tisdag 22 oktober 2024

En bil som inte är en bil





Tack vare bästisen Yvonnes skarpsinne har jag idag återigen sett någonting jag innerligt villhöver. Kolla bilderna! Denna Microlino är bara för söt. Tusen tack tjejen!

Microlino
Sedan den 19 oktober finns Microlinon att beskåda i en popup butik under Sergel-fontänen. Där kommer den att finnas till den 9 november. Meningen är att bilen som inte är en bil ska sprida leenden (”Spread the smiles”) och få dig på gott humör när du bokar en provkörning för att uppleva Microlino Live. Här finns med info. Enda nackdelen med sötsaken är att den kostar 269 900 kronor, vilket är hudlöst. 

Topolino
När jag såg bilderna tänkte jag osökt på Fiat Topolino som fanns på 1950-1960 talet och som nu har återuppstått som elbil. Bilarna är inte besläktade även om de har samma färg. Fördelen med Topolino är att den faktiskt klassas som bil och att den ”bara” kostar 117 000 kronor. Man kliver in i den framifrån precis som i Microlino (Topolino finns även med dörrar). Och det har jag också sett förut. Ni som är 60 plus kanske minns den här sötnosen? 

Försäkring
När ni väl har bestämt er att ni inte bara villhöver en Micro eller en Topo utan faktiskt har för avsikt att slå till, är det kanske en bra idé att försäkra ögonstenen också. Detta kan ni med fördel göra hos If. Första gången jag sett försäkringsbolagets huvudentré idag.

Önskar er en riktigt bra tisdagskväll med minst ett leende på läpparna:-) 

4 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Häftiga fordon det där, förmodar dock att trafiksäkerheten är som det är, obefintlig.
Men jag hade nog kunnat tänka mig köpa en ändå om man bortser från priset.

Snygg färg också förresten. 👍

Ha de gott Bp.

Ditte sa...

Absolut med ettleende på läpparna läser jag detta och tittar. Men priset? Håller med Micke, fordonet känns inte så säkert. Tänk om en Tesla kör på mig. Vågar inte ens tänka tanken. Om nu inte "skalet" är gjort av pansarplåt. Men det är den kanske med tanke på priset. Ler igen.

Susjos sa...

Får man köra den på cykelvägarna så skulle jag kanske slå till, haha! Behöver ju ett fordon att ta mej med till jobbet i vinter, när vår bil är upptagen på Arlanda! Söt var den i alla fall!
Ha en fin kväll!
Kram

Hannas krypin sa...

Ja tack till den där lilla gröna sötsaken! Nej tack till priset säger jag också. :-)