fredag 27 september 2024

Fem en fredag: Vecka 39 – ”Negativitet”

Så här kunde det se ut på Roslagsbanan när man reste i rusningstid till och från jobbet.

För mig finns det bara fördelar med att äta ute

1. Vad tycker du är en nackdel med att shoppa i affärer?
Det finns inga nackdelar. Jag ser produkterna framför mig, kan känna på dom och handla direkt. Kläder och skor köper jag endast direkt i affärer.

2. Vad tycker du är en nackdel med att se film på bio?
Senast jag såg en film på bio var 2007. Det säger allt om mitt filmintresse;-).

3. Vad tycker du är en nackdel med ditt grannskap? Jag gillar mitt grannskap, även om jag inte alltid uppskattar ”överdriven” grannsamverkan som enstaka grannar ägnar sig åt.

4. Vad tycker du är en nackdel med kollektivtrafik? Som pensionär ser jag inga nackdelar alls med kollektivtrafiken i stor-Stockholm. Den fungerar alldeles ypperligt med många alternativa valmöjligheter. Minns dock att man vid resor i rusningstrafik kände sig som en sardin i en burk på Roslagsbanan till exempel (se bild ovan).

5. Vad tycker du är en nackdel med att äta ute? Det finns inga nackdelar med att äta ute. Så är det bara. Man blir serverad maten man önskar just då, slipper matlagning och disk. Älskar den lyxen som jag unnar mig gärna oavsett om det är ett snabbmatställe, ett café eller en restaurang (se bild ovan som visar min dagens lunch).

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

11 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

Svåra frågor.
Perfekt äta lunch ute, inte speciellt dyrt.
Mina barfotaskor köper jag på nätet, alltid varit nöjd. Och lite (?) böcker, annars handlar jag i affärer.

Jättebra kollektivtrafik i Göteborg; inga P-problem, ingen trängselavgift, gratis för pensionärer.

LillaSyster sa...

Mmmm din mat!
Inte alla pensionärer som har råd att äta ute. Själv föredrar jag matlåda på jobbet, då behöver jag inte köa och vänta på att få min mat utan kan äta i lugn och ro. Ha en bra kväll så ses vi på tåget imorgon!

Kina sa...

Vill absolut känna på och prova det jag köper, och framför allt skor. Har faktiskt köpt Happy Flops på nätet, men först efter att ha provat en grannes. Visst är det gott och mysigt att äta på lokal, men jag begriper inte varför vissa ställen har så hög ljudnivå. Vill jag ha musik så går jag på en konsert eller lyssnar hemma. På restaurang vill jag kunna prata med mitt sällskap, men det är helt omöjligt på vissa ställen. Ha det gott (i alla meningar)!

Guldkryckan sa...

Visst kan det vara trångt på spårvagnar när man ska hem ifrån kneget, speciellt efter 15.30, då är det tjockt med folk, tur man oftast slutar tidigare. ;)
Men visst är det skönt att slippa äta hemma ibland, även om foodora är ett bra alternativ, tar gärna en burgare på stan.

Ha det bäst Bp.

Susjos sa...

Så kul att du vände Elisas negativitet till positivism istället!
Jag gillar också att äta ute, trots att ljudnivån ofta inte är till min fördel ;-)
Ha en fin kväll!
Kram

nalta norrland sa...

Idag var Du positiv 👍 Och varför inte när Du nu gillar att shoppa i butik och äta på lokal. Åka kollektivt är väl mindre roligt vissa tider… då är det ju även här 🤪 nä allvarligt så är det under skoltid morgonbussarna är fullsatta.
+3 och det känns kyligt.
Om jag orkar så ska jag fixa ute i morgon, bort med sommarblommor och plocka undan lite.

Janerik Sundh sa...

BP, vi är nästan överens om allt. Men det finns en stor skillnad, FILM på bio är ju fantastiskt härlig. Mörkt i salen, hög volym och jättestor bild! Då kan man leva sig in i filmen. Sen när den är slut går man ut på krogen! Ha're!

En vanlig man sa...

Som du sagt hos mig. Vi är ganska samstämmiga denna gång.

Äventyret framtiden sa...

Jag tycker ju om att laga mat så det blir en hel del hemkört men givetvis så är det fint att sätta sig ner ibland på något uteställe, en restaurang eller så. Blir kanske två gånger i månaden i genomsnitt.
Film gillar jag att se på biograf, det är en helt annan upplevelse än att sitta hemma och titta på den, men även för min del är det längesen jag såg en film utanför hemmet.

Klimakteriehäxan sa...

Trånga tåg och bussar är inte mysigt alls! Men att du inte gått på bio på så länge ... det har jag lite svårt att fatta!

Ditte sa...

Kul frågor och likaså att jäsa dina svar. Funderade även över hur jag skulle svarat. Ja, att det kan vara trångt i kollektivtrafiken i rusningstid är trist. Men som pensionär kan jag ju undvika det. Har ju en fördel av att också ha gångavstånd till mycket Ser heller inga nackdelar att handla i butik. Köper resor och bokar hotell via nätet men inget annat.
Äter också gärna ute men visst kan priset ibland vara väl högt. Nackdel med bio? Möjligen för högt ljud. Annars gillar jag bio.Ser ju inga direkta serier eller såpor på tv eller streamar dem.