fredag 10 februari 2023

Fem en fredag: Vecka 6 – ”Tiden går”1. Vad gjorde du för 10 år sen?
Vilken tur att man har en blogg. Då var det bara kolla inlägget jag gjorde den 10 februari 2013. Det var en söndag och då fanns fortfarande fotoutmaningen Fototriss. Temat den dagen var ”hårt” och mitt bidrag hittar ni här. Av texten framgår också att det var svinkallt och att jag vecka 6 besökte Northern Light Fair på Stockholmsmässan.

2. Vad är ett minne för fem år sen?
Det mest minnesvärda 2018 var nog fönsterbytet i hela lägenheten. Ja i hela huset och i hela bostadsföreningen för att vara exakt. En sammanfattning hittar ni här.

3. Vad har du gjort om tre år?
Om jag det visste. Kanske flyttat till en mindre lägenhet.

4. Vad går fortast, veckan eller helgen?
Som pensionär borde jag inte uppleva någon större skillnad mellan veckor och helger, men det gör jag. Tycker att veckorna går fortare faktiskt.

5. Hur mycket ledig tid har du om dagarna?
Hur mycket ledig tid som helst – från när jag går upp (sent) tills jag lägger mig (sent). Otroligt skön känsla kan jag tala om för er som har pensionen inom ett tio till femton-års räckhåll;-)

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”. 

PS. Bilden jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra. Men när jag gick förbi Skechers-butiken idag svor jag för mig själv. Hade ju köpt ett par nya vår-/sommar-Skechers för bara någon månad sedan. De var färgglada de med, men inte orange och limegröna… DS. 

19 kommentarer:

nalta norrland sa...

Fina färgglada skor men dyra som tusan, de säljs i en affär inte långt härifrån men inte i andra färger än beige och svart.
För tio år sen kommer jag inte ihåg om jag ens fanns 😅 eller jo det gjorde jag… jag började blogga 2008 i januari - tror jag - då jag lär kunna finna ett minne om jag söker.
Trött som faan och huvudvärk från helvetet.
🤗

Hanneles bokparadis sa...

jo, bloggen blir ju lite som en dagbok, jag skrev om Gustav III byggde Ekotemplet i Hagaparken... besökte väl den då, innan kronprinsessan Victoria stängde den.

femfemman sa...

Blogg är bra. Även om jagcaldrig bloggat dagligdags, så har man ganska bra koll på vad man gjort.
Har ju aldrig heller deltagit i teman/utmaningar, Undantaget selfies. Den var kul och lite egenterapeutisk. Hacen fin kväll!

LillaSyster sa...

Du ska se att se snart rear de brandgula på nätet, då kan du slå till=) Du vet ju vilken storlek du ska ha. Jag hittade ett par oanvänd lila idag som jag satt på ett bra ställe =) Så jag är redo för våren!
Perfekt att ha bloggen som dagbok.

Susjos sa...

Vilka snygga skor! Jag gillar dem med hjärtan på!
Vet du att om tre år så fyller jag 66 år, så gå i pension gör jag med råge om jag håller ut i tre år, men jag tror minsann att det får räcka att jobba till 65, är alltså snart där...nåja fyller på hösten, så det är ett tag kvar!

Nu mot jobbet!
Ha en fin kväll!
Kram

femfemman sa...

Måste kolla! Vad gjorde jag för fem resp. tio år sedan. Blogg är bästa dagboken.

Ditte sa...

Kul att läsa dina svar. Och visst är det fint att i bloggen lätt se vad som hände förr. Kul att läsa ditt gamla inlägg.
Ja, om framtiden är det svårt att sia.En vet vad som finns idag men inget om morgondagen. Men att planera gör en ju ändå.
Skechechers skor är favoriter. Kul att se dem nu i pigga och läckra färger. Jodå, jag ska ha ett par till.

Kina sa...

Bytte dom fönster mitt i vintern? Det var väl dumt!
Hur stor lägenhet har du nu? Egentligen behöver man inte så stort, det blir bara mer att städa. Men det gäller att hitta något som man verkligen trivs med också. Och i dina trakter är det väl inte så lätt att hitta lägenheter om man inte stått i kö länge. Men det kanske du har gjort!
Tycker också att känslan av att bestämma över sin egen tid är det bästa med panchislivet!
Ha en trevlig helg!

Paula sa...

Undrar om jag skulle fixa att gå i neonfärgade Scechers! Då skulle jag gå o stirra på fötterna hela tiden...
Kanske är det ett alternativ att flytta till mindre lägenhet men varför? egentligen? Om du trivs och har råd så är det väl inget måste. Man ska väl få bo hur man vill, ensam i ett slott eller fjorton i en etta? Jag har bott i hus med många rum men då var vi också ett gäng mina barn och dina barn så rummen gick liksom åt. Ja vi lever i skilda världar men det är ju bara skoj, att jämföra och att inse att det inte spelar så stor roll, vi förstår varann ändå!

Äventyret framtiden sa...

Snygga orangea, wow!
Det är skönt att bo lite mindre om man inte trivs med stora ytor längre. Från 300 kvadrat till 74 kvadrat inomhus+ 32 kvadrat terrass är det helt perfekt för min del. Att städa går som en dans.
Ditt hårda inlägg är toppen!

Violen sa...

Bloggen är bra att ha! Du nämner Fototriss, den bloggen gillade jag skarpt för den var en riktig fotoutmaning.
Tiden går och ibland kan det som pensionär vara svårt att fylla den. Hur det är om 5 år, ja det är osäkert som det ser ut här i världen. Man får leva i nuet!
Trevlig helg!

Stefan Karlsson sa...

Apropå skor. Jag har en bakgrund som fotbollsspelare. Det var under en tid när alla fotbollsskor var svarta. Idag ser man inga svarta skor, utan skor i färgskalans alla nyanser. Utvecklingen går framåt, men jag vet i tusan om utveckling är tillgodo i alla lägen.

Carita Liljendahl sa...

Ja, pensionärsdagarna längtar jag efter.
Blir ju inte fett med pengar då, men mera ledig tid.

Klimakteriehäxan sa...

Tänk att jag tänkte aldrig på att kolla bloggen från 2013! Nu har jag gjort det och där fanns ju både stort och smått. Men jobbade gjorde jag hur som helst.
Visst är det på sätt och vis skönt att vara pensionär, men ibland kan jag längta efter att ha lite att säga till om ...

Guldkryckan sa...

Läser ikapp lite, tusen spänn fick vi i ersättning för de höga elpriserna, har ju knappt märkt av det men tusen spänn är ju tusen spänn. ;)
För tio år sedan började jag på skolan där jag arbetar idag, tio år går ju fort, åtminstone i efterhand.
Om tre år har jag vunnit storvinsten och skiter i detta landet..länge leve spanien. ;)


Ha en fin lördag Bp.

christian sa...

Så synd att du missade pastellfärgerna, de är ju underbara!

Mrs Calloway sa...

väldigt häftiga skor! men dina är fina också. när jag går ner i källaren tänker jag att jag borde flytta. det är ju då en rensar ut ordentligt

Bokdamen sa...

Härliga färger på skorna, dina inklusive :) Bloggen är många gånger bra att ha, fick hjälp med vad jag gjorde för tio år sedan eller ja det var ganska enkelt började ju blogga i början av 2013, men gick lite bet på 10 februari 2018. Tycker också att det är svårt att veta vad jag gjort om tre år, får återkomma om det ;) Ha en bra vecka!

byblixtra sa...

Åh, härligt färgglada Skechers. :-)
Du får köpa ett par till.