torsdag 9 mars 2023

Tråktorsdag

Branden håller på att släckas. Hela motorutrymmet är "borta". Observera snödrivan till höger om en gråa bilen.

Släckningsarbetet avslutat. Bilen är en bedrövlig syn.

Efterkontroll.

Här ser ni ägaren och hans fru/dotter. Kvinnan klev in i bilen flera gånger och plockade med sig olika saker. Gissar att mannen håller på och ringer efter en bärgningsbil. Bärgningsbilar var det väldigt ont om igår efter många olyckor. Vet inte när bilen bogserades bort, men vid klockan 22 var den borta..


I min cliffhanger igår lovade jag er kanoooonbilder till Tråktorsdag. Måste medge att jag skäms en aning över detta löfte. För olyckor av olika slag är absolut inga välkomna inslag i min blogg.

”Lyckligt slut”
Men då gårdagens bilbrand slutade ”lyckligt” – om man nu kan säga att en sönderbränd bil är något positivt, förde inte med sig några personskador och inte var en anlagd brand med polisiär inblandning väljer jag att visa er bilderna. Har faktiskt aldrig sett varken en bilbrand eller ett släckningsarbete. Hoppas faktiskt att jag slipper sådana tråkiga vyer framöver.

Inget ont som inte har nåt gott med sig
På bilderna ser ni snömängderna som i stort sett "stängde in" bilen till höger om den ”lilla röda” som råkar vara min Tintin. Snöhögarna bakom bilarna var inte mindre. Då Räddningstjänsten släckte branden med vatten och inte med skum så har jag visserligen en isrink runt Tintin, men jag slipper absolut att gräva fram honom. Inget ont som inte har nåt gott med sig som sagt.

Det är KajsaLisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

11 kommentarer:

femfemman sa...

Nä så kan man också se det ! Lite läskigt att din bil stod då nära branden.
Gott att det inte var anlagt. Tycker att det är ofta som bolar fätts i brand. Oförståeligt!
Jag hade en wv 1600 som första bil. I början av 70-talet. Var ute och körde mamma...bror tror jag och farmor. Plötsligt började det ryka under baksätet. Snabbt ut och bort med sätet.
Det brann i/vid batteriet där inder. Jag släckte elden med min jacka. Och sen körde jag iväg igen. Märkligt att det funkade...

nalta norrland sa...

Bilbrand har jag aldrig varit med om, men en bil vi hade för länge sen… den började brinna när J körde hem från Vilhelmina där han jobbade då.
Händer tydligen ibland.
Även om anlagda bränder är vanligare.
Tur Din bil klarade sig.
🤗

Ditte sa...

Oj då! Illa! Men tur att ingen person kom till skada och att det heller inte verkade vara en anlagd brand. För anlagda bränder är ju vanliga numer.
Med gårdagens väder kan jag förstå att bärgningsbilarna var en stor bristvara. Hoppas också att bilen helt nära den brandskadade inte behövde ge sig iväg.
Fint att Tintin klarade sig och en fördel att du inte behöver gräva fram honom. Ja, om det nu inte kommer mer snö förstås.
Vad gäller "kanonbilder" förstå jag vad du menar. Givetvis inte att det var något positivt som hände men visst kan en ha med olyckor i bloggen , precis som allt annat.
Och en bra och gedigen dokumentation blev det.

Äventyret framtiden sa...

Har du tänkt på det BP, att man egentligen inte behöver röra sig särskilt mycket utanför sin egen komfortzon. Händelserna kommer till en på något sätt, bara man är observant och ser dem.
Bilbranden kunde du förstås inte ha missat. Bra att TinTin blev missad, grattis till det. Ibland är det t.om med bra med snödrivor!

Nja, som vanligt, du lyckas nog aldrig få torsdagarna riktigt tråkiga ;).

LillaSyster sa...

Fy vad otäckt. Jag har en liten pulversläckare i varje bil, känns ju som om dessa bränder blir vanligare och vanligare. Tur att Tintin klarade sig ♡

Susjos sa...

Läskigt med bilbrand, men ingen människa kom till skada i alla fall. Så visst var det bilder som passade till dagens tråktorsdag. Å fy så mycket snö det är här hemma, hugaligen! Jag som ju cyklat till jobbet nyligen, nu ser det ut att dröja lite till nästa gång!

KajsaLisa sa...

Ingen fara tycker jag, ingen skadad och bara materiell förstörelse, visst kan du lägga ut det. Tycker bilderna blev bra även om bilägaren hade en tråkig dag.

Anki sa...

Bilbränder är ju inte så kul, men när det inte är några personskador så är det ju lite spännande ... och häftiga bilder blev det ju också.
När Calle var liten (och innan Basse föddes) var vi på väg in till Norrköping från Finspång ... ja, vi bodde här då på 70-talet. Det var jag, Calle och vår boxer Rasso ... någon halvmil utanför Finspång började det lukta bränt och bilen fylldes med rök. Stannande snabbt och fick med mig både Calle och hunden ut ur den och en bakomvarande lastbil stannade och chauffören rusande med en brandsläckare, som han aldrig behövde använda. En bärgare kom och hämtade oss och Lasse "tröstade" mig med att dieselbilar inte fattade eld lika lätt som bensindrivna :)
Svar: Visst är det bra med sådan service .. hoppas det håller i sig. :)
Jag har inget emot IKEA ... de har mycket som är praktiskt, som min bokhylla t.ex. :) Calle har läst inlägget och skulle prata med brorsan :)

Tony sa...

Otroligt... hela framdelen av bilen är ju borta. Plast brinner bra.

christian sa...

Det var dramatiskt värre, tänk att du hade sån "tur" att du hann med å fota också.....vet man varför bilen brann?
P.S. Kul å se din "pärla", snygg färg, vi hade en 308 kombi i samma färg!

Trevlig helg

Guldkryckan sa...

Jobbigt läge när någons bil brinner upp, tufft läge.
Har nog aldrig sett en bilbrand som inte varit anlagd, bor ju i förorten. ;)

Hur som helst, ha det bäst.