måndag 13 mars 2023

Glad måndag

All personal som jobbar hos Oral Care i Roslags Näsby. Bara en enda man bland alla kvinnor. Stackarn;-)

Oral Care gillar färg. Muggarna och "haklapparna" byter färg många gånger. Huvudfärg i mottagningen är limegrön.

Delar av min goodiebag. Perfekt färg på de två tandborstarna:-)


Egentligen kan jag inte kalla denna måndag den 13 mars för en glad sådan. Tror nog ni håller med mig. Skitvädret i nollåttaland bestod av horisontell snöyra och nollgradigt. Nu hade jag en dejt med min tandhygienist, så jag väntade in i det sista med beslutet att lämna eller inte lämna ett återbud.

Inget återbud
Då snön bokstavligen bara flög förbi och inte la sig på bilen slapp jag gräva fram Tintin. Alltså åkte jag till Oral Care. Den bara-några-steg-vandringen till bilen resulterade i rinnande mascara. Det hade onekligen sina fördelar att bära glasögon som skydd mot snöstorm en gång i tiden. Sedan några år tillbaka har dock ålderssynen kommit ikapp närsyntheten och jag klarar mig utan brillor.

”Högtryckstvätt"
Älskar min tandhygienist:-) Idag undrade hon om jag ville testa en alternativ ”högtrycksbehandling med saltsmak” istället för polering med hallon- respektive jordgubbssmak. Gissa om jag hoppade högt och tackade ja. Vid den tidpunkten var jag dock lyckligt omedvetande om att jag inte fick dricka kaffe på tre timmar efter den behandlingen. Dumt att chansa med missfärgning av tänderna…

Summa summarum
Precis som läkarkåren finansieras även tandläkare och -hygienister av läkemedelsindustrin. Tandhygienister sponsras med (ganska så dyra) tandborstar och tandkrämer som bara finns på apoteket. Så det är rätt trevligt och glädjande att få en ren mun och en liten goodiebag som kompensation för 970 kronor som den av Försäkringskassan subventionerade behandlingen kostade…

Det blev alltså en relativt glad måndag till slut.

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

11 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Grattis till den relativt glada måndagen!
Egentligen är det ju inte särskilt synd om den där stackars ensamma karln. Han har det ju bättre än vad många andra karlar har det. Bara härliga kvinnor runt omkring sig!
Fint med all glad färg de har hos din hygienist! Riktiga glada måndagsfärger!
Ha det gott BP!

LillaSyster sa...

Samma sorts tandborstar här =) Finns till ett billigare pris hos apotea än på vanliga apoteket och direkt hem till brevlådan. Här var också snöyra på morgonen, halt och knöligt på gångbanan efter nattens nysnö. Vid lunch började det regna....på hemvägen var det vatten över den knöliga isen på väg och trottoarer. När jag kom ut från stan och kunde ta cykel/gångbanan så var den sopsaltad och faktiskt isfri=)
Ha det bäst!

femfemman sa...

Skulle absolut ta den där högtryckstvätten om möjlighet fanns. Låter som om man känner sig fräsch efteråt.
Glasögon, det får jag nog dras i. Bra att "gömma" sig bakom. När jag var "ung och lite snygg" ... Kanske.. använde jag linser. Var behändigt då.Ha en god måndagskväll

Ditte sa...

Visst blev detta trots det urtrist vädret en ganska glad måndag för din del. Verkar ha blivit ett lyckat besök och visst är det fantastiskt att Försäkringskassan är med och subventionerar.
Trevligt ockå med en "godispåse! att ta med och fint färgstämd. Och "renhållningsarbetet" förstås.

Geddfish ♥ sa...

Dessa attiraljer hos din tandhygienist blev jag verkligen glad över! Min har också fräcka färger men inte SÅ HÄR!
Nån goodiebag har jag aldrig fått men vä några tandkrämer och nu sist några våtservetter. Jättetacksam för henne som ser till mina tansebissar, visserligen dyrast i stan, men ändå, sen 1999, alltid trevligt.

Hanneles bokparadis sa...

många kvinnor innebär ofta dålig lön….

Klimakteriehäxan sa...

Samma tandkräm har min tandhygga rekommenderat. Har de provision??? Hur som helst skönt att ha det där besöket överstökat.

Anki sa...

Trots vädret en bra måndag! Trevligt med alla färgerna och trevligt med en liten goodiebag.

Eva sa...

Vilket trevligt besök hos tandhygienisten. Den där utrustningen finns inte hos min tandläkare som annars är ganska välutrustad!
Har just varit ute i solskenet en sväng innan nästa oväder kommer. Igår var en bland vinterns jobbigaste dagar tycker jag här i nollåttaland. Var tvungen avboka min frisörtid. Gamla tanter ska inte ge sig ut i sådant väder.
Läste hos Stefan att du prenumererar på Photoshop. Det visste jag inte man kan göra. Måste kolla det lite närmare.

christian sa...

Det måste inte vara synd om den "ensamme mannen" ;)
Kul med lite färg, skulle behövas även inom sjukvården för övrigt, man blir glad å blir man glad tillfrisknar man snabbare!
Nån goodiebag är inte att tänka på inom folktandvården, man får va glad om man kan tjata till sig ett besök.....

Carita Liljendahl sa...

Usch ja, vädret! Samma här. Mera snö, och om inte det så förstås regn då det blir plusgrader. Grått, halt, blött. Några dagar hade vi sol, men det där med MERA SNÖ gillas inte...
Men Oral Care gör måndagsinlägget fint! Tack för att du är med!