögar. Vi hade en utanför efter att vår duktiga traktorchaufför skottat i hop ett riktigt berg på tomten. Men självklart fick jag inte behålla den för senare fotografering eftersom en tant i huset klagade att den skymde. Okej hade jag även sagt om det var en vacker utsikt den skymde. Men ... den skymde Jehovas vittnen och deras parkering samt delar av carporten, för henne. =) En utsikt som jag förstår att hon sitter och njuter av varje dag. Drömutsikten?

Själv kunde jag fortsätta och studera allt det där eftersom jag är högre upp i skalan än henne. =)

Nog nu om snöhögar, jag lär komma igen.

Läste att ni har 18 dagar kvar till våren och vi har 62, slå det om du kan.

Sedan kan jag också berätta att det är blida just nu, bara -26.

Som alla vet - nu känner jag mig riktigt dum, jag visste inte. Är raggmunkar på tisdagar torsdagens ärtsoppa? Jag har aldrig hört det eller är det något jag missat här på bloggen tidigare?

Tycker att målningen på locket är helcool, sen vet jag inte riktigt vad verktygslådan innehåller, trots att jag klickade på länken. Förstår att det är något musikaliskt, typ en keyboard eller något sådant. I alla fall något där du "gör" musik. Skratta inte ihjäl dig över all min okunskap i detta inlägg för finns det någon som är en total analfabet när det gäller vissa grejer inom instrument osv så räcker jag upp handen nu.

Kul att du fick lite inspiration av mitt inlägg och fortsätt du att "skryta" för jag kommer igen.

Nu är det dags ... hoppas att du får sova bättre nu.

Malla sa...

ja här i Piteå har vi -25 nu ikväll. Lagomt kallt.
Däremot så har jag genom fotografier jämfört snödjupet (hmm, på vår gård) fr i fjol och i år och det var helsikes mkt mer förra året! Jag ska visa en dag.
Jag har hellre -25 är att det snöar varje dag, herregud om du hade läst min blogg förra vintern hade du trott att mitt liv inte hadlade om annat än att skotta snö! :)

Förresten, min dag var inte så illa som den verkade i förra inlägget. Den var jobbig ungefär mellan 15.20-16.40 sen var det lugnt igen :) Stress på jobbet efter några sjukdagar det gör mig inget - jag gillar att ha ett par bollar i luften samtidigt!

Oj vilken lång kommentar!
Kram

Olga T sa...

Va?? Fotar du snö och tävlar om snödjupet? Nu letar vi vårtecken istället!

Per-Anders sa...

För mig är det helt ok om det är mer snö i Stockholm än här i Norrland. Om ni är intresserade kan ni få vår snö också. :)

Susanne sa...

Vi hade iaf mer snö än Luleå innan jul enligt en säker källa på arbetet.
Sv: Det var min flagga I krönte rummet med, jag gav den till henne och bad henne att piffa till deras rum efter vår segermatch ;)

Hörni sa...

Hahaha, ingen idé att skryta för en norrlänning nej. Jag har en vän i Överkalix som skrev på fb igår att de hade -36. Hon skulle stanna inne hela dagen, men hon är inte infödd norrläning..:)

Snygg målning som din rockerkollega gjort! Hoppas du mår okej. Kram!

cat sa...

Det var väl tur att du fick sista ordet till sist ;)

anne sa...

Jamen, inte kan Luleå slå den där snödrivan heller!?!?!?

Sv. Nixpix, de får en högeffektiv medarbetera minsann!

En annan sak; i vilka program (jag antar layout program) görs "era" tidningar? Jag läste nämligen denna kommentar hos Monas Universum:

"Att göra hemsidor med Indesign är ungefär som att klippa villagräset med en sax från 1800-talet".

anne sa...

Det gällde visst hemsidor såg jag nu, men InDesign används för tidningar också, eler hur?

Monica sa...

Dom har vänt kartan upp och ner förstår du väl;-);-)
Själv älskar jag att skryta med att jag bor i ett vargrevir och är inte det minsta rädd för att bli uppäten;-) Är mer rädd för dom tvåbenta fulingarna som kan slå en på käften för att man har fel färg på strumporna hihi
Ha det;-)

anne sa...

Sv. Jo, men QuarkXpress används av bara en 5% av tidningsmakarna har jag blivit informerad...

Lysande ögonblick! sa...

Men du. jag tycker faktiskt att den där snöhögen är himla stor. Men det beror nog mer på stockholms mindre braiga sätt att skotta framför att vi har mer snö. :)

Jag hoppas du mår bra och att du klappar dig själv lite snällt på kinden då och då. För du är ju så himlans snäll och fin mot andra. Tack för dina härliga kommentarer. Värmer som tusan i detta kalla väder. :-)

Svorskan sa...

Här finns inget alls att skryta om, eller jo kanske. Jag kan skryta om att vi inte har någon snö alls.

Jess sa...

Vi som bor i söder tycker också att det är riktigt kallt med 5 minusgrader och 20 centimeter snö. Jag jämför inte med norra Sverige då!;)

Ellis sa...

IM RIGHT BEHIND U BEATE!
Snön i stockholm är heeemsk och påtal om den hemska kylan!!

Idag var det riktigt kallt så jag frös enda in i benmärgen! Och såg du de stora snöflingorna!? ;O

Hatar vintern!!

Herta sa...

Handlar detta om snömängd. Trodde mer det handlade om uppsamling eller kanske förmåga att ta bort eller inte...