onsdag 8 februari 2023

Onsdag ”från ovan”



Nej, det har varken regnat eller snöat  idag. ”Från ovan” syftar på något helt annat nämligen det så omdiskuterade elprisstödet. Som "en skänk från ovan" fick jag nämligen 675 kronor från Ellevio. Helt otippat. 

Orättvist
Kan inte påstå att jag gör mig förtjänt av dessa 675 kronor. För mig har nämligen Ellevios elräkningar under perioden 1 oktober 2021 – 30 september 2022 gått ner cirka 150 kronor per tremånadersperiod. Ingen aning varför. Tycker bara att någon som bor i hus/villa och har fått ökade kostnader med cirka fem tusen kronor/månad är betydligt mera berättigad till stödet.
 

Cliffhanger - upplösning
Ibland har jag en förmåga att spendera pengar i förskott så att säga. De 675 kronorna har nämligen redan investerats i en läcker ”kimono” (till sommaren) samt en ring som jag hittat på en blogg (se bild). Det stod BP på den kan jag säga.

”I am enough”

"I am enough-ringen med ett litet hjärta för blomning ska påminna om att vi är mer än tillräckliga. Vi är tillräckliga för dem i våra liv som verkligen betyder något.
"Jag är tillräckligt" betyder att vi inte behöver sträva efter att bli mer värdig, mer giltig, mer acceptabel eller mer älskad. Vi är redan allt detta."

Min egen tolkning
När jag såg ringen tolkade jag texten helt annorlunda, nämligen ”det räcker helt och hållet med en BP. En till är en för mycket”;-)

11 kommentarer:

femfemman sa...

Haha! Det är väl så med de flesta av oss. Det räcker med en.
Snygg, absolut.
Vi ska nog få 4500 kr i första "utskicket". Trots att vi hade ett bra avtal under den tid som de pengarna genererades. Så visst är det väldigt knepigt... och inte speciellt rättvist. Tänker att små företag... och kanske stora också... skulle behöva få ett bidrag för att överleva.
Men vi tackar väl och tar emot! Ha det fint!

Elisabeth sa...

Elstödet tycker jag är knepigt på många sätt. Ett som inte är nämnt är att den som slösar får mycket och den som sparar kanske inte får något!
Ringen tycker jag är läcker! Visst räcker det med en av oss!
Ha dé gott!

LillaSyster sa...

Ringen är ju underbar! Så rätt att köpa när man hittar något man villhöver =)
Har inte en susning om vad stödet kommer att landa på, visst har elen blivit dyrare men mycket hänger ju vad för sorts uppvärmning man har och om man har en elbil som ska laddas. Sen har jag väl tänkt till lite extra när det gäller vilken tid på dygnet jag startar disk/tvättmaskin. Men jag vägrar att laga mat om nätterna och jag vägrar att ha det kallt inomhus.

nalta norrland sa...

Lajkar Din ring 🤩
Eldstödet har jag ingen åsikt om just nu.

Det är sorgligt och tragiskt, så onödigt, varför bränna upp ett öde hus dom inte står och gör någon människa något ont, huset var beläget utanför byn och närmaste grannen var kyrkogården. Möjligtvis en olycka, ungdom som eldade i vedspisen är ju en teori… ja alltså min egen teori.

🤗

Ditte sa...

Ja, visst är det lite märkligt med elstödet. Kan tycka att det borde finnas ett max tak. Bor du två personer på 400m2 behövs det ju inte. Likaså att betala en uppvärmd pool med hjälp av stödet.
Vi har liknande siffror på vår förbrukning och får liknande stöd.
Men här behöver det nog tänkas till rejält till nästa utbetalning. Undrar varifrån stödpengarna kommer från. Antagligen inte från Putin.
Ringen är jättesnygg Och visst kan en tolka budskapet på två sätt- Båda är bra.

Susjos sa...

Haha, älskar din tolkning av ringens text, så mycket BP i din tolkning! Jättefin ring och en väldigt tjusig kimono också!
Får vi elstöd även vi som bor i bostadsrätter? Så lite insatt är jag! Tycker som dej att de som bor i hus och ha fått så enormt ökade elkostnader är mer berättigad till stödet.
Ha det fint!
Kram

Åke sa...

Bara att tacka och ta emot, jag väntar på mitt. Jag fick betala 6581:- för december månad, typ tredubbelt mot i vanliga fall. Ska bli spännande att se. Jag anser att det behövs gå till botten det här med priserna på el. Jag har gjort allt för att kapa kw timmarna sedan jag flyttade hit, jag har sänkt med 10 000 kWh / år men betalar ändå det tredubbla på kostnaderna i slutänden.

Gunnel sa...

Tack för hälsningarna på min blogg. Hoppas allt är bra med dig. Kram

christian sa...

Håller med till viss del vad gäller elstöd, men vi har betalat flera tusen mer ett bra tag nu, så några hundar är ju bara en piss i havet...men det är väl som med allt annat det drabbar de "fattiga"...
Fin ring å fint budskap, det är du värd!

Annika sa...

Tycker om ringen! Den är verkligen SÅ fin! Budskapet också.
Trevligt med pengarna, men jag håller med om ditt resonemang.

Carita Liljendahl sa...

Hahaa! Det var en rolig tolkning, att det räcker med en BP :-D
Ha en skön lördag!