torsdag 3 oktober 2024

Tråktorsdag





Gjorde det stora misstaget att besöka min lokala Rusta igår. De brukar sälja Ariel A+ tvättkuddar. Det gjorde dom dock inte igår, tyvärr. Istället fick jag gå en IKEA-runda utan smygvägar och kunde konstatera att julskyltningen redan satt uppe. Det märkliga var att julpryttlarna kom först, medan Halloween-utsmyckningarna kom några gångar senare. Men omtänksam som jag är besparar jag er de rekordtidiga julgrejorna och bjuder på nåt helt annat denna Tråktorsdag. 

BIB med nya ”kranar”
Då jag inte är så värst förtjust i att kånka runt olika vinflaskor som dessutom måste återvinnas brukar jag köra med vin i BIB:ar (Bag in box). Vet inte om det bara är jag som är dum, men deras ”kranar” kräver nästan en masterexamen. 

Flärpar
Förut gick det åtminstone att öppna "kranen" på ett enkelt sätt, men nu måste man lösgöra/pilla upp flärpar för att kunna trycka på kranens topp om/när man känner för ett glas vin.

Tänker ondgöra mig över de nya kapsylerna på PET-flaskor nästa vecka. Då vet ni det redan nu;-)

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag. 

PS. Bilderna jag lägger upp har i högsta grad något med inlägget att göra. Den orange Halloween hinken hos Rusta borde jag ha köpt, om inte annat för dess läckra färg. DS. 

8 kommentarer:

nalta norrland sa...

Jag har aldrig köpt en BIB och jag har aldrig försökt få ut något ur sen sådan förpackning.
Orange är en läcker färg. När jag var på Dollar store för ungefär veckor sedan var det både Halloween och jul… nix inga bilder.

LillaSyster sa...

Aaaa, första bilden föreställer en vinkork, köper ju alltid flaska =)
Hinken stod det ju helt klart BP på- köp dig en!!!!
Soligt men blåsigt även i em. Ha en bra kväll, här öppnade vi en flaska rött

Guldkryckan sa...

Köper ju inte bib så ofta men inhandlas det vin så är det ju det som gäller, ska sjutton bära runt på flaskor.
Besöker ju inte så ofta affärer nu för tiden men även jag har stött på eländet med i min värld för tidig skyltning.
Den nya tiden tycks det, hujeda mej.

Ha det bäst Bp.

Susjos sa...

Skönt att vi slapp se julgrejer redan! Halloween-hinken har snygg färg , verkligen BP.s färg!
Va, vilken konstig "kran" på BIB:en? Jag har köpt en BIB till i morgon, då jag ska ha tjejerna på bokklubbs middag, nu måste jag kolla in den kranen!
Ingen tråktorsdag hos mej idag, njuter av champagne och sushi!
Kram!

Hanneles bokparadis sa...

de nya kapsylerna toppen, bara vrida 90 º och hälla. Jag var på Rusta och köpte ute-slingor, riggat i plommonträdet, tänder när Normaltid börjar.

Ditte sa...

Visst är hinkens färg läcker, men hur många hinkar behöver en. Vårt förråd av dessa, två stycken, är redan fyllt. Dock inte i orange färg. Men i rött och lila.
Tack, för att du avstod julgrejerna. Såg dessa förra veckan på IKEA och sprang förbi. Kanske dags att ta midsommar nu också. Eller? Pust.
Inger tråkig torsdag här. Har piggat upp mig på resemässa och skyndade förbi den s.k. "seniorfestivalen.".
Maken meddelar att en ska trycka in "flärparna" ordentligt på kranarna på b.i. box. Lycka till.

Marita sa...

Om jag har en BiB så är det Äppelmust för min del (maken har vin i sin) Denna tråktorsdag har jag börjat förbereda mig inför konstrundan i helgen. Fortsätter i morgon. Men ska man vara med så är det bara att gilla läget. Kom förbi vetja.

Äventyret framtiden sa...

Köp dig ett par orangea-hinkar. Slå till och vad gäller vinkorken så tycks du ju redan har slagit till. De är jobbiga de där manickerna. Minns hur det var när vi köpte containervin. Nu alltid i flaska.
Egentligen blev det ju inte tråkig torsdag idag ...tycker jag. Orange piggar ju upp precis vad som helst.