lördag 19 oktober 2024

Hoppa på tåget: ”Höstens nyanser”





Även om jag lagt upp några foton från min höstfärgade innergård de senaste veckorna, varken kan eller vill jag konkurrera med er som är proffs på höstens alla färger.

Höstmode
Så trots att solen även sken idag och det var hela 13 grader åkte jag till Täby Centrum för att visa att höstens nyanser vad gäller mode är tråkigt nog ”Black & White”. Trodde att den första bilden jag tog idag hade ingenting med höstmode att göra, men se så fel jag hade. Det enda positiva med höstens kläder i år är att de är perfekta för eventuella begravningar framöver;-)

Hos Åke hittar ni länkar till alla som hoppat på tåget. Om ni också hoppar på är det bara att lämna ett meddelande i hans kommentarsfält här.

Karin har uppfunnit temat.

15 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Haha, BP, där fick du verkligen till det. Perfekta för ev. begravningar framöver. Så sant så..
Mera färg åt folket!
Ha en fin kväll!

Guldkryckan sa...

Man kan ju tycka att lite mer färger skulle pigga upp i höstmörkret, nu får de väl snart skärpa till sig.

Ha nu en underbar kväll Bp. 👋👌

LillaSyster sa...

Var längesedan jag köpte kläder här hemma i Sverige......det där var verkligen tråkigt. Köper alla mina T-shirts på GC - ingen annan som har likadana. Kreativ tolkning! Ha en bra kväll så skyltar vi imorgon!

Anna-Lena sa...

Visst är det trist när modet är så enahanda. Tur att secondhand-affärer finns. Mycket bättre på alla sätt och vis.

Angelgirl - Åsa Danielsson sa...

Höstens färger är vackra, men kul att du bröt trenden med att visa höstmode! Men ack så tråkiga färger de har i år, men det är exakt som du säger - bra för kommande begravningar!
Men nog tycker jag de borde kunnat valt någon annan färg är svart/vit.. dystert till tusen :(

Ha en fin lördagskväll!
Kram

Carita Liljendahl sa...

Nu tycker jag faktiskt också att hösten skulle kräva lite mer färger i kläderna. Om jag satsar på något nytt - känner att jag har råd med det, då ska det nog bli nåt som inte är svart eller grått :)

Susjos sa...

Haha, där fick du till det- höstens färger i butiken var verkligen kläder till begravningar! Ack så tråkigt! Det är finare ute med alla höstfärger på träden. Snygg tolkning på temat!
Ha det gott!
Godnatt från en champagnefylld nattuggla!

Anki sa...

Bra jobbat BP! Du fångade verkligen höstens nyanser i modevärlden! Såå himla trist med allt svart och grått!

Åke sa...

Attans du vann med 3 grader ;) Det blir helt rätt ett annat klädkollektion nu på hösten ;) Inte för att jag förstår varför... jo jackorna blir mer fodrade då :) Men jag får inte köpa några mer jackor i mitt liv ;) Läcker inlägg på Höstens Nyanser och trevligt att du var med ombord och ja tackar för länken :)

PROFESSORDEUTSCH sa...

Ja du... vi är ju rörande överens om färg på kläder i vårt avlånga land å man tycker det skulle räcka med att mörkret ute gör sitt inträde...... fram för färger i kromofobiska Sverige!
Första fotot är ju för rolig med skylten om farthindret... :)

Ditte sa...

En tolkning helt i min smak. Och höstens s.k. modefärger är ju riktigt trist. Men som du fyndigt skriver. Kanske någon vill bära dessa färgtrista plagg på en begravning. Jag vill helst inte göra det. Väljer då något betydligt ljusare.

Paula sa...

Vilken toppenidé att visa höstens modefärger....som inte finns! Jag har kikat hos de affärer jag brukar i stan, Indiska, Lindex,. KappAhl, femtielva nyanser av grått! Blir man deprimerad eller? Jo, jag blir faktiskt det...så det blir inga nyinköp denna höst, inte att jag går o betalar dyra pengar för plagg som gör finnkäringen ännu gråare i ansiktet! Toppenbra tolkning!

byblixtra sa...

Gillar första bilden med skylten "farthinder" och gångtrafikanterna. :-) Nå, men de var ju klädda i höstens modefärger. :-)
Ja, nog är det trist med bara svart och vitt i en butik, trots att jag hör till dem som klär mig helt i svart, väldigt ofta...men ibland så dyker det upp färgglada plagg. :-)

Hannas krypin sa...

Alltså outfits för kommande begravningar är verkligen sant. Använder en del svart men aldrig svart med svart. Deppigt värre ju. Kul och annorlunda tolkning av Åkes hoppa på tåget.

Anonym sa...

Merch köper jag ofta på olika klubbar som tishor och CD, dom kanske inte själva vet vad det betyder, men det lät coolt.
Sista bilden fan vilka tråkiga kläder, har man kört svart i vitvätten så får man baske mig sätta ned priset. Länkar upp nu
kajsalisasblogg.wordpress.com