lördag 5 februari 2011

Bilduppdraget: ”Krydda”

Ibland måste man sätta lite extra krydda på tillvaron, vilket jag gjorde igår kväll – på riktigt alltså (därav den mycket korta bloggpromenaden). Sviterna är försumbara i sammanhanget kan jag berätta, men så sov jag också till klockan 11:58 idag;-)
Krydda är också temat hos Nina idag men det är faktiskt förra veckans gästdomare Margareta som föreslog ämnet – eller rättare sagt hennes sambo. Fototeman engagerar - kul:-)

Marockanska kryddor
Vill ni se många kryddor – alla på en gång – så bjuder jag på bild ett! Fotot visar en samling marockanska kryddor i en affär i Agadir där vi blev grundlurade – såklart. Känner ni doften? Den var gudomlig och väl värd att bli lurad för;-)

Indiska kryddor
Vill ni se vad som finns i översta facket i vårt kylskåp så kolla här. Vi älskar ju det indiska köket och den här samlingen används oftast i vår matlagning. Även här får ni föreställer er doften när kryddorna väl har hamnat i grytan.


Fler kryddstarka bidrag hittar ni här.

PS. Om någon undrar varför glasen står i kylskåpet och inte i skafferiet så kan jag tala om för er att allt ärbart hos oss alltid hamnar i kylen, konstigt det där;-) DS

21 kommentarer:

Susanne sa...

Fantastiska bilder. Vi förvarar oxå allt i kylskåpet

cat sa...

Många läckra kryddor du bjuder på!
Snygga bilder också :)

SoF sa...

Perfekta bilder till temat BP!

Blåååsiga hälsningar från Västergötland.

Bildgatan sa...

Jag känner doften, det gör jag och inte bara för att skriva det -kliar lite i näsan av att jag andas för djupt, så snart nyser jag.

Bilden är suverän och det har jag nog skrivit förut om dina marockanska kryddor.

Vi gör precis som ni, inte torrkryddor och andra torrvaror men allt som är blött eller på något annat sätt känns säkrare att kyla stoppas i kylskåp eller sval.

Igår läste jag Expressen och blev så glad när det stod om hur bra det vara att äta stark mat eftersom det förekommer hos oss ganska ofta, mestadels. Det var mycket där som gjorde att jag kände mig ganska nöjd över det jag stoppar i mig.

Ps. En del blir "tvingade" att engagera sig, tack för länken. =)

Jag har redan gjort klart mitt bidrag till fototrissen, har varit effektiv på morgonen. Jag tycker det är så bra när man får veta i förväg -kan planera dagarna bättre nu när jag ändå är så beroende. Jag lovar dig att det känns som ett Beatebidrag, inte alls det som borde (och brukar) vara jag - du vet natur, blommor och sådant. Nej det här blir rejäla grejer. =)

Bildgatan sa...

Jag glömde - din gårdagskväll lät spännande?

Jane sa...

Satt just och funderade på vad som skulle bli till middag, kylskåpsrens eller ... men nu kom jag på att det var länge sedan jag gjorde Tandoorikyckling, så det blir det :) Älskar kryddig mat, för att inte tala om vitlök.
Har inte hunnit med fixa ngn Fototriss eller Bilduppdrag. Min dag har tillbringats på loppis (-ar). Fyndade två rejäla 2-meters bord för 75 kr st till ateljén. Kanonbra! Nu ska jag bara fixa bärhjälp på måndag - 300 meters sträcka :))

Camilla (Rantis) sa...

mmmmm....här var det en härlig kryddig atmosfär i bloggen...
Underbart!
snygga foton dessutom!
=)

Jane sa...

Glömde förresten fråga ... det där gräsaktiga på kryddbilden ... är du säker på att det inte även var rökbart? :O Du köpte väl inte av det?!?

Monica sa...

Nu snackar vi kryddor, det riktigt brinner i munnen;-)

anemonen sa...

Mmmmmm tandori - en krydda jag gillar. Vilken kryddkavalkad.

Caja: sa...

Älskar kryddor....

Du..dikterna inne hos mig är inte alltid egenskrivna, de idag var inte det. När de är mina står det caja under dem annars står det författarens namn och källan....

Tack vännen, kram/caja

ps...du kan komma en annan fredag ;-)

anne sa...

Underbara kryddbilder som gör mig sååå sugen!!!

Sv. Jo, hon är väl både och. Eller ingetdera om man hårdrar det hela. Hon blev ju diagnosticerad med "ansträngningsutlöst lanyngeal obstruktion" för 1.5 år sedan, dvs hennes stämband blockerar stor del av luftstrupen vid inandning vid ansträngning. Hon kan inte springa på hög hastighet en längre stund för då slår detta till, det är inte farligt men jäkligt stressande och obehagligt.

Därför var tanken att målvaktande innebär mindre löpning även om det är ansträngande (hon är en naturtalang när det gäller bollsporter), men har väl fått stå listad som utespelare nu.

De spelade sin första match igår, två i princip helt odugliga lag, men USA har fler nordiska spelare och slog Canade med 8-2. Andra matchen blir idag och sedan åker dotter och hennes resesällskap direkt till flygplatsen.

Hon har inte varit imponerad av somligas uppförande, beteende och uppfattning om sin egen betydelse i världsalltet.

Om man säger så...

4U2 sa...

Åh vilket paradis, måste åka dit någon gång!

Svorskan sa...

Jag tycker att kryddor som jag inte är VÄL bekant med är lättare att förstå sig på i den varianten ni har, i fuktig version. Då kan man ana styrkan och aromen på ett annat sätt än när man använder torkade örter och kryddor.
Sv: Ja, det borde bli "friskt" i köket om en månad eller två.

Olga T sa...

Hur passande som helst till temat!
(Menar alltså bild 1)
Indisk matlagning? Vet knappt vad det är.

Herta sa...

Vi var i Israel samt Palestina och Västbanken i våras och vi fick i stort de kryddor vi köpte. Viss tveksamhet råder med saffranskryddan.

Pysselfarmor sa...

Jag gillar det du visar - både foto- och matmässigt. Kryddor är gott - starka kryddor är supergott!
Själv har jag blivit kryddad ikväll med en god middag hos vänner. hick!

Ellis sa...

Åh älskar indiska rätter. Jag åt tandori ofta förut för de var typ de enda jag kunde äta i kungshallen - men nu har de där jävlarna gått o satt ananas i såsen så jag är tokallergisk mot den med... Jag får ta vegetariska wok tallriken och lägga till kyckling... sämst!

Anonym sa...

Det är nog bara bra för kryddorna att bo i kylskåpet.

Pialotta sa...

Men Gud vilken kryddsamling du visar.. hett o härligt stoff:)

Pumita sa...

Ååh, sitter här och dreglar... vi verkar ha mer gemensamt (inte bara bästförebekymmer). Jag älskar indisk mat, garam masala, spiskummin, dal, palak panir, chapati ... den listan kan bli hur lång som helst. :p Nu måste jag iväg och hämta en haklapp... ;D