lördag 12 februari 2011

Bilduppdraget: "C-vitaminer"

När jag läste Bilduppdragets tema ”C-vitaminer” så tänkte jag – konstigt nog;-) – inte på frukt och grönsaker utan på dessa rör med brustabletter man kan köpa i livsmedelsaffärer och på apoteket. Och då jag befann mig på ett apotek igår så får ni stå ut med reflektionerna nedan. Ni får dom på köpet så att säga.
Ni som läser min blogg (och ni är underbara ska ni veta) är ju vana vid konstiga vinklingar här. Ni får – varken ni vill eller ej - stå ut med ännu mera underliga tankar den närmaste tiden.

Reflektion 1
Om ni får ett läkemedel utskrivit som lovar olika biverkningar som dåsighet, minnesförlust samt sömngång och dessutom bli varnade att ta det tillsammans med alkohol så börjar jag fundera över att skippa pillren och ta mig två vinare istället – samma effekt - typ. Dessutom innehåller vindruvor vitamin C.

Reflektion 2
Vi ”medelålders” kvinnor besöker ju toaletten lite oftare på nätterna än våra manliga partners. Så är det bara;-) Läkemedel nummer två ”lovade” samma biverkningar som ettan men spädde på med: på grund av dåsigheten och eventuella nattliga toabesök finns det risk för lårbenshalsbrott…
Här har jag ett val: Antingen använder jag potta ett tag framöver eller så håller jag mig återigen till en vinare eller två. Som ni förstår så tar jag inga risker här - heller;-)

PS. På bilden jag lägger upp ser ni C-vitaminer längst ner till vänster och längst upp till höger. Japp, Wasabi är en vitamin C bomb. Det visste ni inte. Inte jag heller. Men nu vet vi;-) DS

29 kommentarer:

Petra sa...

Tycker absolut att du skall skippa tabletter à och satsa på ginare istället.
Kram

Jess sa...

Bra då ska jag äta wasabi! Blir väldigt sugen på sushi nu!
Jag hade helt klart tagit vinaren jag också!
kram

Simon sa...

Å vilken fin sushi! Ser väldigt gott ut.
Jo visst e det märkligt det där med mediciner, salvor mm där biverkningarna är värre en det de ska hjälpa emot :) känner igen det, allt för väl :)

Anonym sa...

En vinare innan sänggåendet kan också göra en kissnödig men man hoppas att man faller mjukt.

Elisabeth sa...

Vacker bild och så fick jag lära mig något nytt. Vinare låter definitivt trevligare än pillren du fått förslag på.
Med vinet kan du njuta, det gör du inte av pillren. Kram

Nina sa...

Hej vännen!

Förstår att nåt väldigt jobbigt har hänt och jag hoppas att det löser sig! Tänker på dig och vill oxå säga att din närvaro i "bloggosfären" är så värdefull! Dina kommentarer på min blogg värmer eller får mig att le, eller både och! Samma med din blogg! Hoppas att det ordnar upp sig IRL. Det kan verkligen krångla till sig! Men fått intrycket att du är en stark människa!

Styrkekramar genom cybern!

Rantamor sa...

*skratt* jo du jag skulle nog också välja en vinare...tror jag och slippa springa upp på nätterna å kissa.
Fast jag är alltid uppe ett par gånger om natten, men ibland kan jag vakna efter en hel natts sömn och vara förvånad....vad hände.

Och du förresten läs aldrig vad man får för biverkningar av medicinen....för då kommer dom!!!!


Vilken härlig bild du bjöd på...vet du jag ha aldrig ätit "tåkken te rå fisk"...vill ju inte dö nyfiken så det börjar närma sig en råfiskmiddag....
Vacker var ju tallriken....

Ha en finfin lördagkväll...

SoF sa...

Svåra beslut. ;)

Var rädd om dig Beate!

Varma soliga hälsningar från SoF och maken.

cat sa...

Så mycket nyttigheter!

Chili är min mammas katt och hon är en riktig liten vilding, så jag är glad att hon inte bor hos mig. Det är dock trevligt att hälsa på även henne när jag hälsar på mamma.

cat sa...

BTW grattis till äran att ha inspirerat till nästa fototriss i morgon :)

Shannara sa...

Underbara du, underbara vinklingar. Jag vet, lasta med dej vinarna och smuggla in dem till min sjuksäng så får vi en trevlig lördagskväll... ;)

Jag skulle också valt vin framför de pillrena... märkligt att de ska stoppa i en medicin med massa konstiga biverkningar. Själv lever jag på morfin just nu, men biverkningrna av det har jag ingen aning om... Tur kanske?

Ta hand om dej bruden! =) Tänker på dej...

Svorskan sa...

Hahaha! Ja, man får väga fördelar med nackdelar. Jag hade panikattacker för en del år sen. Medicinen jag fick hade som biverkan att man kan bli deprimerad..

Wildhearts sa...

Jag säger absolut en vinare eller två och då tycker jag inte ens om vin :D

Monica sa...

Härligt med medicin, ja du när man får äta nya mediciner mot biverkningarna kanske det är bäst att investera i en BIB istället;-)
Nu har jag gjort min triss, undrar om den är så konstnärlig så man stänger ner min blogg Haha
Ha en skön lördagkväll;-)

Bildgatan sa...

Jag tror nog att du satsar på vinarna med de biverkningarna, ungefär samma sak men godare. Och precis som du skriver vindruvor innehåller C-vitaminer.

Tur att jag inte är medelålders ännu =) eller så har jag missat något för jag går aldrig på toaletten på natten, knappt på morgonen. Hmmm, det kanske inte är att jag svettats under natten som gör att ... =)

Jag funderar verkligen över vilka tabletter du fått utskrivet, låter som riktigt farliga saker.

Vad kul att du lade upp Bilduppdraget redan nu kan du göra det en gång till när du får länka. Intressant lärdom att wasabi innehåller mycket C-vitamin. Jag har mycket C-vitamin i mitt arkiv. Däremot funderar jag över konst eller konstigt, det måste vara foton och inte alltför redigerade, eller?

SV. Söt jo visst, mer snygg numera, en riktig magnet har vi upptäckt. =)

Pumita sa...

Vilken tur att jag är kroniskt sushi-beroende! Bättre medicin finns inte. Har du förresten testat sushi och champagne? Ingen dum kombo, inte dum alls! :p

Hörni sa...

Ja, det kan vara konstigt det där med mediciner, ta en vinare istället du, varför inte, och gratis C-vitaminer blir det också hahaha.
Sushin ser underbar ut, önskar att jag tyckte om det.
Hoppas du mår ok. Kram

Jane sa...

Förutom att druvor innehåller vitaminer får du ju även i dig resveratrol och flavonoider (antioxidanter)- det kan jag lova inte finns i tabletterna ;) Håll dig till vinet! Det är dessutom godare ...
Att wasabi var så nyttigt hade jag ingen aning om men däremot vet jag att det bästa rivjärnet för wasabi är torkat hajskinn :))
Kram!

Olga T sa...

Gillar inte att äia sushi, men snyggt att titta på! Kanonfoto!

Jah Hollis sa...

Tyska kultbandet Can gjorde till och med en hyllningslåt till Vitamin C:

http://www.youtube.com/watch?v=9a1NhRbNJ_Y

Della sa...

Att ens fundera på tabletterna verkar smått underligt efter dina fina argument!

Kicki sa...

Det är lätt med en tablett men roligare med annat! Det ser frestande gott ut!

Chris sa...

Riktigt riktigt kul slutsatser

oumberligating sa...

Käre Vän! Vilken tur att jag läser din blogg, ska genast sluta med alla kosttillskott och dra i mig några vinare istället!
Har skrivit lite allvarligt igen.....måste bara säga att jag gillar dig och din blogg...ifallatt det skulle hända något! (ler)
Ha det Bäst!
Kram ifrån Oumberlige Peter!

4U2 sa...

Nej, jag äter sushi för sällan, det är bara så.

Susanne sa...

Jag hade oxå satsat på vinet istället för en massa piller.
Hade ingen aning om att Wasabi innehåller C-vitaminer.

Lysande ögonblick! sa...

Ja, hoppas tabletter. Ta dig en sup! ;-)

Och inte visste jag att wasabi var fylld med massa vitaminer? Strålande. Tycker mycket om det. :-)

Ellis sa...

GUUUUUUUUUUUUD vad gott!! Bara vattnas i munnen på mig FAST jag åt sushi igår haha!

DE SÅ gott JAG FÅR EJ NOG. Och ingefäran den ÄR GUDOMLIG!

haha ja du vinaren lät bättre än tabletterna haha.

Bildgatan sa...

Nu kan du lägga in ditt bidrag till C-vitaminer här - http://www.ninawester.se/?page_id=3518

Det verkar som att "vi" inte hittar Mr Linky idag, men Sherlock har ju gjort det. =)

Varför jag kom hit förutom ovan är att jag tänkte =) Nu när Nina har uppehåll kan kanske Beates spontana träda in som ersättare några veckor. Några fysiska vinster behöver vi inte men vi behöver inspiration och kreativa tankar (åtminstone jag).