söndag 19 februari 2023

Skyltsöndag #406

Som ni vet och redan har sett besökte jag Lidl i torsdags och gjorde några riktiga fynd. Ja bildfynd alltså här. Grejen är den att man inte ens behöver gå in i butiken för att få en ”Veckans höjdare” helt gratis. Den bilden är nummer 4 idag. Enjoy!

Börjar min skyltmix med en rolig skylt jag hittade i Åhléns varuhuset. Är faktiskt glad att Åhléns som var väldigt förlusttyngd i somras köptes upp av en svensk-libanesisk rikeman, som faktiskt har behållit varuhusets ”affärsidé”. Han tillåter i alla fall fortfarande försäljning av bikinin;-)

Trots att jag bott och jobbat nästan sju år i München har jag alltid haft svårt för det bayerska språket. För det är ett eget språk. Ungefär som skånska. Det är alltså alltid lärorikt att kolla in Lidls ”tyska vecka” som här bland annat bjuder på kaminkorvar – olika salamivarianter som man kan smaska i sig vid den öppna kaminen – antar jag. Wurzerl är bayerska och lika med Wurst som betyder korv.

Kolla den varningsskylten! Tycker den är aningen diskriminerande. Det är nog första gången jag sett en så kort svensk mening och en så lång engelsk "översättning". Här verkar man utgå ifrån att det måste vara icke-svenskar som utför stölder och att de potentiella tjuvarna tar sig tid att läsa den engelska varningstexten. Skylten hittade jag hos Åhléns.

Veckans höjdare. Man behöver inte ens gå in på Lidl. Skyltfoder finns det redan utanför butiken. Skylten får bli veckans höjdare. Eloge till Lidl förresten att de tillhandahåller kundvagnar som är anpassade till rullstolar/permobiler. Det gör varken ICA, Willy:s eller COOP i Norrort.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

15 kommentarer:

Åke sa...

Men så otroligt fint för de rullstolsbundna. Stor eloge ja självklart. Dom där korvarna vart jag serverad igår, mycket fina. Men jag vet inte namnet eller vad som var vad, för de låg på fat. Lidl hade mycket fina skyltfynd också :)

Guldkryckan sa...

Salami är ju lite av en favorit hos mig, inte frugan dock vilket ju passar mig, blir ju mer över till mig. ;)

Kundvagnar anpassade till rullstolar har jag sett nånstans, minns inte var men helt utmärkt är det ju verkligen.
All heder åt dem.

Ha en fin kväll Bp.

Guldkryckan sa...

PS: Det är hyreslägenheter rakt av där enligt vad jag fått läsa mig till, men då de är nya så kostar det ju lite mer antar jag, minns inte vad det kostade.

Ha de bäst. :)

Åke sa...

Jag pratade just med en kompis som sitter/åker i en "Permobil X850" till en sådan passar ingen kundvagn som på bild/skylten. Den har ingen ram säger han. Jag kollar upp med han om det finn affärer i Timrå/Sundsvall dvs de som har dessa vagnar du visar upp. De finns bara på ICA Maxi i Birsta dalen. (köpcentrumet) Han har blå koll på utrustningar eftersom han har i över 60 år åkt med hjälp redskap och även byggt handikappade fordon. Han skickade bevis på en vagn https://www.exactibutik.se/produkt/rullstolsvagn/ Han åker i sin Permobil till och från affären Lidl i sin närhet ute i Timrå bla.

LillaSyster sa...

Min Ica butik har de vagnarna =) Vi ligger i framkant där.
De står på ett speciellt ställe, att sedan butikshyllor inte är anpassade för de som måste sitta ner och shoppa det är en annan femma. Det är ju knappt att en annan når vissa saker ibland och då mäter jag ändå nästan 169cm
Snyggt skyltat, har faktiskt köpt ett DNA- kit och märkt upp vissa av mina saker=) Är nog inte samma sorts DNA märkning som butiken har. Läste nu i veckan att det stjäls kött i våra butiker som aldrig förr.
Ha nu en fin kväll, jag är helt slut efter att ha sett slutet på skidskytte VM =)

nalta norrland sa...

Bra skyltat och Lidl verkar vara en riktigt bra hovleverantör 👍
Aldrig sett kundvagn som är konstruerad för att passa en rullstolsburen 🛒
Åhléns fanns för typ 17 år sedan i Lycksele, men lades ner på grund av ekonomiska skäl.
Kaminkorv, jag läste faktiskt kaninkorv först 😜
🤗

nalta norrland sa...

svar: Att stänga BB i Lycksele är ett verkligt märkligt beslut.
Det blir ohyggligt långa avstånd för de blivande mammorna.

Susjos sa...

Verkligen en eloge till kundvagnarna för rullstolsbundna, det ser dock lite krångligt ut, men det kanske det inte är? Verkligen en lång engelsk text på den varningen om man jämför med den svensk, haha!
Snyggt skyltat som vanligt, tack för att du fortsätter med skyltsöndagen!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Om rullstolarna är anpassade att fungera till kundvagnarna så är det ju helt superduper! Läste Åkes kommentar här ovan så jag blev lite tveksam om det fungerar perfekt..men idén är toppen och om det inte fungerar som det ska så får man hoppas på att de fixar till det hela på bästa sätt.
Jag har aldrig hört talas om Kaminkorv, så första gången idag! :)
Står det inte rikini? Eller?
Skyltar som engagerar, det har du fått till idag!

Ditte sa...

Härliga skyltar! Och jag börjar med den sista. Så bra att det finns kundvagnar som är an och avpassade om en har rullstol eller permobil med mig. Eloge!
Vad gäller den engelska översättningen så är den väl tilltagen. Å andra sidan har ju engelska språket väldigt många ord.
Ja, det bayerska språket har jag inte begripit mig på. Har dock inte bott i Bayern men varit där en del. Kul med kaminkorvar på Lidl. I olika varianter. Hade gärna testat.

KajsaLisa sa...

Bikiniinredning ???? :) :) :)
Synd att man inte äger en kamin, det såg ju spännande ut.
Hoppas fler tar efter kundvagnarna, jättebra.
Länkar upp nu.

Anki sa...

De där kaminkorvarna ... kan man äta såna om man inte har någon kamin?
Har sett såna kundvagnar hos Lidl här också - tror jag haft dem med på någon skyltsöndag för lääänge sen.
Snyggt skyltat som alltid!

christian sa...

Inte mycket till bikini där inte....
Tysk "Wurst" är ett måste när man har chansen, fast förpackningarna såg inget vidare inbjudande ut!
En utförlig varningsskylt å tyvärr är det nog så att de flesta "brottslingar" är av utländsk härkomst....sen må det vara diskriminerande eller inte.....
Anpassade kundvagnar är en bra idé, dock är skylten inte bara (enligt dig) en höjdare utan i min smak även höjden av rörighet, har svårt för sånt där....finns säkert nån modern diagnos för det!

byblixtra sa...

Åhléns är ju en favoritbutik men tyvärr så lades den ner i stan och den är saknad av många men nu när det blir inflyttning så kanske den dyker upp igen. (hoppas!)
Det finns många spännande varor på Lidl men är sällan in i den butiken trots att jag passerar den varje dag. :-)
Smart DNA på grejerna lät avancerat.
Bra att Lidl har kundvagnar som är anpassade för rullstolar. Jag får kolla om de finns även här.

Carita sa...

Många fina skyltar här! Och jag som alltid kämpar för att få ens EN i mina inlägg, eller vågar liksom inte slösa. Men då jag tänker efter finns det nog skyltar lite överallt... också här, fastän inte så många som i TC.
Och så lärde jag mig att du bott länge i München!