tisdag 14 mars 2023

Frågor och svar

Här har jag helt otippat och oplanerat lyckats med en "Nous Nous" en marockansk variant av cappuccino. Eller nästan i alla fall. En "Nous Nous" ska vara "tredelad". Mjölk, kaffe och skum. Har ingen aning hur min Nespressomaskin tänkte här;-)

Idag besparar jag mig och er en väderrapport;-) Istället tänker jag svara på några av Orsakullans frågor. 

Vasaloppet, hurra eller nja? Som tv-sport är Vasaloppet liksom andra långlopp totalt värdelöst. Jag menar hur roligt är det att se en ensam åkare i spåret var femte minut – hur tråkigt som helst.

Håll i hatten! Nu äger jag ingen hatt, men vädret de senaste två till tre åren har blivit betydligt blåsigare med rejäla vindbyar. Så visst har jag fått hålla i huvan många gånger den här vintern också.

Fräckisar och buskishumor är något som… jag är måttligt förtjust i.

Internationella kvinnodagen den 8 mars. Orsakullan vill att jag ska berätta om en kvinna som förändrat mitt liv. Kan inte komma på en. Men en kvinna som förändrat hela den ”medicinska världen” är Marie Curie. Säger bara röntgen.

Den 10:e mars inföll V8-motorns dag. Vad betyder den dagen för mig? Ingenting, men jag är väldigt förtjust i kraftfulla motorer som ”morrar” så fint:-)

Det är Orsakullan som håller i ”Mars 31 dagar”.

PS. Bilden har ingenting med inlägget att göra. DS.

10 kommentarer:

Carita Liljendahl sa...

Tack för att du påminner mig om Orsakullans utmaning och att man kan svara på flera frågor i ett inlägg. Tycker frågorna är svåra ibland, men när jag läser dina svar ser jag hur det går att svara på ett bra sätt.

Susjos sa...

Hoppas nous-nousen smakade bra i alla fall!
Ja, den här vintern är seg, och nog har man fått hålla i huvan många gånger, å visst längtar man väldigt mycket efter våren nu!
Ha en fin tisdagkväll!
Kram

Geddfish ♥ sa...

Visst har jag fått hålla i huvan de få gånger som jag kommit ut, för någon mössa har jag inte klarat av att sätta på mig. F.ö. så är Lidköping känt för att ha fint väder - men blåsigt, ligger ju vid sjön Vänern.
Trevlig kväll!

femfemman sa...

Skulle kunnat lämna nästan identiska svar med dej! Utom motorn...är ointresserad av både bilar, motorer och fordon överlag. Men en väl fungerande bil, det är jag intresserad av att äga.

LillaSyster sa...

Jag ser tre tydliga lager i ditt kaffeglas♡ Snyggt jobbat!

Ditte sa...

Riktigt snygg " Nous nous". Har förr, när jag hade en riktig espressobryggare, en av märke "Gaggia" lyckats med denna.
Eloge till dig. Bra jobbat.
Ja, vädret; lika bra att lämna det därhän idag. Vi satsar på sol i morgon.
Kul att läsa sina svar. Och i de flesta instämmer jag. Inte minst i Marie Curie. Men det finns även andra kvinnor som förändrat mitt liv.

Äventyret framtiden sa...

Nous nous-en ser ju bra ut, drickbar också! ;) Ja, det vete gudarna hur kaffemaskiner tänker. Lika så bra att inte veta det. Bara trycka på knappen räcker gott och väl.
Sitter här och funderar på vilken kvinna som har förändrat mitt liv?
Marie Curie läste jag mycket om som ung, var imponerad men jag tänker ändå på lite "närmare" kvinnor. Troligen tant Elsa, som var en sjutusan till entreprenör. Som liten fick jag följa med henne nu och då i arbetet på caféerna hon hade, i bageriet hon hade och lite till. Hon hade naglar med ränder på ( inte målade naglar utan ränder bara) och jag undrade förstås varför och hon svarade att det är därför hon är entreprenör och klarar livhanken så bra. Så jag bestämde mig för att få ränder på naglarna, jag också...Tant Elsa förändrade mitt liv men några lika fina ränder fick jag aldrig på mina naglar.

Anki sa...

Spännande kaffevariant ... och om den var god så är det väl huvudsaken.
Mullrande motorer gillar jag också :)

christian sa...

Fin bild, det vattnas i munnen...

Anni sa...

Blev det gott, kaffet?
Det enda intressanta med Vasaloppet är starten och målgången. Och filmsnutten SVT gjort om backen i Risberg där skidåkarna föll som furor - det var kul att se!